KIA Niro

Kasszasiker: Genfben debütál a továbbfejlesztett Kia Niro Hybrid és Plug-in Hybrid

2019.03.01.

A Kia Motors felfrissítette a Nirót, a legjobb eladásokkal büszkélkedő ultra-alacsony kibocsátású elektromos és benzin-elektromos crossovert. A továbbfejlesztett Hybrid és Plug-in Hybrid modellek 2019. március 5-én a Genfi Autószalonon láthatók először - írja a cég közleménye.

A Niro, amely egyesíti a crossover praktikusságát az ultra-alacsony kibocsátású hibrid-hajtással, 2019-re megjelenésében is megújult, elegánsabb, magas minőségű, személyre szabható színösszeállítású utastérrel. A Hybrid és a Plug-in Hybrid modellekben is elérhető lesz a Kia UVO CONNECT telematikai rendszere, amely további kapcsolódási lehetőségeket kínál az utasoknak.

Az értékesítés 2016-os elindulása óta világszerte 270 000 Niro talált gazdára, ebből több mint százezer Európában. A Niro a Kia ötödik legnépszerűbb modellje az európai piacon, eladásai 33%-kal, 45 255 darabra nőttek 2018-ban. Az említett darabszámból 34 642 hibrid, 9 951 pedig plug-in hibrid hajtású volt. A Niro családja 2018 végén, a tisztán elektromos e-Niro modellel bővült.

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe vezetője: “A Niro a Kia kulcsfontosságú, növekedést biztosító modelljévé vált Európában, ugyanakkor mérföldkő elektromos termékstratégiánkban is. A látványos crossover dizájn, a sokoldalúság, az alacsony kibocsátás és a szintén alacsony fenntartási költségek vonzóvá teszik mind a magán-, mind pedig a céges vásárlók körében. Az új minőségi és formai fejlesztések valamit az UVO rendszer megjelenése a Niro családot még csábítóbb ajánlattá teszik.”

A továbbfejlesztett Kia Niro Hybrid és Niro Plug-in Hybrid európai értékesítése 2019 második negyedévében indul. A hibridek között egyedülálló módon a Kia 7 éves vagy 150 000 km-es garanciájával.

Friss külső

Megtartva a stílusos crossover külsőt, a továbbfejlesztett Niro seregnyi formai frissítéssel gazdagodott 2019-ben. Az átdolgozott forma a Hybrid és Plug-in Hybrid modell esetén is a vadonatúj, tisztán elektromos e-Niro megjelenésére rímel.

A Niro megőrizte jellegzetes megjelenését és az ikonikus ‘tigrisorr’ hűtőmaszkot is, de az új első-hátsó lökhárítók céltudatosabb megjelenést és magabiztosabb kiállást sugároznak. Az alapáras fényszórókat újratervezték, megjelentek bennük a Kia ‘jégkocka’ formái, emellett a vevők LED-es fényszórókat is választhatnak. A lökhárítóba kerültek az új és LED-es nappali menetfények, egyedi kettős nyílhegy alakú megjelenéssel, a LED-es ködlámpák pedig rendelhetők.

Az autó hátulján az újratervezett LED fények adnak egyedi megjelenést a Nirónak, és új a lökhárító ezüstszínű alsó védőlemeze is. Frissek a fényvisszaverők és a hátsó ködfények is a sarkokban.

A Niro Hybrid most több extrafelszerelést, és vele nagyobb személyre szabhatóságot is kínál: a kétféle 16 colos könnyűfém keréktárcsa-készlet mellett vadonatúj 18 colos kétszínű tárcsákat is lehet rendelni. A Niro Plug-in Hybrid pedig új tervezésű, sötétszürke betétes 16 colos könnyűfém felnikkel kapható.

Elegáns belső és új, személyre szabható színek

A belső térben a Kia egy sor megjelenés-, és anyagminőségbeli fejlesztést hajtott végre, ezáltal elegánsabb hangulatot teremtve és kihangsúlyozva az utastér magas minőségét.

A műszerfal teteje minőségi, puha tapintású borítást kapott, a műszerfal és a kezelőszervek fényes fekete keretet, ezüst vagy szatén króm kiegészítőkkel. Ezen felül újdonság az extraként rendelhető 10,25 colos TFT-LCD középkonzoli képernyő, és a 7 colos TFT Supervision műszeregység is. Az autót alapfelszerelésként 8,0 colos érintőképernyős infotainment rendszerrel és 4,2 colos TFT műszerfali kijelzővel szerelik fel.

A Niro családhoz most kétféle beltéri színösszeállítás-csomag is rendelhető, piactól és felszereltségtől függően: vörös-narancs vagy szilva. Előbbinél a kárpitelemek valamennyi varrása vörös színű, a műszerfali betétek árnyalata pedig vörös-narancs. A szilva színösszeállítás új, szilvaszínű, perforált bőrkárpitot kínál, lila varrással az üléseken és az utastér egyéb elemein, illetve szilvaszínű könyöklőket az ajtókon és szatén króm műszerfalbetéteket.

A beltér további újdonságai a kormánykerék sebességváltó kapcsolóbillentyűi. A Niro Hybrid és Plug-in Hybrid finoman kapcsoló hatsebességes duplakuplungos sebességváltóval készül, így élvezetesebben vezethetők, mint a legtöbb hibrid folyamatosan változó áttételű (e-CVT) váltói. A Kia mindkét újdonságát elektromos kézifékkel szerelik fel, emellett nőttek a hátsó fékek is.

A Kia bemutatja az UVO CONNECT-et

A Niro Európában az elsők között kínálja a márka innovatív UVO CONNECT telematikai rendszerét, amely összeköti az utasokat a külvilággal, értékes információkat nyújtva vezetés közben is.

