innováció

Fenntartható Zoom-Zoom 2030

2017.08.09.

A Mazda Motor Corporation ma bejelentette „Fenntartható Zoom-Zoom 2030” elnevezésű új, hosszú távú vízióját technológiai fejlesztéseire vonatkozóan 2030-ig. Ennek részeként a vállalat ismertette terveit a 2019-ben bemutatandó SKYACTIV-X benzinmotorral kapcsolatban. Ez az erőforrás lesz a világon az első kereskedelmi forgalomba kerülő kompresszió gyújtású benzinmotor

A gyár 2007-ben hozta nyilvánosságra először „Fenntartható Zoom-Zoom” elnevezésű stratégiát, melynek keretében vállalata, hogy a vezetési élmény mellett autói kiemelkedően biztonságosak lesznek és kevésbé fogják terhelni a környezetet.

Az autóipar gyors változásaira adott válaszként a Mazda az alábbiakban határozta meg, hogyan fogja a vezetés örömét, mint az autózás legnagyobb vonzerejét használni úgy, hogy közben megoldásokat kínáljon az emberek, a Föld és a társadalmi problémák kérdéseire.

A Mazda küldetésének tekinti, hogy megőrizze a Föld értékeit és működése az emberek és a társadalom javára váljon. A cég folytatja törekvését, hogy autóin keresztül inspirálja az embereket. 

-          A SKYACTIV-X motor a világon az első kereskedelmi forgalomba kerülő benzines erőforrás, amely kompressziós gyújtást alkalmaz, tehát a benzin-levegő keveréke spontán gyullad meg, mikor a hengerben a dugattyú összenyomja

-          A „szikra által szabályozott kompressziós gyújtás” néven szabadalmazott technika esetében két problémát is sikerült kiküszöbölni, amely idáig korlátozta e technika kereskedelembe hozatalát: a zóna maximalizálása, ahol ez a fajta gyújtás lehetséges, és az akadálytalan átállás a gyertyás gyújtásról a kompressziós gyújtásra.

Előnyök

-          A szabadalmazott új belső égésű motor kombinálja a benzinmotorok és a dízelmotorok előnyeit, így kiemelkedő teljesítményt, gyorsítást ígér amellett, hogy kevésbé terheli a környezetet.

-          A kompressziós gyújtás és egy kompresszor, amely a fogyasztást hivatott javítani együtt példátlan motorreakciókat és 10-30%-kal nagyobb nyomatékot kínál, a mostani SKYACTIV-G benzinmotorhoz képest. 

-          A kompressziós gyújtás szuper szegény keveréket4 hoz létre, amely az aktuális SKYACTIV-G benzinmotorhoz képest 20-30%-kal javítja a motor hatékonyságát, és 35-45%-kal jobb, mint az ugyanolyan hengerűrtartalmú 2008-as Mazda benzinmotor. A SKYACTIV-X megegyező, vagy még jobb fogyasztású, mint az aktuális SKYACTIV-D dízelmotor.

-          A motor hatékonyabb széles nyomaték-tartományban és különböző motorterhelés mellett, sokkal szélesebb sebesség-fokozatokat tesz lehetővé, amely tovább javítja a fogyasztást és a teljesítményt.

A Mazda reméli, hogy egy olyan jövőhöz járul hozzá, melyben a Föld, a társadalom és az ember egymás mellett tud létezni az autókkal, hogy autóin keresztül az autótulajdonosok boldogabbak lesznek, élvezik az autózás örömét, és erős érzelmekkel kötődnek a márkához.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Jubileumot ünnepel a hazai motorizáció. 130 éve kapott engdélyt az első benzinüzemű gépkocsi a....
2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....
2022.12.04
Az idei első három negyedévben csaknem megkétszereződött a légi utasok száma a romániai....
2022.12.04
Az adventi időszakban megemelkedik a lakástüzek száma, Tóbiás és Balambér kalandjában megmutatjuk,....
2022.12.04
A 74.RU portál kiszámította, mennyibe fáj egy használt, minőségi autót magánúton Németországból....
2022.12.04
Duplázódó eredmény, szárnyaló árbevétel az első kilenc hónapban. ..
2022.12.04
Hildegard Müllert további két évre megerősítette hivatalában a Német Autóipari Szövetség – írja az....