Carsharing

Dolce Vita négykeréken: Fiat 500-asokkal bővít a SHARE NOW Budapesten

2020.12.04.

Közel húsz százalékkal duzzasztja fel budapesti flottáját a SHARE NOW autómegosztó: az eddig kizárólag a BMW, MINI, Mercedes és smartmodelleket kínáló cég félszáz Fiat 500-ast állít forgalomba. A kiszélesített szolgáltatási övezetben hozzáférhető autók már percenként 60, vagy napi 11.990 forintért elvihetők a legalacsonyabb árkategóriában.

A legelérhetőbb árkategóriában hajt végre komoly flottabővítést a SHARE NOW. A dinamikus fejlesztések mellett elkötelezett cég eddig kizárólag a BMW és a Daimler csoport márkáira építő járműparkját ötven Fiat 500-assal bővíti. A stílusos városi kisautót mindössze 60 forintos percdíjjal kölcsönözhetik az előfizetők, ami jelenleg a legkedvezőbb ár Budapesten, míg egy teljes napra–a benne foglalt 90 km-el együtt– 11990 forintért vihető el.

Az alkalmi használók 25 százalékkal magasabb, 79 forintos percdíjjal vehetik igénybe az új modelleket. „A Fiat 500-asokkal nem pusztán praktikus városi modellekkel egészül ki német prémiummodellekből álló flottánk, de a tudatos árazással törekszünk arra is, hogy minél több embernek biztosítsunk gyors és kényelmes közlekedési alternatívát a fővárosban” –mondta Buday Bence.

A SHARE NOW magyarországi ügyvezető igazgatója a Fiat kereskedéseiből a társasághoz kerülő új modellek kapcsán úgy fogalmazott: „célunk hozzáférhetővé tenni a városi mobilitás egyre népszerűbb formáját a Budapesten élő vagy dolgozó emberek számára úgy, hogy nem engedünk a magas minőségből.”Ennek jegyében a cég hét új zónára terjeszti ki szolgáltatási területét a flottabővítéssel párhuzamosan. Ezek közül kettő, Hűvösvölgy és Mártonhegy a belső SHARE NOW zóna része, azaz olyan területek, ahol ingyenesen indíthatók, illetve zárhatók le a bérlések.

A fennmaradó öt, Csepel, Wekerletelep, Rákoskeresztúr, a Centenáriumi lakótelep és Káposztásmegyer pedig úgynevezett külső zónák. Utóbbiak szigetszerűen, a SHARE NOW zónától elkülönülten helyezkednek el a város külső részein: ezekben a bérlések egyszeri extradíjért zárhatók le és díjmentesen indíthatók, miközben a közösségi autók továbbra is az egész ország területén használhatóak.„A Fiat életében a városi mobilitás mindig iskiemelt szerepet töltött be, és az ebből táplálkozó stílust, személyiséget a Fiat 500 hamisítatlan tökéletességgel testesíti meg.

Ezért is fontos mérföldkő számunkra, hogy felhasználók ezrei ismerhetik meg közösségi autóként bizonyító ultrakompakt modelljeinket” –fogalmazott Szakács-Kovács Lóránt,az FCA csoport hazai flottamenedzsere. Bár az autómegosztás és a tömegközlekedés egyértelműen kiegészítik egymást, előbbi a járványhelyzetben az egyéni kockázat megelőzésre is alkalmas. A biztonságos közlekedést tovább segítve a SHARE NOW kézfertőtlenítőket helyez el autóiban, míg a Fiat magyarországi képviselete az új gépkocsik leggyakrabban megérintett kezelőfelületeit hosszútávú felületfertőtlenítővel kezelve adja át az autómegosztó szolgáltatónak. Acarsharing használatával nem csupán a fizikai kontaktusok száma csökkenthető: ezzel a megoldással mérsékeljük a dugókat és csökkentjük az elfoglalt parkolóhelyek számát, hiszen egy többek által használt gépjármű a tapasztalatok szerint akár öt-nyolcmagántulajdonú autót is képes kiváltani a forgalomban.

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....
2021.09.19
A tűzoltók áramtalanítják a járműveket - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.09.19
Megkapta az építési engedélyt az új vasúti megálló a leendő közlekedési múzeumnál - közölte a....