navigáció

Van még értelme a gyári navigációknak?

2021.11.05.

Előfordult már, hogy előkaptad a telefonod és beizzítottad a Waze-t, holott volt navigáció abban az autóban, amiben ültél? Velem egyre gyakrabban előfordul, és ez elgondolkodtatott.

Ma már mindannyian ott hordjuk az okostelefonunkat a zsebünkben, akárhova is megyünk, hiszen egy új világot nyit ki számunkra, és mostanra tényleg minden helyzetre van applikáció. Érthető okokból fokozatosan fejlődtek a navigációs rendszerek is, akár állandó, élő útvonal frissítéssel, alternatív útvonalakkal, néha meglepően pontos érkezési idő előrejelzéssel. A leghíresebb közülük talán a Waze, miközben a Google Maps fokozatosan elhasalt ebben a versenyben. Még egyetlen rendszer sem vitt annyiszor rossz útvonalakra, mint a Google Maps.

Ugyanígy az autókba beépített gyári navigációs rendszereken is érezni, hogy nem minden esetben sikerült felvenni a kor változásának tempóját, és a legtöbb program fényévekkel le van maradva a leghíresebb navigációkról, ha friss forgalmi infókról, dugók elkerüléséről, útvonal módosításról van szó. Annak ellenére is lemaradtak a gyári navigációk, hogy közben a modern autók tulajdonképpen guruló komputerek lettek. Persze így is több haszna van a beépített térképeknek, mint egy hagyományos, papíralapúnak, és az első, kezdetleges TomTom és Garmin rendszerektől is messze vagyunk már.

A végső csapást a gyári navigációkra az Android Auto és az Apple CarPlay elterjedése hozta. Most már tényleg pár kattintással felcsatlakoztathatjuk az okostelefonunkat a modern autók infotainment rendszerére, ahol úgy kezelhetjük a például Waze rendszerét, mintha egy hatalmas tabletünk lenne az autóra csatlakoztatva. Ugyanakkor az így használt külső navigáció általában nem tud működni például a kiterjesztett valósággal, bár utóbbi nem is igazán elterjedt egyelőre.

Úgy tűnik, hogy maguk a gyártók is megkérdőjelezik a gyári navigációk jelentőségét a mai világban. Olyannyira, hogy néhány piacon már nem kínál beépített térképet a Toyota Corolla Cross. A gyáriak szerint úgyis az Apple vagy a Google rendszerei választanák a felhasználók, a költséges gyári változat helyett. Ugyanis a navigációs szoftvert még mindig borsosan mérik a legtöbb gyártónál, holott egyre kevésbé számít különlegességnek. Ugyanígy extra költség a navigáció frissítése, a szoftver megújítása, holott a zsebünkben hordunk egy folyton up-to-date változatot is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.03
Dabason kapott lángra a jármű, jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.03.03
Elrajtolt az Extreme E sorozat negyedik évada, melyben régi riválisok küzdenek új műfajban. ..
2024.03.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Javuló közlekedési morál? ..
2024.03.03
Pofátlanul másol le európai és amerikai autókat, majd nyom össze apróra egy kínai gyártó. ..
2024.03.03
Baleset miatt nagy a torlódás az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszódnál - közölte....
2024.03.03
Van a sportos autózásnak egy olyan ágazata, amely talán az egyik lenyűgözőbb mind közül: a kombi ..
2024.03.03
A fővárosi Szarvas téren két baleset miatt is forgalomkorlátozásra kell számítani – írta a....
2024.03.03
Kabinnyomás-probléma miatt leszállt Budapesten a Turkish Airlines Isztambulból Koppenhágába tartó....
2024.03.03
Felborult egy mentőautó, miután összeütközött egy személyautóval Budapesten, a XVIII. kerületben....
2024.03.03
Újra jár a Tiszacsege és Ároktő közötti komp. ..