Autós Nagykoalíció

Videón az Autós Akadémia előadásai

2014.05.12.

Hány emberélet lenne megmenthető, ha még többen használnák autójukban a biztonsági övet? Mire jó és hasznos az autós szimulátor? Mikor jött létre a gumiabroncs? Egyebek mellett ezek az izgalmas kérdések szerepeltek az Autós Nagykoalíció április 29-i Autós Akadémiáján. Az előadások videófelvételeit ön is megnézheti.

Prof. dr. Holló Péter, az MTA doktora, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kutató professzora, a Széchenyi István Egyetem egyetemi tanára a hazai közlekedésbiztonsági helyzetet elemezte.

- 2013-ban  a személysérüléses közúti balesetek 3,4%-al nőttek, viszont a halálos áldozatok száma 2,3%-al csökkent – kezdte beszámolóját Holló Péter, aki elmondta azt is, a súlyos sérültek  9,1%-al, a könnyű sérültek száma pedig  4,7%-al nőtt.

Holló professzor, akinek előadását a képre kattintva láthatja.

Urbán Péter egyetemi előadó folytatta egy hónapja megkezdett, a gumiabroncs történetével foglalkozó előadását. - Az első gumiabroncsok, az alacsony sebesség és a kis terhelés ellenére sem voltak hosszú életűek, viszont cseréjük meglehetősen időigényes volt, ezért kezdetben főleg arra koncetrált minden fejlesztő, hogy a keréktárcsa-gumiabroncs kapcsolatot alakítsa felhasználó baráttá. Ez ügyben Michelin-nek vannak eltagadhatatlan érdemei aki először szabadalmaztatta a második képen látható keréktárcsa és gumiabroncs kapcsolatot kerékpárokhoz, mely már közel állt a napjainkban is használatos rendszerekhez – kezdte előadását Urbán Péter, hogy miről beszélt még, ide kattintva megnézheti.

Rippel Ferenc, a CG Car-Garantie Magyarország területi vezetője Garancia és ügyfélmegtartás a gyakorlatban – márkakereskedések és márkaszervízek gazdasági túlélő készlete címmel tartott előadást.

- Tíz éve vagyunk jelen Magyarországon, a fő partnereink a márkakereskedések és márkaszervizek – mondta el Rippel Ferenc, aki hangsúlyozta azt is, az előző évekhez képest még hamarabb megtörténik az elvándorlás, szinte a garanciális idő lejárta után azonnal. Egyre nagyobb a nem márkakereskedőt választó ügyfelek száma. A gyári garancia lejárta után nem érzi kötve magát az ügyfél. Éppen ezért egyszerűbb megtartani egy elégedett ügyfelet, mint meggyőzni egy újat!

A teljes előadást itt nézheti meg.

Szabó Attila a  "Vezetek" Vezetéstechnikai Továbbképző Központ Kft.  ügyvezető igazgató   „A medve NEM játék címmel tartott előadást.

Elmondta: cégük 20 év szakmai tapasztalattal rendelkezik a PC alapú szimulációban. Technikai háttere: valós időben történő szimuláció, 3D adatbázis, pedagógiai tartalom, felhasználói felületek 2D és 3D. Szimulált eszközök szakmai területei: közúti közlekedés, ezen belül személy-tehergépkocsi, busz,motorkerékpár, továbbá a légi közlekedés.

A teljes előadást a szimulátorra kattintva láthatja.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....