autósport

A Zengő Motorsporttal a volánnál a CUPRA Leon Competición felkészült a WTCR2020-ra

2020.09.03.

A CUPRA Leon Competición indul a WTCR 2020 bajnokságban. A CUPRA új versenyautója a közelgő túraautó világkupa szezonban a magyar Zengő Motorsport csapattal vesz részt, amelyben három autó és a CUPRA pilótája, Mikel Azcona szerepel.

Azcona a fiatal újonc Boldizs Bence és a magyar bajnok Kismarty-Lechner Gábor mellett foglal helyet a CUPRA Leon Competición volánja mögött. A sportos márka új versenyautója már bizonyította versenyképességét a TCR Olaszország és a TCR Skandinávia futamain. Másfél hónappal a monzai világbemutató után Salvatore Tavano (Scuderia del Girasole a CUPRA Racing részéről) és Robert Dahlgren (PWR Racing) pilóták a CUPRA túraautóval bajnokságaik élére álltak.

A csapat bejelentését követően Jaime Puig, a CUPRA Racing igazgatója elmondta: „2020-ban a CUPRA-t ismét egy olyan világszínvonalú partner képviseli a WTCR-n, mint a Zengő Motorsport, egy csapat, amely osztja a verseny iránti szenvedélyünket a túraautó-versenyzésben és a fiatal tehetségek felkutatásában. Örülünk, hogy Mikel Azcona velük versenyezhet, miután tavaly fantasztikusan debütált a bajnokságban, és nagyon várjuk, hogy a CUPRA Leon Competiciónt láthassuk a WTCR mezőnyében, azt az autót, amely a pályákon mindössze egy hónap alatt már megmutatta kiemelkedő potenciálját. "

Azcona visszatér a WTCR-be

Míg a magyarok, Boldizs és Kismarty-Lechner 2020-ban debütálnak a WTCR-ben, Azconának ez lesz a második szezonja egy olyan versenysorozatban, ahol tavaly hatodik helyezést ért el a pilóták pontversenyében, négy dobogós helyezéssel és egy győzelemmel.

A CUPRA és a Zengő Motorsport versenyzője hozzátette: „Nagyon örülök, hogy végre megállapodásra jutottunk a Zengő Motorsporttal. Amint Malajziában véget ért a tavalyi szezon, elkezdtem felkészülni 2020-ra. Tudom, hogy a WTCR a legmagasabb szintű túraautó-bajnokság, és úgy tervezem, úgy élek majd ezzel a lehetőséggel, mintha ez lenne az utolsó. Ráadásul elkészült az új CUPRA Leon Competición, egy autó, amely erre a bajnokságra készült. "

Tapasztalt csapat

A Zengő Motorsport vezetője, Zengő Zoltán rámutatott, hogy „Mikel fiatal pilóta, de már rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és reméljük, hogy jó eredményeket és sok sikert fogunk elérni vele. Nagyon intenzív szezon lesz, sok munka logisztikai szinten, de alig várjuk, hogy pályára léphessünk, hogy versenyezhessünk a többi csapattal. "

A WTCR 2020-as szezonja szeptember 12-én és 13-án indul a belga Zolder pályán. A túraautók világkupája ezután a Nürburgring, a Slovakia Ring, a Hungaroring, az Aragon és az Adria pályákra utazik, hogy összesen 16 futamot teljesítsen a bajnokság utolsó nobember 15-i versenyéig.

CUPRA Leon Competición

A TCR sorozatban és az egész világon zajló hosszútávú versenyeken kifejlesztett új versenyautó 2,0 literes turbófeltöltős motorral van felszerelve, amely 6800-as fordulatnál 340 LE teljesítménnyel és 410 Nm nyomatékkal rendelkezik, és egy hatfokozatú szekvenciális sebességváltóhoz kapcsolódik. A vadonatúj versenymodell, a CUPRA 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, és eléri a 260 km/h maximális sebességet. Az előző generációs CUPRA TCR-hez képest a CUPRA Leon Competición ötvözi a márka új karosszériáját és a kifejezetten a modellhez tervezett futómű geometriáját, amely súlycsökkentés mellett is biztosítja a merevséget és lehetővé teszi a személyre szabottabb beállításokat minden csapat és versenyző számára.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.28
A nehézkes csöves vevőtől a multimédiás információs központig: az autórádió 100 év alatt újra és....
2022.06.28
Nyolc szakág 29 versenyzőjének támogatja első lépésben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld-....
2022.06.28
Ulli Sima (SPÖ) városi tanácsnok szerint májusban több mint 1,1 millió kerékpárost regisztráltak a....
2022.06.28
A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű....
2022.06.28
A Magyar Közút kamerája rögzítette a német sofőr hajmeresztő balesetét. ..
2022.06.28
Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a....
2022.06.28
Budapesten már május első felétől drágult a taxis tarifa, ezt a többi városban sem úszták meg az....
2022.06.28
Egy Audi A3 vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az....
2022.06.28
A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a....
2022.06.28
A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a....