Motoros Borok Útja Rallye

Folytatódik a II. Motoros Borok Útja Rallye (percről-percre)

2017.06.03.

Az első nap részsikerei után a szombati rajtnál a 26-os rajtszámú Jancsó-Áman páros indulhat az első helyről, őket követi a 24-es Horváth József, és 18-assal Siska Mátyás. A versenyzőknek napközben a balatoni pincészeteknél izgalmas versenyfeladatokkal is meg kell küzdeniük. 

Olvassa el a II. Motoros Borok Útja Rallye 1. napjának percről-percre tudósítását IDE kattintva! Az első nap fotógalériája ITT található.

16.00 Mindenki megérkezett a szállodába. Mára letettük a motort, irány a Hunguest Hotel Pelion élmény medencéje és a jól megérdemelt délutáni lazító fröccs! Este 20 órakor vacsora, a férfiak kívánságára BL döntő végigszurkolása, majd 22 órakor eredményhirdetés. Izgultok már, mi, hogy kik az idei nyertesek? Mi nagyon várjuk! 

13.30 A Sipos Borházban Sipos Balázs Tihamér, házigazda és kedves kolleginái jéghideg szódával és kávéval várta a csapatot. A pincelátogatás alatt egy közlekedésbiztonsági kvízt kellett kitöltenie a fiúknak, lányoknak. A magukat Tottiteamnek elnevező csapat érkezett elsőként a helyszínre, akiknek vezérük, Totti úr diktálta a tempót! A házigazda meséje valóságos. Egy szerelem annyira megihlette, hogy a lánynak személyre szóló bort készített. Azóta randiztak, és most már a felesége, kisfiúk pedig nagyon élvezi a borászati közeget. Kedves Urak! Ezt nevezhetjük igazi romantikának, igaz!?!

12.00 Magos Zoltán, séf kényeztetett el bennünket ebédfogásaival a Csali Szőlőbirtokon, akik átrendezték a pincészetet és vendégül láttak minket egy a déli menüre. Szarvasragu leves borókabogyóval fűszerezve, sertésszűz petrezselymes krumplival és házi savanyúsággal várt minket a tányérokon. Csali János, tulajdonos az autós rallyen már megszokott vendég- és borszeretetével köszöntött bennünket, és igen, a krokodiljuk még mindig megvan! Aki, nem hiszi, látogassa meg őket személyesen.

11.15 Fischeréknél motoros kihívás következett. Két kör robogás a pincészet udvarán, ahol ezúttal a pontosságon és sebességen volt a hangsúly. A veresenybírók által mért két köridőnek minél közelebb kellett lennie egymáshoz. Vajon van olyan versenyző, akinek perc pontosan sikerült mindkét táv?

10.35 A Hóbor Pincészetnél kiderült, hogy ki-mennyire gyakorlott a borászat egyik legkülönlegesebb technikájában, azaz a lopózásban. Az üveg borlopóból ugyanis minél precízebben kellett kiszívni a vizet és átönteni a boroskannába. Igen, az idő itt is számított! További képekért érdemes kattintani a Magyar Borok Útja Rallye facebook oldalára.

 

9.50 Egy gyors megálló a Sümegi várnál, hogy Badacsony egyik legszebb pontjáról készítsünk szelfit! Igen, ez is pontot ér!

9.20 Délelőtt a Nagy és Nagy Borászatnál kezdtünk, ahol reggeli torna gyanánt egy átmozgatós feladattal birkóztak meg a motoros párosok. 100 dl vizet kellett a lehető leggyorsabban átszivattyúzni egyik tartályból, a másikba. Az “A” útvonalat követő versenyzők között a mezőny egyetlen külföldi játékosa, Havier teljesített a legjobban. Este kiderül, hogy ez melyik helyezésre volt elég! IDE kattintva megtekinthető az Instagram videó.

Indulááááás!

9:00 Az erőt adó reggeli után a versenyzők felsorakoztak a rajthoz a szálloda előtt. A mai nap csak is a szondáztatással kezdődhetett, hiszen aki iszik az, nem vezet! Dr. Komáromi Endre, a rallye biztonsági főnöke korábban hangsúlyozta, hogy reggelente a rajt előtt alkoholszondáztatás fontos momentum, hiszen az esti „ereszd el a hajam” buli után az alkoholnak időt kell hagyni, hogy a szervezetből eltávozzon, mert a maradék – a poszt alkoholos állapot-legalább annyira veszélyes, mint a frissen fogyasztott szesz. Persze, hogy minden motorrajongónk normál értéket fújt, és nekivághatott a 2. napunknak, amit a Nagy és Nagy Borászatnál kezdünk! Kövessétek velünk a rallye izgalmait!

Fújd meg, hogy ne szívd meg!

7:30 Már ébredezik a mezőny, és a tapolcai Hunguest Hotel Pelion éttermében finom reggelivel, kávéval töltődnek, hogy a  Rallye második napján is bírják a megpróbáltatásokat.

A versenyzők izgatottan várják a rajtot :-)

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
A korábbi keretet csaknem a duplájára emelve több mint 10 milliárd forintot biztosít a kormány a....
2024.05.19
Két Bentley is áldozata lett egy közlekedési balesetnek, amelyet egy kisteherautó figyelmetlen....
2024.05.19
Az Egyesült Államokban 2029-től kötelezővé teszik az automatikus vészfékező rendszer beépítését....
2024.05.18
Amikor a hirdetés tételesen cáfolható. ..
2024.05.18
Szombaton délelőtt 28 km-es dugó volt a dél felé vezető autópályán – írja a Heute című osztrák....
2024.05.18
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a....
2024.05.18
Csaknem egy méter hosszú, villamosított V16-os szívómotor fogja működtetni az új Bugattikat a régi....
2024.05.18
Az egykori F1-es pilóta, Marc Gené lesz a vendéglátója, és egy Ferrari 296 GTB-vel még egy gyors ..
2024.05.18
2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-....
2024.05.18
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) immár hetedik alkalommal adta át a Megbízható....