Forma 1

Elbeszélgetnek Ricciardóval és Verstappennel a verseny előtt

2018.05.13.

A Red Bull két hete ütköző párosa számít arra, hogy Christian Horner elbeszélget velük a spanyolországi verseny előtt. Max Verstappen és Daniel Ricciardo egymás mellől, a harmadik rajtsorból várja a Spanyol Nagydíj rajtját.

Legutóbb Azerbajdzsánban ugyancsak egymást követő pozíciókból vágtak neki a futamnak, mely aztán egész versenyen át tartó csatát hozott közöttük, a végén a gárda szempontjából katasztrófával felérő ütközéssel. Miután mindketten belátták hibájukat, és alapos fejmosásban is részesültek, Barcelonában bizonyára óvatosabbak lesznek egymással. Helmut Marko, a csapat tanácsadója nem is tart az újabb összezörrenésüktől. „Itt nehezebb balesetbe keveredni. Csak a rajtnál kell nagyon vigyázniuk” – figyelmeztetett előzetesen.

A rajtot nem véletlenül említette. Egy éve Verstappen az első kanyarban esett ki azt követően, hogy külső íven próbálta megelőzni az egymással foglalkozó Valtteri Bottast és Kimi Räikkönent. Akkor a két finn áldozata lett.

Verstappen és Ricciardo szoros csatáját az időmérőn kettejük között mért 2 ezredmásodperces különbség garantálja, így mindketten számítanak arra, hogy főnökük, Christian Horner a verseny előtt még egyszer beszél velük. - Az biztos, hogy Christiannak lesz mondandója hozzánk a verseny előtt. A következő pár versenyen, amíg nem csillapodik a helyzet, és nem látja a bizonyítékot arra, hogy lehiggadtunk, biztosan beszélni fog velünk – nyilatkozta Ricciardo.

"Bonyolult helyzetben vagyunk, mert nemcsak egymást szeretnénk legyőzni, hanem próbálnánk támadni Kimit is, vagy azt, aki épp előttünk lesz. De támadtunk már korábban is, és tisztán végigcsináltuk. Szóval csak most is ezt kell tennünk.”

Verstappent is kérdezték arról, hogyan viszonyul a történtek után az újabb versenyükhöz csapattársával. - Még gyorsabb leszek – felelte. „Van, hogy nem megy, van, hogy kell hozzá a lendület. Remélem, hogy mostantól jó irányt veszünk, mert nem gondolnám, hogy bármit is másképp kéne csinálnom. És nem is fogok, mert az nem én vagyok. Végső soron ezzel jutottam el odáig, ahol most vagyok, szóval nem panaszkodhatok emiatt.”

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....