Audi TT

Elárverezik az autista művészek díszítette utolsó győri Audi TTRS modellt

2024.04.17.

Eddigi legnagyobb projektjébe vágott bele az Autistic Art Alapítvány annak érdekében, hogy egy nagylelkű partnernek köszönhetően magasabb szintre emelje eddig is sikeresen működő aukciós kezdeményezését az autizmussal élő fiatalok és családjaik megsegítésére. Az általuk támogatott otthonokban élő művészek alkotásaival díszített mindennapi használati tárgyak az autizmus sokszínűségére és a társadalmi elfogadás fontosságára hívják fel a figyelmet – és nem mellesleg bárki megvásárolhatja őket az immár hagyományossá vált művészeti árverésükön.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy az autizmus mennyire közel áll a mindennapjainkhoz, mint a következő számok: jelenleg Magyarországon mintegy 150 000 ember él valamilyen fokú autizmussal – vagyis a becslések szerint minden 68. honfitársunkat személyesen érinti az autizmus. Alig vannak tehát, akiknek a szűkebb vagy tágabb körében ne lenne autizmussal élő rokona, ismerőse.

A sokak által betegségnek vagy rendellenességnek titulált állapot ugyanakkor egy szakértő szerint „nem rendszerhiba – hanem egy, a szokásostól eltérő operációs rendszer.” Az autista emberek gyakran több kreativitással, jobb koncentrációs képességgel és kitartással rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy kimagasló teljesítményt nyújtsanak a tudomány, vagy éppen a művészetek területén.

Az Autistic Art Alapítvány április 2-án, az Autizmus Világnapja alkalmából mutatta be az idei aukció „főtételét”. Az Alapítvány 2006 óta foglalkozik autizmussal élők támogatásával. A szervezet mára már több mint 600 millió forinttal támogatta az autizmussal élők magyarországi lakóotthonait, hogy az anyagi gondokkal küzdő autizmussal élő embereknek is megfelelő lakókörnyezetet biztosítsanak. A pénzügyi támogatáson túl pedig művészeti programokat is nyújtanak az otthonokban élőknek. A foglakozások terápiás és fejlesztő jelleggel is hatékonyan hatnak a résztvevőkre, nem mellesleg az árverezésre bocsátott rajzokból és az általuk inspirált tárgyakból befolyt összeg még több pénzügyi támogatást tesz lehetővé.

„Az otthonokban élő művészek egyedi gondolkodásmódja és érzékszervi érzékenysége új megközelítéseket és innovációt hozhat létre, hozzájárulva a társadalmi sokszínűséghez és fejlődéshez. Fontos segíteni őket, és lehetőségeket biztosítani számukra, hogy kibontakoztathassák a bennük rejlő potenciált és sikeresen részt vehessenek a társadalomban. Ehhez kínál teret és fejlődési lehetőséget az Autistic Art Alapítvány” – mondta Kovács Henrietta ügyvezető, aki büszkén jelentette be, hogy az idei jótékonysági árverésük „főtétele”, egyben leglátványosabb darabja a Porsche Hungaria Kft. nagylelkű közreműködésének köszönhetően nem más, mint a modell kivezetése miatt a gyártósorról utolsóként legördült Audi TTRS Roadster lesz, a kiemelkedően tehetséges autista művész, Varga Máté rajzaival dekorálva.

„25 év után idén sajnos elbúcsúzott ez a dizájn-ikon, vagyis leállt az Audi TT modellek gyártása. Ennek különleges apropójaként jött az ötlet, hogy ez a sokak által szeretett autó még egyszer utoljára főszerepet kaphasson, mégpedig egy ilyen jó ügyet szolgálva – ezért döntöttünk úgy, hogy lehetőséget adunk az Autistic Art Alapítványnak, hogy az árverés keretein belül tovább értékesítse ezt a különleges autót” – mondta Zakariás Fruzsina, az Audi márkaigazgatója.

A képre kattintva megnézhet egy videót.

A jótékonysági árverés az Autistic Art Alapítvány honlapján április 2-án meg is kezdődött, és egészen az őszi gálaeseményükig folytatódik, ahol reményeik szerint a további különleges tárgyak mellett a különleges, gyűjtői autómodell is rekord összegért kelhet el, minden eddiginél nagyobb segítséget nyújtva az autizmussal élő művészek otthonainak fenntartására.

Az Audi együttműködéssel kapcsolatos aloldala itt érhető el, az Autistic Art Alapítvány online, jótékonysági aukciós felületét itt találja.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset....
2024.05.27
Egy olcsónak tűnő C-osztály valódi arca ..
2024.05.27
Emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután Červená voda községben, a Sabinovi járásban,....
2024.05.27
A Hyundai és a hozzá minden szállal kötődő Kia töretlenül tartja az előkelő helyet a leggyakrabban....
2024.05.27
Május utolsó hétvégéjén, a japán motorsport legnagyobb jelentőségű versenyén debütált a megújult....
2024.05.27
A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését.....
2024.05.27
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....