restomod

Újjászületett klasszikusok – avagy a restomod mesterei – 1. rész

2021.05.06.

Nem maradtunk le semmiről. Ezekről a klasszikus sportautókról legalábbis biztos, hogy nem. Ugyanis mindegyikük kapható, méghozzá új autóként.

Egyre nagyobb kultúra övezi az olyan épített autókat, amik kívülről minden részletükben egy klasszikus, általában nagy presztízsű modellt idéznek, ám odabent modern technikát hordanak. Mostanra vannak erre szakosodott garázsok, sőt, olyan is előfordul, hogy az eredeti gyár vállalkozik egy legendás modelljének újraélesztésére – még akkor is, ha ezzel valamennyire csorbítják az eredeti modell exkluzivitását. Nézzük, milyen klasszikusokat kaphatunk meg a mai napig null kilométeresen.

Jaguar E-Type

A Jaguar elsők között vágott bele egy klasszikusának feltámasztásába. Így születhetett meg a Lightweight E-Type, vagy az XKSS, de természetesen egy olyan alaphoz is nyúltak, ami meghatározóbb modell a gyár életében. 2021-től, tehát stílusosan a típus 60-dik évfordulójától, újra kapható az eredeti E-Type, ugyanúgy kézzel készített lemezekkel, vagy korai modellekből átalakítva, ám valamivel modernebb belsővel.

Aston Martin DB4 GT Continuation

Ahogy a neve is mutatja, a DB4 GT amolyan folytatása a brit gyár rendkívül sikeres, 1961-es versenyautójának, egyenesen az Aston Martintól. Mindössze 19 darab fog belőle készülni, sperrel, FIA homológ bukócsővel, négyfokozatú kéziváltóval, csakúgy, mint az eredeti modell esetében, de a 3,7 literes sorhat helyett egy 4,7 literes sorhat kerül majd a motorterébe, aminek 395 lóerőt ígérnek. Köszönhetően a modern komputereknek, ezek az autók az eredetinél jóval pontosabban lesznek megépítve.

Ferrari 250 SWB Revival

Noha a Ferrari egyelőre nem foglalkozik a ikonjai felélesztésével, szerencsére a GTO Engineering igen. Ilyen például a 250 SWB Revival, ami az eredeti 250 GT SWB Berlinetta Competizione tervei alapján készül, noha eredeti alvázszámot nem kapnak, hiszen az eredetitől több helyen eltérnek. Ugyanakkor panaszra így sem lehet ok, hiszen akár Columbo kézzel másolt V12-esével is rendelhető, akár négy- vagy ötfokozatú kéziváltóval párosítva. Nem kevesebb, mint 12-18 hónapnyi munka megy bele egy ilyen Ferrari másolatba, az utastérben a legtöbb anyag az eredeti modellét idézi. Azért egy USB dugót is elrejtettek odabent.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.24
Őrizetbe vettek Párizsban két fiatal nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elektromos rollerrel....
2021.06.24
Megérkezett a vizet „kipufogó”, üzemanyagcellás Toyota Mirai. Kipróbáltuk.   ..
2021.06.24
Mozgáskorlátozott emberek számára készült a Renault Kangoo új, beépített rámpával rendelkező....
2021.06.24
A hőség miatt 40-80 kilométer/órás sebeségkorlátozásokat vezetett be a MÁV több vasútvonalon, az....
2021.06.24
A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar. Az ország termelésének egyharmada származik az....
2021.06.24
Az oktatást, a kutatást és az Arrabona Racing Team hallgatói csapat munkáját is segíti az a....
2021.06.24
Egy ember meghalt, és tizenegyen megsérültek, amikor a 81-es főúton, Mór térségében négy gépjármű....
2021.06.24
Jean Todt az ENSZ-ben folytatott munkája során olyan kampányt indított, melynek az a célja, hogy a....
2021.06.24
A Magyar Közűt hőkamerája kamerája közel 49 fokos hőmérsékletet mért az M7-es autópálya burkolatán....
2021.06.24
A magyar rendőrök egy szolgálat alatt, két körözött személygépkocsit foglaltak le a Csanádpalota....