Inniváció

Ezek a digitális fejlesztések forradalmasíthatják az autóspiacot és a közlekedést!

2018.11.22.

A sharing economy-n alapuló közlekedési megoldások, okos parkolás rendszerek és más smart city fejlesztésekről is szó lesz a Symposium 2018 konferencián, amelyet a T-Systems Magyarország az „Emberi dimenziók, technológiai távlatok” címmel rendez meg november 27-én.

A Symposium 2018-on az autóspiacokkal és közlekedéssel foglalkozó szakemberek is számos újdonsággal találkozhatnak. Érdemes kiemelni például a sharing economy-n alapuló közlekedési megoldások szolgáltatást, amelynek segítségével pontosan követhető egy autó helyzete, használata, felhasználója és az üzleti igényeknek megfelelően megosztható több cég között is az adott jármű. A cégautó-flottával rendelkező vállalatoknálkulcskérdés az haszonjárművek és céges autók minél jobb kihasználása, mivel ezek nagy értéket képviselnek és gyorsan is amortizálódnak.

A T-Systems megoldása egy modulokból felépülő, felhőből szolgáltatható platform, amelyet testre szabható mobil applikáció és fedélzeti hardver egység egészít ki. A három központi modul a flottamenedzsment, a kölcsönzés és az elszámolás. A moduláris rendszert olyan ügyfeleknek fejlesztették ki, akiktulajdonképpen a saját szolgáltatásuk keretében összekötik az erőforrásokat megosztó vállalatokat. Szintén a jövőbe mutatnak azok a smart city fejlesztések is, így ehhez kapcsolódóan szó lesz a Blockchain-ről és az 5G-ről is, amelyek a közlekedést és a városi parkolást és a városüzemeltetést forradalmasíthatják.

A rendezvény ezeken kívül is számtalan példával szolgál a központi téma, a digitalizáció és az általa kínált megoldások bemutatására, az egyes felhasználási területeknek megfelelően több szekcióban tárgyalják az újdonságokat: közigazgatás/oktatás, egészségügy, közlekedés/Smartcities, ipar és egészségügy. Olyan nevek számolnak be a legújabb lehetőségekről, mint Martin Lee, a Cisco Talos biztonsági elemző szervezet EMEA és Ázsia régiókért felelős vezetője vagy éppen Michal Klimes, a Hewlett Packard Enterprise szuperszámítógépekkel kapcsolatos innovációival is foglalkozó vezetője, aki az űrkutatásban használt technológiákról tart előadást.Érdekesnek ígérkezik a Symposium 2018 sztárvendége, Kevin J. Surace előadása is, aki a Szilíciumvölgy egyik vezető innovátora, az ő nevéhez fűződik az első okostelefon megalkotása is. Eredményeit többek között a Businessweek-ben, a Times-ban és a Forbes amerikai számában is publikálta már.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
A népszerű pickup 2022-es modellévű, japán belpiacos csúcsverziója nem a motorjában, hanem inkább a....
2021.10.16
Toni Piëch, a legendás Volskwagen vezérigazgató és felügyelőbizottsági elnök fia hamarosan piacra....
2021.10.16
Begyorsítja zöld törekvéseit a General Motors az USA-ban. A tervezettnél huszonöt évvel korábban....
2021.10.16
Három jármű ütközött, egy ember megsérült, az egyik autó a felismerhetetlenségig összetört. ..
2021.10.16
Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing....
2021.10.16
A világ egyetlen privát kézben lévő Audi R15 prototípusa most gazdát keres. Más esélyünk nem nagyon....
2021.10.16
A Volvo Cars megkezdte legújabb tisztán elektromos típusának, a C40 Recharge modellnek a gyártását....
2021.10.16
Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások....
2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....