fékrendszer

A féktárcsák jellemzői

2020.02.17.

A fékrendszer egyik fontos eleme a féktárcsa. Ahhoz, hogy a fékrendszer a jármű biztonságos és folyamatos lassításához - esetleg vészfékezéséhez – féknyomatékot, azaz fékezési erőt generáljon, a féktárcsa mellett fékbetétre is szüksége van. A negatív nyomatékot továbbítja a tárcsa a kerékagyra, onnan pedig a keréktárcsára (felnire). A fékezés során a betét és a féktárcsa közötti súrlódás miatt a jármű mozgási energiája hőenergiává alakul.

 

A fékezés során keletkező hő 90%-a a féktárcsán keresztül távozik a környezeti levegőbe. A féktárcsa hőelvezető képessége azonban korlátozott. Ebből adódóan fontos, hogy azt minél előbb elvezesse a tárcsa, így elkerülve a túlmelegedés okozta károkat. Lejtőn lefelé fékezve a súrlódó felület elérheti a 700 °C-t (vörös izzás).

Belső hűtésű féktárcsa

Ezeket a tárcsákat elsősorban az első tengelyen használják a jobb hűtés érdekében. Felületük sokkal nagyobb, és alkalmasabb a hőcserére. A két oldali súrlódó tárcsa felület bordákkal van összekötve, ami a merevséget adja. A féktárcsa forgása miatt keletkező centrifugális erő a szellőzőcsatornákon keresztül „kiszívja” a levegőt a féktárcsa belsejéből. Azok a kis levegőrészecskék, amelyek ennek következtében érintkezésbe kerülnek a féktárcsa felületével, elnyelik a hőenergiát és azt kifelé szállítják. A tömör féktárcsák annyiban különböznek, hogy jóval lassabban tudják leadni a hőt a környezetnek.

Fúrt és mart féktárcsák

Ezekkel a megmunkálásokkal sokkal hatékonyabb hűtés érhető el. Az ilyen típusú tárcsáknak az is az előnyük, hogy kevésbé érzékenyek a nedvességre. Hátrányuk, hogy drágábbak, és bizonyos körülmények között sokkal több zajt okozhatnak a fékezés során.

Zaj és rezgés fékezés közben

A féktárcsák súrlódó felületeii hajlamosak a felmelegedés okozta deformációra. Ez a jelenség kellemetlen zajképződést és rezgéseket okozhat a fékezés során. Ez az oka annak, hogy a fékgyártó cégek arra törekednek, hogy megtalálják a féktárcsák kialakításának a legoptimálisabb módját, amivel elkerülhető a deformáció. Bizonyos esetekben a rezgés elkerülhetetlen, mivel a kerékcsapágyakban fellépő vibráció ismételten érintkezésbe hozhatja a betétet a tárcsával, akkor is, ha nincs aktív fékezés. A kis rezgések idővel a féktárcsa olyan mértékű deformációjához vezet, amit a járművezető is megérez a pulzáló fék- és pedálerő formájában.

A féktárcsa anyaga

A féktárcsa anyagának szigorú követelményeknek kell megfelelnie. Ellenállónak kell lennie a húzó- és nyomóerők által előidézett mechanikai igénybevétellel, a centrifugális erőkkel és a termikus terhelésekkel szemben.

Szürke öntöttvas

A legtöbb féktárcsa speciális szürke öntöttvasból, gömbgrafitos öntöttvasból készül. A krómmal és molibdénnel készített ötvözet növeli a kopásállóságot és javítja az anyag melegrepedési tulajdonságait, ezenkívül a magas széntartalom pedig növeli a hőeelvezetési sebességet.

Kerámia

A kerámiákat (szénszálas vagy szénkerámia) egyre inkább használják a féktárcsák gyártására. Az ilyen típusú féktárcsák előnyei a stabil szerkezet minden hőmérsékleti tartományban, kis súly, gyors fékreakció, rendkívül hosszú élettartam és a jó fékhatékonyság. Hátrányai között szerepel a rossz hővezetőképesség (fékbetétekhez speciális anyagokat igényel) és a nagyon magas ár. Ez utóbbi kétségkívül megmagyarázza, hogy a kerámia féktárcsákat miért csak a prémium kategóriájú járműveken használják. A gyártási technológia miatt ezen tárcsák súrlódó felülete és az agyhoz csatlakozó felület között csavarkötés van, vagyis a tárcsa szerelhető.

A féktárcsa eredete

A féktárcsákat eredetileg a motorsport számára fejlesztették ki. A sportban elért sikerek után az 1960-as években már a közúti gépjárművek első kerekeire is felkerült. A korábban használt dobféknek számos gyenge pontja volt a kialakításából származóan: hőmérsékleti problémák, torzulás, fékhatékonyság-csökkenés, nagy kopás és zaj jellemezte. Az 1960-as éveket követően sok éven át csak nagyon ritkán láttak tárcsaféket hátsó kerekeken, ahol alacsonyabb volt a hőterhelés.

Elhasználódás

A féktárcsákat nagyon magas mechanikai- és hőterhelésnek teszik ki. Ezen terhelések mellett ki van téve a szórt víz, szállópor és az útról felverődő szennyeződések koptató hatásainak. A járműellenőrzések során a féktárcsák állapotát is ellenőrzik a szervizek. A féktárcsákat cserélni kell, ha elérték a kopási határértéket, így biztosítható a fékrendszer megbízható, halk működése.

Számos gyártó elkezdett bevonatos féktárcsákat kínálni a fékjavításhoz. Az ilyen típusú féktárcsák speciális festékkel vannak bevonva, amely védi a féktárcsákat (nem a súrlódási felületet) a korrózió ellen. Mivel az idő múlásával is megőrzi a jó megjelenését, a bevont féktárcsa jó választás a „nyitott” keréktárcsához, ahol jól látható a fékrendszer.

Pintér Dominika

Őri Péter

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.27
A SuperCharge nevű bajnokság első szezonját a tervek szerint 2022-ben rendezik meg. ..
2020.10.26
A Rendőrség népszerű videóinak újabb része került fel a Facebookra. Szabálytalan autósokból ezúttal....
2020.10.26
Fogynak a Ladák és Zsigulik, de még mindig vannak annyian, hogy elfoglaljanak egy repülőtéri....
2020.10.26
Lehet valami egyszerre elegáns és vulgáris? Megfér egy testben az arisztokratikus kifinomultság és....
2020.10.26
Alexander Galaganov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.10.26
Az autóbusz töltőberendezés-gyártóknak és -forgalmazóknak hétfőtől megnyílt a lehetőségük arra,....
2020.10.26
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az állampolgárok....
2020.10.26
Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé váló elektromos....
2020.10.26
1910-1920. A tömeggyártás kezdete, avagy út a luxustól a szükségesig. A nagy sorozatú termelés....
2020.10.26
Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető....