Motoros Borok Útja Rallye

Elrajtolt a II. Motoros Borok Útja Rallye (percről-percre)

2017.06.02.

Eljött a várva-várt pillanat. A vadonatúj Vespákhoz tökéletesen passzoló nyári hangulatban Budaörsről vágott neki a közel félszáz versenyzőből álló mezőny, hogy két keréken felfedezze a Balatoni borrégiót. Izgalmas kalandjaikat két napon keresztül az Autószektor kiemelt rovatában a "percről-percre" cikkeinkben követheti figyelemmel.

21:50 A Vespa képviseletében Rieb Györgyöt kérték a színpadra, akivel Megay Róbert Péter anno még együtt dédelgette a Motoros Borok Útja Rallye álmát..most Gyuri a motorok fogyasztásával kapcsolatosan osztotta meg velünk, hogy egy 300 GTS Vespa 1000 km alatt 3-3,3-at fogyaszt, de vádiúj járgányként be kell járatni, a versenyzők türelmét és megértését kérte a csodajárgányok itánt. Az idei szlogen: Bor, mámor, Vespa – hát kell ennél többet mondanunk?

Rieb György éppen sztoriban van az első napi befutó után (Kattintson a többi fotóért!)

21:00 Totti, a rendezvény házigazdája ismertette a mai feladatok szakaszgyőzteseit:

  • Az 1/100-as feladatban a 3-mas rajtszámmal Körmöczy Péter teljesített legjobban, 6.05 idővel.
  • A „fordított le mans-i” játékban Kis Viktória és a Csipai Roland- Koczka Bori kettős hajszálhíján egyidővel végzett.
  • A „legurulásban” Jancsó Gyula- Áman Zsuzsa páros nyert 17.84-el.

És a jelenlegi állás szerint a dobogós helyezettek:

1.       Jancsó Gyula- Áman Zsuzsa (26)

2.       Horváth József (24)

3.       Siska Mátyás (18)

Totti, a verseny házigazdája ismertette az 1. napi részeredményeket. Mellette Megay Róbert Péter főszervező (Kattintson a többi fotóért!)

Totti elmondta, hogy nagyon büszke a csapatra a szép teljesítményükért, de továbbra is kéri, hogy felelősen közlekedjenek, semmi kaszkadőr mutatvány- jegyezte meg viccesen.

19:00 Hatalmas tapsot kért Megay Róbert Péter, a Magyar Borok Útja Rallye Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője ennek az 5 pincészetnek, akik pazarul vendégül látták ma az egész csapatot. Igyekszünk olyan helyekre elvinni a résztvevőket, ahova a hétköznapokon nem feltétlenül jutnak el az emberek. Ez a nap azt mutatta, hogy nem csak, hogy jól sikerült, de mindenki felszabadult volt, és barátkozott egymással– mondta.

18:00 A szállás elfoglalása utána mai nap meglátogatott pincészetek egy esti borkotolóval készültek a versenyzőknek. A Gelléri Pincészet, Koczor Pincészet és Vendégfogadó, Canter Borház, Lídia Borház és az Aklan Pince kedveskedett nekünk a legjobb boraival. Az arra kedvet érzők természetesen vásárolhattak is a pincészetek palackozott boraiból a helyszínen vagy rendelést leadva.

Az egész napos motorozás fáradalmai után jól eső baráti beszélgetések zajlanak a Hunguest Hotel Pelionban egy-egy pohár finom bor mellett (Kattintson a többi fotóért!)

17:00 Megérkeztünk a főhadiszállásunkra a Hunguest Hotel Pelionba. Motorosaink előtt le a sisakkal! Nagyon szépen tartották az időt és az útvonalakat, ezért most jól megérdemelten mindenki elfoglalja a szobáját, majd 19h-től kezdetét veszi a bórkostoló. A mai napon meglátogatott pincészetek sorakoznak fel legjobb boraikkal, amelyek méltó kísérői lesznek a vacsorának és a mai élmények átbeszélésének. Ami a legizgalmasabb, hogy ma a részeredményekbe is betekintést kapnak a versenyzők, hogy holnap aztán energiától felvértezve induljanak neki a II. Motoros Borok Útja Rallye második napjának. 

