Párizsi Olimpia

Elkezdődött a Toyota-flotta leszállítása a párizsi olimpiai játékokra

2024.06.06.

A japán gyártó összesen több mint 2650 elektromos járművet és 700 elektromos utolsó kilométeres mobilitási megoldást biztosít majd, köztük 250 akadálymentesített személyszállító járművet.

A Toyota a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság mobilitási partnereként világszerte megkezdte az első járművek kiszállítását a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok támogatására. A 2024-es párizsi flotta kulcsának átadási ünnepségére március 1-jén került sor a játékok ikonikus főhadiszállása (Pulse épület) előtt, Tony Estanguet, az esemény elnöke, Yoshihiro Nakata, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója, Frank Marotte, a Toyota France vezérigazgatója és Didier Gambart, a KINTO Europe elnöke jelenlétében.

Összességében a Toyota több mint 2650 elektromos járműből álló személyautó flottát és 700 elektromos, utolsó kilométeres mobilitási megoldást biztosít majd. Ezek között a megoldások között 250, a 2024-es párizsi játékok számára újratervezett, Európában gyártott akadálymentesített személyszállító járművet (APM) is találunk.

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok idején a Toyota összes járműve, beleértve az elektrifikált járműparkot és a fejlett mobilitási megoldásokat is, egy speciálisan az eseményre tervezett vizuális megjelenést kap, amely kiemeli a Toyota és a játékok közötti szoros partnerséget. Az egyedi dizájn hangsúlyozza a Toyota karbonsemlegességre irányuló többutas stratégiáját, ahol a játékokon jelen lévő technológiák mindegyike külön színekkel lesz azonosítható.  A kék színt választották az üzemanyagcellás hidrogénjárművekhez (a kék a víz színét jelképezi, amely az egyedüli anyag, amit kibocsátanak ezek az autók), a zöldet az akkumulátoros elektromos járművekhez (a zöld a természetet jelképezi, jelezve a BEV-k zéró kipufogógáz-kibocsátását), míg a lila színt a hibrid és plug-in hibrid járművek kapják.

A Toyota a C+Walk S első egységeit is átadták az esemény fogyatékkal élő alkalmazottainak, lehetővé téve számukra a szabad mozgást a Pulse épületében. Ez az első ízelítő abból a 700 egységből, amelyet a Toyota a sportolók, a személyzet és a nézők számára szállít majd a gyártó „Mobilitás mindenkinek” filozófia gyakorlati megvalósítására a játékok alatt.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....