járműsport

Ausztriában nyert bajnoki futamokat a Hungarian Motorsport Academy által támogatott Katona Áron és Zsigovits Norbert

2023.08.15.

Összesen négy ifjú versenyző képviselte a Hungarian Motorsport Academy (HMA) színeit az elmúlt hétvégén, közülük ketten is győzelemmel térhettek haza Ausztriából. Katona Áron motokrosszban, Zsigovits Norbert pedig a supermoto szakágban ért el kiemelkedő sikereket, miközben Zanócz Noel értékes Eb-pontokat gyűjtött Svédországban. 

MOTORSPORT

Utolsó előtti fordulójához érkezett Svédországban a Motokrossz Európa-bajnokság az EMX125-ös géposztályban. A bajnokság egyedüli magyar résztvevőjeként Zanócz Noel is rajthoz állt a nívós mezőnyben azzal a céllal, hogy jó pár gyári versenyzőt újfent maga mögé utasítson. A kvalifikáción csoportjában a 7.  leggyorsabb volt, majd szombaton következett az első futam. Noel nagyon jól versenyzett, és idei legjobb eredményét beállítva a nagyszerű 6. helyen ért célba. Vasárnapon az éjszakai esőzésnek köszönhetően szinte sártengerré változott a pálya. Noelnek végül nem sikerült befejeznie a futamát, de 15 bajnoki pontot gyűjtve továbbra is őrzi az összetettben a 9. helyét.

Fotó: HUMDA

Az ausztriai Mehrnbachban rendezték az Osztrák Motokrossz-bajnokság soron következő futamait. A HMA színeiben Katona Áron és Técsi László Márk indult. Katona számára az MX85-ben nem okozott gondot a 38 fős mezőnyben a tisztes helytállás, a kvalifikációt toronymagasan megnyerve, az első futamon rajt-cél győzelmet szerzett, több mint egy perccel megelőzve a teljes mezőnyt. A második futam rajtjánál Áron visszacsúszott a negyedik pozícióba, de három kör elteltével már újra az élre állt, és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. Áron jelenleg a bajnokság második helyén áll 3 pont lemaradásban úgy, hogy nem tudott idén elindulni minden osztrák bajnoki fordulón.

Técsi László Márk az Open kategóriában tehette próbára magát. A kvalifikáción a 6. lett, majd az első futamban sikerült hat pozíciót javítania a rajt után, így a 10. helyen intette le a kockás zászló. A második futam még jobban alakult a számára, a rajt is jobban sikerült, így ezúttal a 7. helyen fejezte be a versenyt, összesítésben pedig a 8. helyen zárta a hétvégét.

Zsigovits Norbertnek is Ausztriában érte el a sikereket, miután az Osztrák Superenduro-bajnokság újabb futamán sikerült nyernie, csak úgy, mint a múltkor. Egy igazán lendületes, technikás pálya várt ezúttal Norbertre, aki sikerrel vette az akadályokat és sikerült az időmérőt, a csoportfutamot, és a finálét is megnyernie osztrák vetélytársai előtt. Ezek a versenyek rendkívül jól szolgálják a felkészülést a Superenduro-világbajnokság novemberben kezdődő szezonjára, amelyen a tervek szerint a Hungarian Motorsport Academy versenyzője is rajthoz áll.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.03
Dabason kapott lángra a jármű, jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.03.03
Elrajtolt az Extreme E sorozat negyedik évada, melyben régi riválisok küzdenek új műfajban. ..
2024.03.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Javuló közlekedési morál? ..
2024.03.03
Pofátlanul másol le európai és amerikai autókat, majd nyom össze apróra egy kínai gyártó. ..
2024.03.03
Baleset miatt nagy a torlódás az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszódnál - közölte....
2024.03.03
Van a sportos autózásnak egy olyan ágazata, amely talán az egyik lenyűgözőbb mind közül: a kombi ..
2024.03.03
A fővárosi Szarvas téren két baleset miatt is forgalomkorlátozásra kell számítani – írta a....
2024.03.03
Kabinnyomás-probléma miatt leszállt Budapesten a Turkish Airlines Isztambulból Koppenhágába tartó....
2024.03.03
Felborult egy mentőautó, miután összeütközött egy személyautóval Budapesten, a XVIII. kerületben....
2024.03.03
Újra jár a Tiszacsege és Ároktő közötti komp. ..