15:30 Az Aklan Pince 2012-ben kezdett el komolyabban foglalkozni a borászattal. A Lesencetomaj dombján elhelyezkedő romantikus házikót szerintünk egy képeslap tájáról mintázták. Egyszerűen beleszerettünk a vidékbe, első látásra. Dr. Aklan György körbevezetett minket a birtokon és a pincében, miközben megosztotta velünk, hogy a borászat szeretetét édesapjától örökölte, vegyészmérnökként pedig pontosan jól tudja, hogy a „természet a legjobb vegyész, különösen a borászatban”! Bár sok tennivalójuk van még a pincészeten, de mi már most megadtuk nekik a bizalmat. Este a bórkostolón személyesen találkozunk a boraikkal.

Festői szépségek (Kattintson a többi fotóért!)

14:30 A Lídia Borházban olyan különleges frissítőt kóstolhattunk, amely azon felül, hogy természetesen nem tartalmaz alkoholt, egyből oltja a szomjat. A még éretelen szőlőből készült verjus egy kifejezetten savanykás szőlőlé, míg vörös változata egy édesebb ízélményt adott.

Jó bornak is kell a cégér! (Kattintson a többi fotóért!)

13:50 A Canter Borházban több helyiségből álló játékos kvízt kellett kitöltenie a versenyzőknek. Egy frissítő után, a tágas és modern kialakítású pincében kellett megörökíteniük a borászat lelkét jelentő tárgyakat. A szemfülesek már a Vinotékában kiszemelték azokat a borokat, amiket nap végén meg szeretnének kóstolni a szállodában.  

Canter Borház pincészetében a versenyzők elidőznek a játékos kvíz első állomásán. (Kattintson a többi fotóért!)

12:10 A Koczor Pincészet és Vendégfogadó már régi ismerős számunkra, hiszen a tavalyi XXI. Magyar Borok Útja Rallye keretében is volt szerencsénk megkóstolni boraikat. Idén a hasunkat is elkényeztették, hiszen az egész csapatot vendégül látták egy isten finom ebédre, amelyet a lenyűgöző panorámájú birtokukon fogyaszthattunk el. 

Megay Róbert Péter, a Magyar Borok Útja Rallye rendezvénysorozat főszervezője adja át a pincészeteknek járó oklevelet Koczor Kálmánnak (Kattintson a többi fotóért!)

11:40 Ha Balatonfelvidék, akkor Tihanyt vétek kihagyni. A versenyzőknek koordinációs pontként érinteniük kellett a Visszhang-dombot, ami természetesen csak egy felkiáltást tudott visszamondani: Csak így tovább motorosok!

Tihanyban jártak a motorosokkk-sokkk-sokkk-sokkk-sokkk... (Kattintson a többi fotóért!)

10:55 A Gelléri Pincészet házi készítésű borkorcsolyákkal (fasírt, zsíros deszka lilahagymával) várt minket. Antal Gyula, tulajdonos elmesélte nekünk, hogy régi motorosként nagy szerelmese a gépjárműnek. Jelenleg öt motort tart a garázsban, amelyek közül a Harley-Davidson a nagy kedvenc, ezzel viszont csakis Erdély országot járja. 

Szépen sorban a Gelléri Pincészet előtt (Kattintson a többi fotóért!)

10:15 A Velence-tavi fotók után vitt minket magával a nyári szellő, egészen Nádasdladányig, ahol a mesebeli Nádasdy-kastélyban találtuk magunkat. A versenyzők a feladat teljesítésén túl (most selfie a kastély előtt, mert a selfie menő), annyira lelkesek voltak a miliő láttán, hogy körbe is néztek a Nádasdy család egykori rezidenciáján.    

Érkezik az úri közönség a Nádasdy Kastélyhoz (Kattintson a többi fotóért!)

 

Selfie feladat. Semmi-Kis Tündének jól áll... Lesz még ilyen! (Kattintson a többi fotóért!)

8:05 Erdei Zsolt és Gál Péter felváltva lengették be a rajtzászlót a motorosok előtt, akik rögtön az első feladat teljesítésével lódultak neki a Balatoni borvidéknek.

RAJT! (Kattintson a többi fotóért!)

7:45 Gál Péter, eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár üdvözölte a kezdeményezést, hiszen a Földművelésügyi Minisztérium egyik elsődleges célkitűzése, hogy  a magyar borkultúrát ilyen színes programokkal népszerűsítsük. Kiemelt feladatuk továbbá a kulturált, minőségi alkoholfogyasztás népszerűsítése. A versenyzői csomagban elhelyezett Borkiválóságok c.könyv reméli, hogy ehhez jó segítsége lesz majd.

Köszöntők (Kattintson a többi fotóért!)

Erdei Zsolt, világbajnok ökölvívó, a Magyar-Ökölvívó-szakszövetség elnöke rajtoltatta a versenyzőket. Ő maga, nem motorozik, de nagyon irigyeli azt a szabadságot, amit egy motoron érezhet az ember. Reméli egyszer lesz alkalma kipróbálni.

