Italdesign

Vírusfertőzés miatt bezárták az Italdesign üzemeit

2020.02.25.

Az Italdesign úgy határozott, hogy felfüggeszti valamennyi termelési tevékenységét a koronavírus észak-olaszországi terjedése, és annak lehetséges következményei miatt – írja a quattroruote.it, a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes kiadása. 

A döntést az autós világban meghatározó szerepet betöltő torinói cég vezérkara hozta meg, miután ellenőrzést végeztek a Piemont tartomány székhelyének közvetlen közelében lévő, nichelinói gyárban. Az egyik munkavállalójuknak ugyanis pozitív lett a vírustesztje és jelenleg karanténban tartózkodik otthonában, a Torino vonzáskörzetéhez tartozó Cumianában, míg felesége a torinói Regina Margherita kórházba került.

A sajtójelentések szerint a fertőzött munkás érintkezhetett néhány emberrel Lodi környékéről. Ez a város az észak-olaszországi vírusfertőzés két gócpontjának egyike. A pozitív teszt után a Volkswagen-csoport felfüggesztette tevékenységét valamennyi olaszországi telephelyén.

Leállás elővigyázatosságból

A cég közleménye szerint az olaszországi üzemeinek – köztük a cég Moncalieriben lévő központjának - bezárása csupán elővigyázatossági intézkedés a fertőzés elkerülése érdekében. A társaság "szorosan együttműködik az egészségügyi hatóságokkal annak érdekében, hogy végrehajtsa az összes szükséges intézkedést alkalmazottainak, családtagjaiknak és azoknak a közösségeknek a biztonságában, ahol telephelyei működnek."

"Megpróbáljuk azonosítani azokat az embereket, akik az elmúlt napokban kapcsolatba léptek a kollégával" – közölte a cég vezetése. "A népesség egészsége és a lakosság védelme az első számú prioritások. Követjük a fejleményeket és szoros kapcsolatban állunk a hatóságokkal a helyzet kezelése érdekében.”

Az Italdesign az alapítása óta eltelt 52 év során európai, amerikai és ázsiai cégek részére egyaránt készített formaterveket és egyéb dizájnmegoldásokat. Ügyfelei között olyan nagy márkák szerepeltek, mint az Alfa Romeo, a Ford, a BMW, a Lamborghini, a Fiat vagy a VW.

A Volkswagen Csoport 2010-ben vásárolta meg az olasz cég 90,1 százalékos részvénycsomagját, és ezzel megszerezte a márkanév-használati és szabadalmi jogokat is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.03.28
A kijárási korlátozás miatt nem lett volna értelme üzemeltetni a felvonót. ..
2020.03.28
A motoros a járművével egy pályafenntartó autónak ütközött a Bács-Kiskun megyei Helvécia térségében....
2020.03.27
Már most elvégzi a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtér futópályáig, gurulóútjain és forgalmi....
2020.03.27
A jövő műhelyszolgáltatásait villantja fel az új Continental Centrum. A Continental és Nissan....
2020.03.27
Belomi Jean-Loïc Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.03.27
A visszaszámlálás elindult a ŠKODA diákjainak hetedik tanulmányautója számára: az idei évben a....
2020.03.27
A melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos meghajtás vezető....
2020.03.27
Legalább április 14-ig meghosszabbította a termelés leállítását három csehországi üzemében a Skoda....
2020.03.27
Közösségi kampánnyal támogatja az úton lévő kamionsofőröket a Volvo Trucks magyarországi....
2020.03.27
Igen, még a világ egyik legkomolyabb autója is lehet erősebb, potensebb, keményebb. Íme a Bugatti....