törésteszt

Ötcsillagosok a törésteszten: Mazda 3 és BMW i3

2013.11.27.

Az új Mazda3 maximális, ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP törésteszten. A Mazda legújabb modellje így a legbiztonságosabb Európában rendelhető kompakt, amelyet az Euro NCAP 2013-ban ez idáig tesztelt. Ugyancsak A maximális öt csillaggal értékelte töréstesztjén az Euro NCAP a vadonatúj BMW i3 utasvédelmi rendszerét.

A Mazda legkelendőbb modelljének új generációja mind a négy kategóriában kiemelkedő eredményt ért el. 93%-ot és 86%-ot a felnőtt és gyermek utas védelemben – mindkettő Európa legjobb értékei között van – ill. 65%-ot és 81%-ot a gyalogosvédelem, ill. a biztonsági asszisztens rendszerek kategóriákban. Ezekkel a számokkal könnyen megugrotta az autó az Euro NCAP küszöbértékeit, így elérve az összesített ötcsillagos minősítést**. A legfontosabb, biztonságot minősítő szervezetek által végzett értékelések közül ez az első a sorban az új Mazda3 számára.

Mazda 3
A Sport és Sedan karosszériával elérhető új Mazda3 az ötödik modell, amely az exkluzív ötcsillagos minőséget magáénak mondhatja, mióta az Euro NCAP 2009-ben megszigorította az értékelés menetét. Ezzel a kifutott Mazda3, a korábbi és az új Mazda6, ill. a Mazda CX-5 nyomdokaiba lép. Mint a két utóbbi modell, az új Mazda3 is az egyedülálló, ütközés erejét elvezető/csillapító, mégis könnyű SKYACTIV-karosszériával és –futóművel érhető el. A karosszéria 60%-a nagy és ultra-nagy szilárdságú acélból épül fel. Ez majdnem 50%-kal több mint elődje esetében, így a Mazda új kompaktja 30%-kal merevebb is és mégis jobb passzív biztonságot szavatol, amelyet kiegészít a korszerű i-ACTIVSENSE szenzorrendszer. Az ilyen rendszereket csak 2014-től fogja belevenni az Euro NCAP az értékelésbe.

BMW i3

A maximális öt csillaggal értékelte töréstesztjén az Euro NCAP a vadonatúj BMW i3 utasvédelmi rendszerét. A világ első prémium elektromos kisautója kiemelkedő eredményeket ért el a passzív biztonság területén. A szénszálas karosszéria merevsége mellett a BMW csoport első teljesen elektromos modellje egy autóban egyesíti az összes olyan vezetést támogató rendszert, amelyeket a balesetek elkerülése és a sérülések mértékének csökkentése érdekében fejlesztettek ki. A BMW i3 így a kiemelkedő vezetési élmény mellett nemcsak különösen környezetbarát, de kivételesen biztonságos közlekedést is kínál.

BMW i3

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
A motorsport szerelmesei mostantól testközelből tanulmányozhatják a Toyota egyedülálló versenyautó-....
2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....