BMW

Négyszáz BMW i3 színesíti Koppenhága tömegközlekedését

2015.08.19.

Miután a DriveNow autómegosztó szolgáltatás németországi, nagy-britanniai és egyesült államokbeli járműflottáiban sikeresen debütáltak a tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modellek, a bajor gyártó 2015. szeptember 3-án további négyszáz BMW i3-at állít nemzetközi flottája szolgálatába, ezúttal Koppenhágában.

Az elektromos kisautókból álló közlekedési hálózat első ízben jelenik meg Dánia fővárosában, ahol a tömegközlekedési eszközökkel összehangolva emeli majd a nagyvárosi mobilitás színvonalát. A BMW i almárka világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő prémium modellje, a jövő járműtechnológiai megoldásaival felvértezett BMW i3 a nagyvárosokban élő emberek személyes mobilitását hivatott elősegíteni, minden szempontból környezetbarát, hatékony módon.


A BMW i úttörő lehetőségeket lát az elektromos autók közösségi megosztásában, hiszen a környezetbarát járművek kényelmes, közvetlen és pénztárcabarát közelsége jelentős lépés az elektromos mobilitás tömeges elterjedése felé vezető úton. Mi több, az elektromos modellek közösségi megosztásával nem csupán a forgalomban résztvevő járművek száma, de a nagyvárosok légszennyezettsége is csökken, ami jobb életminőséghez vezet.

A tömegközlekedési szolgáltatásokat nyújtó British Arriva PLC vállalatcsoport dániai leányvállalata, az Arriva Dánia 50 százalékos részesedéssel a legnagyobb busztársaság Koppenhágában.

A BMW i3 az elektromos autók közösségi megosztásának tökéletes főszereplője: azon túl, hogy meghajtásáról teljesen elektromos, ezáltal százszázalékosan környezetbarát hajtáslánc gondoskodik, ez a világ első négykerekűje, amelyet több lehetőségből építkező útvonaltervező funkcióval láttak el. Mint ilyen, a BMW i3 navigációs rendszere útvonaltervezéskor nem csupán az autó lehetőségeit, de a városban működő összes tömegközlekedési eszközt is figyelembe veszi, az aktuális menetrend szerint.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.05
Akár új, akár használt autó vásárlásáról van szó, senki sem tudhatja, hogy járművén milyen....
2024.03.05
A GreenerCars listáján a plug-in hibrid hajtású új Prius Prime még a leghatékonyabb villanyautókat....
2024.03.05
Az extrém gyorshajtók március 1-jétől akár elveszíthetik az autójukat is. A meggondolatlan és....
2024.03.04
Apró malőrből lehet tragikus baleset, ha valaki kocsijának gyengélkedése miatt kénytelen....
2024.03.04
- Javítási munkák miatt időszakos forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők az M0-s autóúton....
2024.03.04
Közlekedési baleset történt Debrecen belterületén 2024. március 4-én délután 5 óra előtt. ..
2024.03.04
Úgy tűnik, hogy a Fiat is gyökereihez nyúl vissza a villanyos korszakban. Az első modell már idén....
2024.03.04
- Az AutoWallis csoport felvásárolja az autókereskedő cseh Stratos Auto BMW üzletágát - közölte a....
2024.03.04
Eredetiek a dugattyúk, a gyűrűk, a főtengely és a hajtókarcsapágyak, igaz a harmadik turbó és a....
2024.03.04
Londonban találták meg Gerhard Berger volt Forma-1-es autóversenyző csaknem 29 éve ellopott....