Mazda

Új Mazda3 világpremier a Frankfurti Autószalonon

2013.08.25.

Elragadó, megbízható és folyamatos kapcsolatot tesz lehetővé a világgal: ez az új Mazda3, melynek világpremierjét a Mazda az idei, 65. Frankfurti Autószalonon (IAA) tartja. Bár az új modellt még nem lehet megvásárolni október végéig, képességeit már egy egészen extrém tesztvezetésen bizonyítja.

Az új Mazda3 felszereltsége egy szóval megfogalmazva kategóriájához képest nagyvonalú. A modellbe beépítették a Mazda teljesen új kapcsolódási koncepcióját, mellyel a Mazda legnagyobb darabszámban eladott autója az európai C-szegmensben az elsők között teszi lehetővé, hogy a vezető online legyen a kocsijában töltött időben is. A meglévő e-mail, SMS és navigációs platformokra alapozva a rendszer biztonságosan elérhetővé teszi a mobil tartalmakat is (pl. a Facebook és Twitter bejegyzések, az Aha™ netrádió több ezer csatornával, hangos könyvek, stb.).

Csakúgy, mint a Mazda új, 6. generációjának első két tagja, az új Mazda3 is a KODO dizájn jegyében készült. A régebbi Mazda3-ak sportos, kompakt fizikumát továbbgondolva az új modell külseje egyesíti a merész, lendületes megjelenést a minőségi kivitelezéssel. A Sedan és a Sport forma is segíti az üzemanyag-takarékos üzemeltetést, köszönhetően a kiemelkedő aerodinamikai tényezőknek.

Az újratervezett belső tér biztonságos, ergonomikus kényelmet nyújt. Több szempontból is tágasabb, mint a kifutó modell, és optimalizált HMI kezelőfelülettel (human-machine interface) szerelték fel. Ezen keresztül lesz irányítható a head-up display, amely a kategóriában még nem megszokott, és a váltó közvetlen közelében elhelyezett forgatható gomb, mellyel a legtöbb funkció anélkül irányítható, hogy a vezető odatekintene.

Az új Mazda3 szintén a harmadik Mazda modell, amely a SKYACTIV technológia összes elemét hordozza. Az autóba 100-165 lóerős, nagy sűrítési arányú benzinmotorok, ill. egy 150 lóerős dízelmotor rendelhetők. Ezekhez pontos váltásokat lehetővé tévő hatsebességes kézi, vagy automataváltók csatlakoznak, melyekkel a teljesítmény széles sebességtartományban élvezhető.

A Frankfurti Autószalonon kiállítják az egyik új Mazda3-at is, mely saját kerekeiken járat meg a Hirosima-Frankfurt útvonalat és közvetlenül a japán gyárból érkezett. Nyolc új Mazda3 Sport rója éppen 15000 kilométeres útját a „Mazda3 kihívás 2013 – Hirosimától Frankfurtig” túra keretében Oroszországon, Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül. A hét másik autó, melyek szeptember 7-én érkeznek Frankfurtba, a szalon külterületén parkolnak majd, és különböző aktivitásokban vesznek részt. A Mazda stand a 9-es pavilonban lesz, a B12-es helyen. Az új Mazda3 leleplezésére 2013. szeptember 10-én, 14 órakor kerül sor.

A Mazda legfontosabb modellje 10 évvel ezelőtt lépett piacra, az első generációs Mazda3 2003-ban gurult le a gyártószalagról Japánban. A kellemes megjelenés és az élvezetes vezetés kombinációjával a Mazda3 a legnagyobb darabszámban eladott Mazda modellé vált. A második generáció 2009-ben érkezett, még jellegzetesebb megjelenéssel, könnyebb karosszériával és egy sor biztonsági felszereléssel – pont elődje nyomdokain folytatta, világszert meggyőzve a vásárlókat, médiát és olyan autóipari hatóságokat is, mint pl. a J.D. Power. Eddig 3,6 millió vásárló választotta a Mazda3-at, mely 136 nemzetközi autóipari díjat söpört be. Az új generációs Mazda3-mal pedig új fejezet kezdődik a sikerszériában.

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
A motorsport szerelmesei mostantól testközelből tanulmányozhatják a Toyota egyedülálló versenyautó-....
2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....