Chevrolet

Jönnek az új Chevrolet MyLink internetes rádiók

2013.09.05.

Innovatív technikája és könnyű használata szerzett sok hívet a Chevrolet MyLink kapcsolattartó rádiónak, mióta 2012 nyarán megjelent Európában. Idén ősszel két új változata jön ki, nagyobb képességekkel és vonzerővel.

"Chevrolet MyLink technikánk lehetőséget ad az autósnak, hogy menet közben is kapcsolatban maradjon. Egyéb kapható rendszerekkel összehasonlítva ösztönösen és könnyen kezelhető, miközben szemünk az úton, kezünk a volánon marad," mondta Dr. Thomas Sedran, a Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója. „Bővített kínálatunk valamennyi típusa remekül együttműködik az okostelefonokkal, és pontosan megfelel a különböző vásárlók igényeinek," tette hozzá.  

           

Mindenki talál neki megfelelő MyLink rádiót

A Chevrolet MyLink sokat nyújt az online-korszak modern autósainak, akár az okostelefon funkcióit szeretnék behozni a kocsiba, akár „kütyürajongóként” vágynak a vezetési élmény személyre szabására.

A Chevrolet MyLink rádió hét- vagy nyolccolos, nagyfelbontású, színes érintőképernyője a hordozható készülékről nyújt hozzáférést többféle médiumhoz és különleges alkalmazáshoz, telefonkönyvhöz, személyes lejátszási listához, fotógalériához és egyéb tárolt adathoz. Tárolóeszközöket, például MP3 lejátszót, iPodot, iPadet könnyű csatlakoztatni hozzá, USB, Bluetooth vagy aux-in aljzat segítségével.

A belépőszintű MyLink jelenleg a Chevrolet Aveo, Trax és Cruze bizonyos felszerelési kiviteleihez kapható. Hétcolos, nagyfelbontású, színes érintőképernyője van, egyszerre akár öt okostelefon párosítható hozzá.

Frankfurtban mutatja be a Chevrolet azt az új MyLink rádiót, amely még többre képes. Hétcolos érintőképernyőjén tökéletesített, ikonalapú menü jelenik meg, és nemcsak, hogy hangvezérléssel használható, de képes a telefonra érkező szöveges üzenetek hangos felolvasására is**. Tolatókamerája pedig a parkolási manőverezést könnyíti meg.

Ezt az új rádiót a Chevrolet Cruze, az Orlando nagyterű családi autó és az új Camaro vevői rendelhetik meg. A kiviteltől és a piactól függően egész Európát lefedő navigátor is tartozhat hozzá (térképtárolás SD kártyán).

 

Okos alkalmazások, kézzelfogható előnyökkel

A Chevrolet MyLink hozzáférést biztosít bizonyos okostelefon-alkalmazásokhoz, például a belépőszintű rádió BringGo navigátorához. A BringGo az iTunes és a Google Play alkalmazásüzlet révén vásárolható meg, mindössze 49.99 euróért. Az utakat háromdimenziósan jeleníti meg a képernyőn. Mivel a térképeket a telefonon tárolja, akkor is képes helyeket megmutatni és pontról-pontra navigálni, ha gyenge a telefon-térerő (nincs adatforgalmi vagy barangolási díj). Valósidejű útinformációk, például balesetjelentések segítségével újratervez, hogy elkerülje a forgalmi dugókat. Ehhez természetesen élő telefonkapcsolat szükséges.

iOS 6-ot futtató kompatibilis iPhone tulajdonosa egész sor feladatot végeztethet el az intelligens Siri asszisztenssel, miközben a forgalmat figyeli, és két kézzel fogja a kormányt. Hangvezérléssel kezdeményezhet például kihangosított hívást a telefonon tárolt kapcsolatokkal, dalokat játszhat le az iTunes könyvtárból, vagy lehívhatja a naptárt. Még jobban csökken a figyelemelterelés Eyes Free módban: ilyenkor kizárólag hangutasításokkal használjuk az iPhone-t, miközben annak képernyője nem világosodik ki.

Két ingyenes alkalmazás, a TuneIn és a Stitcher jóvoltából helyi, nemzetközi és internetes rádiót vagy kedvenc podcastokat lehet venni az autóban. A TuneIn például hetvenezer rádióállomást fog az egész földkerekségről, a Stitcherrel pedig saját személyes állomáslistánkat állíthatjuk össze, vagy újakat kereshetünk a preferencialistánk alapján.

Valamennyi Chevrolet MyLink rádióra érvényes, hogy tulajdonosuk azonnal frissítheti új alkalmazásokkal a készülékét, mihelyt ilyenek megjelennek. A Stitcher, beágyazott alkalmazásként, benne lesz a MyLinkkel ellátott legújabb Cruze és Orlando modellekben, valamint az új Camaróban.

 

Corvette Stingray: magasabb szintű kapcsolat és személyre szabás

Az új Corvette Stingray vezetésének élményét fejlett műszaki megoldások és opciók sokasága teszi személyre szabhatóvá. Kapcsolattartó MyLink rádióját a táblagépek ihlették: két darab nyolccolos, folyadékkristályos kijelzőjét konfigurálni lehet. USB port és SD-kártya mellett középső képernyő is tartozik hozzá, amely egy animált ember-gép interfész. A műszerfali nyolccolos folyadékkristályos kijelző sport, túra és pálya témákra szerveződik, amelyeket a Menetmód-választóval lehet váltogatni. Mindegyik grafikája az adott élethelyzetnek felel meg, és az „alkalmazás-tálcán” található applikációkkal konfigurálható.

Túra-témában a multimédián és a kapcsolattartáson van a hangsúly; sport témában a menetteljesítményeken, feltűnő váltásjelzővel és nagy, kör alakú fordulatszámmérővel; pálya témában pedig a versenypályát idézi az elrendezés, széles rajzú fordulatszámmérővel, a Corvette racing által inspirált váltásjelző lámpákkal és a köridők kijelzésével. Összesen 69 információforrással dolgozik az új Corvette Stingray fejlett műszeregysége, az interaktív időmérőtől a gumi felületi hőmérsékletének méréséig.

A Corvette Stingray MyLink kapcsolatú rádiója is hangutasításokkal vezérlehető, és képes szöveges üzenetek beolvasására**. Akár tíz Bluetooth-készülék párosítható hozzá, közülük néhány egyszerre is, de azért nem hiányzik az USB és aux-in dugaszoló sem. A tolatókamera alapfelszerelés, a beépített navigátor pedig rendelhető extra.

 

Kipróbálás a Chevrolet standon

A 9-es csarnok Chevrolet standjának látogatói mindhárom rádiót tesztelhetik, különböző járművekbe beépítve. A sajtónapokon (2013. szeptember 10. és 11.) jelen lesznek a BringGo, a Stitcher és a TuneIn márkák képviselői is, hogy elmagyarázzák ezen alkalmazások működését és sokféle előnyét.

** Az adott országtól függ, hogy működik-e helyi nyelven a hangvezérlés és az üzenetbeolvasás.

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....