Az UVO CONNECT a Niro család minden Hybrid és Plug-in Hybrid tagjához alapfelszerelésként jár, és később más európai modellekben is elérhető lesz.

Az opcionális 10,25 colos érintőképernyőn vagy a tulajdonos okostelefonján keresztül elérhető UVO CONNECT része az új Kia Live rendszer is, amely saját SIM kártyáját használja, hogy adatokat gyűjtsön, és frissítsen valós időben. Így az utasok élő közlekedési információkhoz, időjárás előrejelzésekhez, helyi információkhoz, és akár a közeli benzinkutak árihoz is hozzájuthatnak. De megismerhetik a parkolási lehetőségeket és azok árát, helyét, elérhetőségét is. A Niro Plug-in Hybrid modellek információt adnak az elektromos töltési lehetőségekről, azok helyéről, áráról és az autóval való kompatibilitásáról.

Az UVO rendszer második eleme az UVO App, amely Androidos és Apple készülékeken is működik. Az applikáció részletes adatokat szolgáltat mind a jármű állapotáról, mind az aktuális utazásról. Az alkalmazás egy sor távszolgáltatást is nyújt. Földrajzi elhelyezkedéstől és országtól függően a felhasználók úti információkat küldhetnek autójuknak indulás előtt, ellenőrizhetik a helyét, és hozzáférhetnek a diagnosztikai értesítésekhez is.

A 10,25 colos érintőképernyős navigációs rendszer alapfelszerelésként nyújtja a Bluetooth multi-kapcsolatot, lehetővé téve két mobilkészülék összekapcsolását az autóval, csakúgy, mint az Apple Carplay és az Android Auto használatát. Az osztott képernyős megjelenítés lehetővé teszi, hogy a felhasználók különböző információkat kezeljenek egy időben. Így a vezető egyben is használhatja a teljes felületet (pl. navigációra vagy a hajtáslánci információkhoz) de akár kombinálhat is különböző elemeket a képernyőn. A vezető így követni tudja a navigáció utasításait vagy figyelheti az energiaáramlást, míg az utas kiválaszthatja kedvenc dalait vagy megnézheti az időjárás előrejelzést. A Niro család tagjai elérhetőek 8 colos infotainment rendszerrel is.

A technológiát úgy fejlesztették, hogy megfeleljen a legfrissebb Európai Uniós adatvédelmi előírásoknak (GDPR) is, biztosítva a személyes adatok legmagasabb szintű védelmét.

Új biztonsági technológiák

A továbbfejlesztett Niro modellekben új aktív vezetéstámogató technológiák is bemutatkoznak. Már elérhető az adaptív sebességtartó automatika, amely a továbbfejlesztett Niro Hybrid és Plug-in Hybrid modellekben Stop & Go funkcióval működik. A Stop & Go funkció követi a forgalom ritmusát és meg is tudja állítani a Nirót, ha az megállásig lassul, illetve újra elindítja, amikor az előtte álló autó elindul.

A sávkövető asszisztens, a Kia második szintű önvezető technológiája, most először szintén elérhető a Niro Hybrid és Plug-in Hybrid sorozatban. Ez a technológia követi a Niro előtt közlekedő autók mozgását és figyeli az útburkolati jeleket is, hogy az autót a sávban tartsa. A rendszer szabályozza a gyorsulást, a fékezést és a kormányzást is a Niro előtt közlekedő járművek mozgása alapján, biztonságos követési távolságot tart és segíti a sávváltásokat is. A sávkövető asszisztens 0 és 180 km/h óra közötti működik.

A Niro felszereltségtől függően elérhető ráfutásos ütközéselkerülő rendszerrel (FCA), sávtartó asszisztenssel, fáradtságérzékelővel, fényszóró asszisztenssel, holttérfigyelővel, hátsó keresztirányú forgalomfelügyelettel és sebességkorlátozó táblákat felismerő elektronikával is.

Praktikus, hatékony és élmény vezetni

Független első és hátsó felfüggesztésével és hatsebességes duplakuplungos váltójával a Kia Niro Hybrid és Plug-in Hybrid megfelelő egyensúlyt nyújt az utazás kényelme és a vezetés élménye között.

A crossover – amely egyedülálló a hasonló árú más hibridek mezőnyében - tágas belső térrel, nagy teherszállító kapacitással és rugalmasan alakítható tárolóhelyekkel is segíti tulajdonosát. Egyedülállóan a hibrid modellek között a Niro Vontatás Csomagot is kínál, amely lehetővé teszi 1300 kg tömegű (fékezett) utánfutó vontatását.

A Nirót hatékony 1,6 literes GDi (közvetlen befecskendezéses benzines) motor hajtja, 1,56 kWh-s lítiumion polimer akkumulátor csomaggal (a Hybrid modellek esetében), vagy 8,9 kWh-ssal (a Plug-in Hybrid modellekben). A Niro Hybrid széndioxid kibocsátása mindössze 99,8 g/km (WLTP kombinált mérés), a Plug-in Hybrid-é pedig még alacsonyabb: 31,3 g/km (WLTP kombinált mérés). A Niro Plug-in Hybrid városi használatban tisztán elektromos üzemben 65 km-es hatótávra képes, a WLTP kombinált elektromos mérési ciklusa alapján pedig 49 km-t tud megtenni egy feltöltéssel.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.20
Három év alatt legalább négymillió tonna áru érkezhet az intermodális terminálra. ..
2024.06.20
Megismerhetjük a háború egyik csodajárgányát, a hernyótalpas motorkerékpárt. Megtudhatjuk, hogy nem....
2024.06.20
A sajtót gyorsan körbejárta a hír, hogy vasárnap délután egy lengyel kamion a forgalommal szemben....