közlekedésbiztonság

Valós sebességkorlátozási adatok az autókban

2022.01.24.

Az új Európai Uniós jogszabály javítani fogja a sebességkorlátozásra vonatkozó digitális információk elérhetőségét.

 

Az Európai Bizottság az intelligens közlekedési rendszerekre (ITS) vonatkozó uniós szintű jogszabálymódosítási javaslatában írja elő, hogy az uniós tagállamoknak a jövőben adatokat kell szolgáltatniuk a sebességkorlátozásokról. Az adatokat a tervek szerint elérhetővé teszik a járműbe épített biztonsági rendszerek, például az intelligens sebesség-asszisztens (ISA – Intelligent Speed Assistance) számára, ezzel segítve a pontosabb tájékoztatást, illetve a közúti közlekedésbiztonság színvonalának növelését. Első lépésben 2025 decemberéig tervezik elérhetővé tenni a sebességkorlátozási adatokat a Transzeurópai Közlekedési Hálózatra (TEN-T), illetve más, kiemelt autópálya és elsőrendű főútvonali szakaszokra. Második lépésben az Európai Unió teljes közúthálózatát szeretnék lefedni legkésőbb 2028 decemberéig. A szabályozással kapcsolatban mindenekelőtt meg kell állapodni az uniós tagállamokkal és az Európai Parlamenttel egyaránt.

Az ITS szabályozási környezet tervezett frissítése azt is megköveteli a tagállamoktól, hogy a TEN-T hálózathoz más adatokat is rendelkezésre bocsátsanak, beleértve az észlelt közúti közlekedésbiztonsági eseményekre vonatkozó adatokat, mint például az ideiglenes csúszós utak, a menetiránnyal szemben haladó járművezetők, a kivételes időjárási viszonyok és baleseti helyszínek. A jogszabály hatályba lépéséig a tagállamoknak ITS-szolgáltatást is kell nyújtaniuk a közúti biztonsággal összefüggő forgalmi információkról, amelyeket továbbítani lehet a technológiával felszerelt gépjárműveknek. Az Európai Bizottság egyértelműen deklarálta, hogy a közúti közlekedésbiztonság javítása érdekében kötelezővé kell tenni mind a közúti biztonsági adatok, mind a szolgáltatások nyújtását.

Könnyebben elérhetőbbé válnak, és pontosabb lesz az adatszolgáltatás a sebességkorlátozásokról is (kép: ETSC)

Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC - European Transport Safety Council) üdvözli a javasolt változtatásokat, különösen a sebességhatárokra vonatkozó adatszolgáltatás követelményét. A megfelelő és valós idejű sebességkorlátozási információ ugyanis kulcsfontosságú az olyan járműbiztonsági rendszerek számára, mint az Intelligens Sebesség Asszisztens (ISA). A fejlett sebességasszisztens rendszerek a valós idejű kameraképek és szenzorokból nyert információn túl térképi adatok segítségével határozzák meg az érvényes sebességkorlátozást azon az úton, amelyen a jármű halad.

A térképek készítői és üzemeltetői megbízható adatforrásokhoz jutnak azáltal, hogy megkövetelik a tagállamoktól a teljes úthálózatukra vonatkozó sebességkorlátozási adatok elérhetővé tételét, így javítva a sebességkorlátozási adataik pontosságát. Fontos, hogy az intelligens sebességasszisztens rendszerek megfelelően segítsék a járművezetőket a vonatkozó sebességkorlátozás betartásában, éppen ezért ki kell szűrni vagy minimálisra kell csökkenteni a megjelenítendő téves információkat. Az intelligens sebességasszisztens rendszereket ma még kikapcsolhatja a vezető, de ha kellően pontossá válnak a térképek, és sikerül szigorítani a szabályozáson, akkor ezek működése kötelező érvénnyel kiterjeszthető az utazás teljes időtartamára. Az ETSC és más szakmai szervezetek legalábbis ezt szeretnék.

Az ETSC régóta támogatja a TN-ITS-t, ami egy olyan platformot és egyben műszaki szabványt jelent, amely megkönnyíti és elősegíti a statikus közúti adatok, köztük a sebességkorlátozások változásainak adat- és információcseréjét a nemzeti útügyi hatóságok és az adatfelhasználók, például a térképkészítők között. Az EU által finanszírozott „TN-ITS GO” projekt 2021 év végén zárult. A projekt eredményeként Cipruson, Görögországban, Magyarországon, Hollandiában, Szlovéniában, Spanyolországban, valamint Portugáliában telepítették a TN-ITS kísérleti szolgáltatásokat. A meglévő szolgáltatások Flandriában, Finnországban, Franciaországban, Írországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban bővültek. A projektben itthon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vett részt.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és kép: ETSC

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.06
A hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - az....
2022.12.06
A bajor prémiummárka technológiai irodái a teljes nyilvánosság számára elérhetővé teszik a....
2022.12.06
Made in Hungary modellek, amiket soha nem gyártottak sorozatban.   ..
2022.12.06
Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának úgynevezett „Családok Átmeneti....
2022.12.06
Az olasz rendőrség vizsgálja az adatszemüveg használatát a forgalom megfigyelésére. A közlekedési....
2022.12.06
Romániában csaknem 7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első tizenegy....
2022.12.06
Autóipari mérnökirodát nyit Szegeden a Thyssenkrupp Automotive üzletága, és ezzel a város a....
2022.12.06
100 méternyi fényfüzér, 50 tekercs szigetelőszalag és 10 órányi munkát jelentő díszítés: ezek....
2022.12.06
Öt új Solaris-Skoda Trollino 18 típusú trolibusz állt forgalomba Budapesten, a korszerű és....
2022.12.06
Gyalogátkelőhelyen gázolt a soproni sofőr – írta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. ..