Cartour

Magyar snowboard bajnokság Murauban

2014.02.03.

A snowboard népszerűsége évről évre nő. Japánban és Amerikában már fej-fej mellett halad a síeléssel, Norvégiában pedig már kedveltebb is a hagyományos két lécen siklásnál. Magyarországon is egyre közkedveltebb, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a magyar bajnokságot több mint két évtizede évente megrendezik Murauban.

Szöveg: Horváth Miklós

Fotó: cartour.hu

2014. március 12. és 16. között rendezik meg a magyar professzionális snowboard bajnokságot az ausztriai Murauban.

Egy érdekes évforduló is kötődik az idei versenyekhez: a snowboard elődjének számító monogleiter a 20. század fordulóján élte fénykorát. Éppen száz évvel ezelőtt, 1914-ben rendezték meg az első monogleiter világbajnokságot szintén Ausztriában, a Murautól kb 100 km-re fekvő Bruck an der Murban.

Muraut nem kell bemutatni a snowboard szerelmeseinek. Közkedvelt téli turistacélpont Stájerországban, ahol a napközbeni síversenyeken kívül esti koncertek és fergeteges bulik várják az odalátogatókat. A környezetében található Kreischberg híresen hóbiztos pályái közül válogathatnak kezdők és haladók, a snowboardosok külön snowboardparkban tehetik próbára a tudásukat. A pályák alján Európa legnagyobb természetes félcsöve várja őket.

Murau-Kreischberg sípályák

A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Cartour utazási iroda Murau környékén különböző kategóriájú szállásokat kínál a résztvevőknek és az érdeklődőknek, a két csillagos önellátós apartmanoktól egészen a négy csillagos wellness szállodákig. A programot a Dockyard-dal közösen szervezik, és több mint 1000 főt várnak.

Íme egy kis ízelítő az utazási iroda által kínált szálláshelyek közül, a teljesség igénye nélkül: a kreischbergi kabinos lift alsó állomásától 200 méterre található a hagyományőrző, családias Miriam panzió, 300 méterre a gyerekbarát 4 csillagos Ferienhotel Kreischberg. A Relax Resort Kreischberg szállodában személyre szabott síoktatás is leegyeztethető.

Akinek pedig még van energiája, snowboardozás után sok kellemes program közül választhat, például: uszoda, korcsolya, hófoci, hóröplabda, jégfal mászás, mesekunyhó és fáklyás kirándulások.

Relax Resort Kreischberg

A Cartour Kft 1991 óta foglalkozik autósoknak szóló utazások szervezésével, 100 százalékban magyar tulajdonú és ügyfelei számára az alábbi előnyöket és garanciákat kínálja: 310 HUF/EUR árfolyamig átvállalja az Euro erősödéséből adódó áremelkedést, 5 százalékos törzsutas kedvezményt biztosít azoknak, akik az elmúlt évben legalább egyszer részt vettek valamilyen Cartour által szervezett utazáson. Előfoglalási kedvezményt (-7 százalék) biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik a teljes részvételi díjat egy összegben megfizetik és a részvételi díj november 8-ig beérkezik a Cartour iroda számlájára. Ezen utasok minden további áremelkedéssel szemben védettek. Számos síterepre a helyszíni árnál kedvezőbb áron vásárolhatnak síbérletet a Cartour irodákban, valamint kedvezményes áron és magyar nyelven is igényelhető síoktatás a katalógusban megjelölt síterepeken. A Cartour irodákban lehetőség van kedvezményes áron, csoportos díjtétel megfizetése mellett speciális biztosítás megkötésére, továbbá a helyszínen felmerülő problémák és váratlan helyzetek megoldására a tolmácsolásban és a segítségnyújtásban az iroda munkatársai készséggel állnak az utazók rendelkezésére. Általános információkért kattintson ide!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.23
Csehországban az év első négy hónapjában 14,4 százalékkal 531 355 darabra nőtt a legyártott....
2024.05.23
Semmi sem akadályozta a haladást, mégis sokan lassítottak, hogy megnézzék, mi történt. Ez okozta a....
2024.05.23
A cseh kapitányt azért helyezte bűnügyi felügyelet alá a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája....
2024.05.23
Nem véletlen az időzítés: idén 30 éve, hogy Ayrton Senna, minden idők egyik legjobb Forma-1....
2024.05.22
- Megtalálták a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset egy további áldozatának holttestét -....
2024.05.22
Az kedvelt mini-SUV XL Heritage nevű modellváltozata egyenesen a '70-es évekbe repít vissza. ..
2024.05.22
Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy összetéveszthetetlen,....
2024.05.22
Lettország szolidaritás jeléül átad Ukrajnának kéttucatnyi különböző márkájú autót, amelyek....
2024.05.22
Magyarországon a szakszervezetek bár jelen vannak, ritkán tudnak akkora hatást gyakorolni egy....
2024.05.22
Aszfaltoznak az M0-ás autóúton az M4-es csomópontnál. Az M1-es autópálya felé a 41-es és a 39-es km....