Audi

Klímavizsgáló padot helyeztek üzembe az Audi Hungariánál

2013.11.19.

Az új klímavizsgáló pad üzembe helyezésével az Audi Hungaria műszaki fejlesztése áttörést ér el a fékpadi próbajáratásokban. A két éves projekt lezárásaként, az új technikának köszönhetően lehetőség nyílik extrém időjárási viszonyok között tesztelni a motorokat. Az Audi Hungaria ezzel nem csak a győri gyár, hanem az ingolstadti és neckarsulmi telephelyek számára is végezhet teszteket.

– A por- és klímavizsgáló pad alkalmazásával új technikával gazdagodott műszaki fejlesztésünk. A munkatársak elkötelezettsége és újító szellemisége „A haladás technikáját“ és ezzel az egész vállalat sikerét szolgálja – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Az új vizsgálópaddal extrém időjárási  körülmények szimulálhatóak a trópusi hőségtől egészen a sarkköri hidegig. Emellett olyan hőmérsékleti viszonyok hatásai  is utánozhatók, mint például a monszun eső szennyezett, poros levegővel. Ezáltal a motorok különböző  időjárási körülményekre optimálhatóak, például az indiai, a kínai és az orosz piacokra. Így felmérhetőek a különböző országok helyi adottságainak hatásai, például az alacsony oktánszám és a magas kéntartalmú szennyezett dízel üzemanyagok. –  A vizsgálópadokkal minden teljesítményű motor tesztelését el tudjuk végezni, a négytől a tizenkét hengeresig – magyarázta Dr. Wolfgang Demmelbauer-Ebner, az Audi Hungaria motorfejlesztés területének vezetője.


A vizsgálópad nem csak Győrt szolgálja ki

További stratégiai előnyt jelent az intenzív együttműködés az ingolstadti és neckarsulmi Audi telephelyekkel illetve a Volkswagen Konszern székhelyével, Wolfsburggal. Az Audi Hungaria ezen gyártó telephelyek számára is végez széleskörű analíziseket. A különböző programok – például autópálya, a Stop & Go forgalom, vagy egy versenypálya fékpadi szimulációja  – gyakran több hétig tartanak. Ezek hatékony és kompetens ledolgozására nagy hangsúlyt fektetnek a győri fejlesztőmérnökök.

A motorfejlesztés Győrben 2001-ben kezdődött meg. Meghatározó feladatai közé tartoznak a gyártáshoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységek, mint a sorozatgyártás és az új termékek felfutásának támogatása. Emellett a terület 170 mérnöke és munkatársa intenzíven foglalkozik különböző fejlesztési projektekkel, például a súrlódási teljesítmény vizsgálatával, akusztikai elemzésekkel és motorvariánsok fejlesztésével. A Motorfejlesztő Központban 12 modern vizsgálópad található, műhelyében a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....
2024.06.16
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjában ahhoz adunk tippeket, hogyan mutassunk jó példát a....