Nissan Micra

Négy és ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP-tól az új Micra

2017.06.11.

A vadonatúj Micra négycsillagos biztonsági minősítést kapott a Euro NCAP-tól, a további intelligens vezetéstámogató rendszerekkel is felszerelt változatok pedig ötcsillagos eredményt értek el.

Az új Micra tesztelése már az Euro NCAP új rendszerében történt, ahol az autó két felszereltségében eltérő változatát is tesztelik, és ezen típusok két külön eredményt kapnak. Az alapfelszereltségi szinthez is választható biztonsági csomaggal rendelkező új Nissan Micra négycsillagos eredményt ért el. Azonban a magasabb felszereltségi szintek biztonsági funkciót is tartalmazó változat már a maximálisan elérhető ötcsillagos minősítést kapta. Az autó két változata által elért eredmények közötti különbséget a vezetéstámogató rendszerek eltérései okozzák.Az új Nissan Micra esetén már lehetőség van olyan biztonsági csomag választására, amelyben elérhető az Intelligens Vészfékezési Asszisztens (IEB), ez az intelligens vezetéstámogató technológia képes észlelni az elöl haladó lassító vagy megálló járműveket és automatikusan működteti a fékeket.

A sebességkülönbség függvényében képes elkerülni az ütközést vagy csökkenteni annak erősségét. E rendszernek köszönhetően a vezetéstámogató kategória eredménye – a felnőtt utasok védelme, gyermek utasok védelme és a gyalogosvédelem kategóriában elért eredményekkel együtt – elegendő volt a négycsillagos összesített értékelés megszerzéséhez.

Azonban az új Micrához elérhető Biztonsági Csomag Plus is, mely választható extra. Ebben a csomagban az IEB már gyalogosfelismerő rendszert is kap, illetve rendelkezésre áll az Intelligens sávelhagyás-jelzés és -megelőzés (ILI), mely most először érhető el a B-csapotthátú szegmensben.Ha az ILI működésbe lép – például, ha az autó átlépi az út felezővonalát – a kormánykerék finoman rezegni kezd. Ekkor az autó fékjei – egymástól függetlenül, a szükséges irányváltásnak megfelelően – automatikusan működésbe lépnek, hogy finoman visszatereljék az autót a sávjába.

Abban a tesztben, ahol az Euro NCAP figyelembe vette ezt, a Biztonsági Csomag Plust a legmagasabb értékelést kapta a vezetéstámogató rendszerek kategóriájában, és így az új Micra megkapta a legmagasabb, ötcsillagos minősítést. Minden Micrához alapfelszereltség a hat légzsák, a biztonsági öv figyelmeztetés, illetve elől az állítható magasságú biztonsági övek. A gyermekek lehető legnagyobb védelme érdekében a Micra az első utasülésen is lehetővé teszi az ISOFIX rendszerű gyermekülések használatát.

A további biztonsági rendszerek között megtalálható a blokkolásgátló fékrendszer és a visszagurulás-gátló is. A jármű fel van szerelve sebességhatárolóval, automatikus vészvillogóval és keréknyomás ellenőrző rendszerrel.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.11
Minden jónak vége lesz egyszer, az európai buszlimuzinok kora leáldozóban van, helyükre a szabadidő....
2020.08.11
A német autóipar bajban van, ezt jól tudjuk, az államtól pedig egyelőre csak az elektromos autók....
2020.08.11
November 22-én, Portugáliában zárul a gyorsaságimotoros-világbajnokság 14 futamosra tervezett....
2020.08.11
Wessam Jamoul Szíriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.11
A koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy novemberben sem tudják pótolni az áprilisról....
2020.08.11
A Lexus dizájnerei, akik hosszú és bonyolult folyamat során fejlesztik ki az új színárnyalatokat....
2020.08.11
A második negyedévben számottevően, de legjelentősebb felvevőpiaca, a járműipar termelésénél kisebb....
2020.08.11
A 2021-es modellév is számos modellfrissítést hoz a BMW Motorrad-nál. Az új konfigurációk 2020.....
2020.08.11
A koronavírus járvány kapcsán született autóipari cikkek nagy része arról szólt, hogy a....
2020.08.11
A mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) világszerte nagy léptékben fejlődik, és....