közlekedés

Komoly károkat okoz a havazás és az ónos eső Pest vármegyében

2023.11.30.

A balesetek mellett utakra dőlt fák és vezetékekre szakadt ágak miatt riasztják a tűzoltókat - írja a Katasztrófavédelem. 

Sok munkát ad a tűzoltóknak a havazás és az azt követő ónos eső Pest vármegyében. A délelőtti havazásban több koccanásos baleset történt. Budapesten például a III. kerületben, a Mozaik utcai felüljárón egy kamion visszacsúszott, személygépkocsinak ütközött, az meg egy BKV-busznak, míg a Gödöllő és Isaszeg közötti úton három személyautó szenvedett utoléréses balesetet.

Késő délután óta a tűzoltóknak sok esetben kidőlt fákat és leszakadt ágakat kell eltávolítaniuk az utakról és villanyvezetékekről. Budapest XII. kerületében a Fodor utca és Szunyog utca kanyargós részén 3 helyen nagy faágak torlaszolják el a fél úttestet, a Susogó utcában pedig fa dőlt az útra, elzárva a parkolót.

A János-hegyen, az Ada utcában a tükörjégről mozdulni sem tudó taxit próbálják elmozdítani a fővárosi hivatásos tűzoltók, míg az Istenhegyi úton egy tükörjég borította hosszú lépcsőn beteg mozgatásában kell segíteni. Gödöllőn, az Erzsébet királyné körúton, a HÉV-megálló közelében egy nagy fa szinte az egész úttestet elfoglalja. Villanyvezetékre szakadt faágak miatt érkeztek bejelentések Kerepesről, Turáról, Solymárról és Pilisvörösvárról is. Solymáron, a Szentiváni utcában a villanyvezetékre lógó faágak kigyulladtak, a Kosár utcában pedig két vezeték lóg az úttestre. Pécel és Isaszeg között, a nagytarcsai elágazás után egy kidőlt fát távolítottak el az útról gödöllői hivatásos és isaszegi önkéntes tűzoltók motoros fűrész segítségével. Az úton a jég húzza ugyan lefelé az ágakat, de nem akadályozza a forgalmat. A Maglód és Pécel közötti úton ugyancsak kidőlt fa nehezíti a közlekedést.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.26
És rekord mennyiségű víz kellett az eloltásához.    ..
2024.02.26
Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki energiaellátását: hétfőn hivatalosan is....
2024.02.26
Négykerekű, három személyt egymás mellett szállító, nagy teherbírású, mini terepjáró a Polaris....
2024.02.26
Ezúttal sem úszták meg a gyorshajtók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi....
2024.02.26
Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának új elnöke és Alfons Dintner, a vállalat leköszönő....
2024.02.26
„Innováció, hatékonyság, megújulás – képzésfejlesztési lehetőségek a felsőoktatásban” címmel....
2024.02.26
A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy innovatív módon járuljon hozzá....
2024.02.26
Nézze meg a videót! ..
2024.02.26
A 2023. december 31-én zárult negyedévben az ORLEN Csoport 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t ....
2024.02.26
A Porsche kibővíti a Panamera modellkínálatát az új 4 E-Hybrid és 4S E-Hybrid változatokkal. Az új....