safety car

Újra lesznek Aston Martinok a Forma-1-es versenyeken

2022.03.31.

Tavalyhoz hasonlóan a Mercedesek mellett minden második futamon a brit gyártó adja a biztonsági és az orvosi autót.

Az Aston Martin a 2022-es szezonban továbbra is szállít hivatalos biztonsági és orvosi autókat a Forma-1-re. A speciálisan előkészített Vantage és a DBX is az új, 2022-es Aston Martin Racing Green festésben pompázik, amely az Aston Martin istálló versenyautóján, az AMR22-esen is látható.

A nagy tapasztalattal rendelkező pilóta, Bernd Mayländer vezette Vantage biztonsági autó felszereltségét és futóműhangolását kizárólag erre a feladatra fejlesztette ki az Aston Martin gaydoni (Egyesült Királyság) főhadiszállásának mérnöki csapata, szorosan együttműködve az FIA-val.

A GT-versenyeken, köztük a Le Mans-i 24 órás versenyen részt vevő Vantage-ek üzemeltetése során szerzett tapasztalatokat felhasználva a Vantage Safety Cart a maximális sebességre és kezelhetőségre alakították át. A biztonsági autót külsőre a tetőre szerelt LED-es fénysáv, a karosszéria oldalára szerelt rádióantennák, és a LED-es hátsó rendszámtábla különbözteti meg a normál Vantage modellektől.

A Vantage Safety Car belsejében a vezető és az utas is hozzáférhet az FIA pályabírói rendszeréhez, amely a figyelmeztető zászlóknak megfelelő lámpákat jelenít meg, csakúgy, mint az F1-es autókban. Emellett kívül-belül telerakták kamerákkal is, hogy a nézők élőben lássák, mit csinál Mäylander a volán mögött.

A DBX orvosi autó 550 lóerős teljesítménnyel és 700 Nm forgatónyomatékkal rendelkezik, ami mindössze 4,5 másodperc alatt gyorsítja ​​0-ról 100 km/h-ra, a végsebesség pedig 290 km/h. Kell is neki a tempó, hogy Dr. Ian Roberts-t, az FIA egészségügyi mentőkoordinátorát a lehető leggyorsabb a balesetek helyszínére tudja szállítani. Az orvosi autónak rengeteg felszerelést kell még vinnie, a tűzoltó készülékektől a defibrillátorig és egy nagy orvosi táskáig.

A Vantage-hez hasonlóan a DBX-et is az FIA által jóváhagyott versenyülésekkel és hatpontos biztonsági övvel látták el, de nem hiányzik belőle a pályabíró-rendszer és a tv-képernyő sem, így a doktor bent ülve, a boxutcában is pontosan láthatja, épp mi történik a versenyen.

A gyár szerint a DBX tavalyi F1-es szerepvállalása felbecsülhetetlen értékű adatokkal szolgált az Aston Martin járműdinamikai szakértői számára, amit az új DBX 707, a világ leggyorsabb luxus SUV-jának fejlesztésekor fel is használtak.

Az Aston Martin autók 12 idei F1-es futamon kapnak majd szerepet, kezdve a Forma-1 régóta várt visszatérésével a melbourne-i Albert Parkba, április második hétvégéjén.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.03
 A kiszivárgott adatok ügyfél- és alkalmazotti információkat, valamint a vezetőtámogató rendszerrel....
2023.06.03
A Volkswagen Golf R 333 többe került, mint annak idején a Phaeton, ennek ellenére nagy siker lett. ..
2023.06.03
A Ferrari újra felvesz előrendeléseket az ősszel bemutatott Purosangue-ra, tekintettel az idei év....
2023.06.03
Pérez és Alonso sem úgy teljesített, ahogy elvárható lett volna tőlük. ..
2023.06.03
Hosszú ideje meglehetősen színtelenek az új autók. A szakértők szerint ez egyhamar nem fog változni....
2023.06.03
Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-....
2023.06.03
A járművezetőknek a rendőrök nyújtanak segítséget. ..
2023.06.03
Az első és második gyakorláshoz hasonlóan a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen volt a....
2023.06.03
A pénteken átadott 50 db, rendőri jelleggel ellátott 1250 RT típusú motorkerékpár mindegyike 136....
2023.06.03
140 km száguldás után a Hyundai finn versenyzőjének az előnye mindössze 0,1 másodperc az....