Olaszország

Olasznak mondott autók kínai alkatrészekből – vizsgálat indult

2023.10.24.

Olasznak ígérik, de a valóságban kínai alkatrészekből építkeznek a DR Automobiles modelljei.

Már nem csak számítani lehet rá, de a mindennapok valósága, ahogy a kínai autóipar szép lassan átveszi az uralmat Európában. Miközben a hagyományos európai gyártók úgy tűnik, hogy képtelenek ezt érdemben lekezelni. Sorra jelennek meg nálunk a régi és új kínai márkák, olcsó és modern villanyautókkal. Lassan már követni is nehéz, hogy milyen modellcsaládokat mutatnak be, mikor és hol. Ugyanakkor az nem szokványos, hogy egy európai autógyártónak álcázva szivárognak be egy piacra. Hol máshol, mint Olaszországban viszont pontosan ez történt.

Az olasz autópiac eleve különleges. Általában olyan autók fogynak arrafelé nagy darabszámban, ami máshol nem. Például még mindig imádják a Fiat Pandákat és a Lancia márka egyetlen autóval is képes fenntartani magát Olaszországban, hiszen az Ypsilon időtlen idők óta piacvezető a szupermini szegmensben. Ebbe a különleges környezetbe érkezett meg a DR Automobiles, amiről mi felénk nem hallani sokat, Olaszországban viszont már több mint 24 200 autót értékesítettek csak 2023 első kilenc hónapjában, ami az előző évhez képest 48%-os ugrás, ezzel pedig a piaci részesedésük 2%-ra nőtt.

Modelljeik külsőleg hasonlítanak a Ford crossovereire vagy pickupjaira, de van egészen apró mikroautójuk is a városi közlekedéshez. Most azonban vizsgálat indult ellenük, mivel potenciálisan félrevezették a vásárlókat. Állítólag a gyártó helytelenül állította minden felületén, weboldalán és reklámjában, hogy egy olasz autógyárról van szó. Noha a központjuk valóban Olaszországban van, a valóságban a DR alacsony költségvetésű autókat szerel össze, olyan autógyártók alkatrészeiből, mint a kínai Chery, JAC vagy BAIC. Ezek között van belsőégésű motoros és villanyos autó is.

A versenyhivatal és az adóhivatal vizsgálatai szerint: „Néhány esetben helytelenül határozták meg az autók gyártási helyét, azt sejtetve, hogy azok teljes mértékben Olaszországban készültek. A valóságban ezek az autók sokkal inkább tűnnek kínai gyártásnak.” A DR Automobile egyelőre nem kommentálta a vizsgálat eredményeit.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.19
A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal,....
2024.04.19
Koldus vagy királyfi, aki belépett? Örök dilemma ez ékszerüzletben, autókereskedésben,....
2024.04.19
Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi....
2024.04.19
Ha ezt használja, megőrzi autója értékét.   ..
2024.04.19
A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára....
2024.04.19
Mostanában a szokásosnál is több szó esik a BMW legutóbbi 5-ös sorozatáról.  ..
2024.04.19
Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás....
2024.04.19
A külső design alapján egy erőteljes és stílusos SUV rajzolódik ki, a frissítést követően a modell....
2024.04.19
Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9....
2024.04.19
A kvalifikációt az első szakaszt követően negyedórára félbe kellett szakítani, mivel lángra kapott....