Tóth  Zoltán,Totti idén a verseny házigazda szerepét tölti be, emellett a rallye szakmai felelőse is. Felhívta a versenyzők figyelmét arra, hogy bár gyönyörű időnk, van a napsütés ne csapja be őket, kesztyűt és sisakot mindig, minden körülmények között viseljenek. Figyeljünk egymásra, hiszen most nem a gyorsaság a cél, hanem a pontosság, a és a gasztroturisztikai élmények szerzése.

Majosházi Péter, a Chronomoto Team Kft ügyvezetője, idén is versenybíróiszerepben biztosította a rendkívül profi és részletes itinert a versenyre. Elmondta, hogy a játékszabályok változatlanok, a sebességen kívül, figyelnek az időre, a játékokon teljesített eredményekre. Sok pontot és jó szórakozást kívánt mindenkinek.

7:30 Megay Róbert Péter, a Borok Útja Rallye Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket. Dr. Fazekas Sándor, Földművelésügyi Miniszter szavait idézve idén is „két keréken a magyar borvidéken”.  Köszönetét fejezte ki azAegon Biztosítónak, Knezsik Istvánnak, az Autós Nagykoalíció elnökének, akik minden évben nagy szakmai segítséget jelentenek a versenyben. Komáromi Endre nyugállományú rendőr ezredes barátunk, a verseny biztonsági főnöke sajnos részleges izomszalag szakadást szenvedett, ezért nem tudott ma reggel velünk lenni. Innen is gyógyulást kívánunk neki! Minden pincészet megérdemli a figyelmet. Ne csak rohanjatok – hiszen nem a gyorsaság, hanem a pontosság a cél –! Beszélgessetek a borászokkal, ismerjétek meg hitvallásukat és legfinomabb boraikat! A szállodába visszatérve pedig kóstoljuk meg legfinomabb boraikat! Ezek közül válasszuk ki és díjazzuk a legjobbakat!” – bíztatta a résztvevőket.

Utolsó simítások (Kattintson a többi fotóért!)

6.30 Csicsergős reggelre ébredtünk a II. Motoros Borok Útja Rallye rajtjának hajnalán. A nappal együtt keltünk, hogy minden tökéletesen induljon a budaörsi parkolóban. A koránkelőket friss kávéval és a szívet-lelket erősítő Csabai kolbászos falatkákkal vártuk.  Sorra gurultak be a GTS300-as Vespák és a nagyobb kétkerekű versenytársaik. A regisztrációnál mindenki megkapta a rallye egység csomagját: közlekedési mellény, itiner, Borkiválóságok könyve. 

5:30 A stáb elindult a főhadiszállásról a rajt helyszíne felé. Szép napunk lesz!

A II. Motoros Borok Útja Rallye programfüzetének borítója

„A magyar bor nemzeti kincsünk. Magába sűríti elődeink alkotókedvét, odaadását, szakmai tapasztalatát, Kárpát-medencei örökségünket, természeti, földrajzi adottságainkat, kulturális, szellemi, lelki mivoltunkat. Megtestesíti a jövőnkbe vetett hitet, bizodalmunkat, hogy továbbadhatjuk utódainknak a magyar bor iránti szeretetet és az elkötelezett borász szakma iránti tiszteletet.”  - olvasható Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter köszöntőjében. Idén ő az egyik fővédnöke a rendezvénynek.

Ilyen rajtszámok tündökölnek idén a Rallye-n induló motorokon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
Két Bentley is áldozata lett egy közlekedési balesetnek, amelyet egy kisteherautó figyelmetlen....
2024.05.19
Az Egyesült Államokban 2029-től kötelezővé teszik az automatikus vészfékező rendszer beépítését....
2024.05.18
Amikor a hirdetés tételesen cáfolható. ..
2024.05.18
Szombaton délelőtt 28 km-es dugó volt a dél felé vezető autópályán – írja a Heute című osztrák....
2024.05.18
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a....
2024.05.18
Csaknem egy méter hosszú, villamosított V16-os szívómotor fogja működtetni az új Bugattikat a régi....
2024.05.18
Az egykori F1-es pilóta, Marc Gené lesz a vendéglátója, és egy Ferrari 296 GTB-vel még egy gyors ..
2024.05.18
2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-....
2024.05.18
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) immár hetedik alkalommal adta át a Megbízható....
2024.05.18
Az elmúlt évi tavaszi és téli tematikájú, a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő....