Rali Eb

Rali Eb - Csomós Miklós hibamentes versenyzést és dobogót vár magától

2023.10.04.

Hiba- és defektmentes versenyben reménykedik és a dobogós helyezést tűzte ki célul Csomós Miklós raliversenyző a hétvégi, Nyíregyházán és környékén zajló Európa-bajnoki (ERC) futamon, a Rally Hungaryn.

A pilóta Bán Viktor navigátorral az oldalán a Skoda Fabia Evo típusú versenyautóval második volt az ERC csehországi viadalán augusztusban, és mint azt az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában kedd reggel elmondta, ha hazai közönség előtt sikerül hibátlan teljesítményt nyújtaniuk, akkor reális esélyük lehet a dobogóra, vagy akár a győzelemre is.

Fotó: MTI - Krizsán Csaba

"A Rally Hungary különleges szakaszokból áll, elég, ha csak a tokaji borvidéket, Mád környékét említem. Ennek a versenynek a sajátossága, hogy szűk és széles részek is vannak benne, ráadásul külön nehezítés, hogy néhány helyen murván is megyünk, ami aszfaltra alkalmas, slick gumikkal komoly feladat. Ezen a futamon nemcsak az számít, hogy ki mennyire tud gyors lenni a különböző körülmények között, hanem az is, hogy ki hogyan tudja menedzselni ezeket a kihívásokat" - fogalmazott Csomós, aki kiemelte, bár az Európa-bajnoki cím már eldőlt, az összetett első 10 helyezettje közül hét itt lesz Magyarországon, rajtuk kívül pedig néhány páros világbajnoki felkészülésnek használja ezt a viadalt.

"Azt gondolom, hogy az első öt közé kerülni jó eredménynek számít, én pedig úgy készülök, hogy az első gyorsasági szakaszt szeretném meghúzni, a Mád környéki etap pedig feküdni fog majd nekünk" - mondta a versenyző, aki arról is beszélt, hogy mivel a Zemplénben, Sárospatakon él, számára ismerős lesz a terep.

"Annak köszönhetően, hogy korábban, már október elején rendezik a versenyt, talán az időjárás sem fog bekavarni, úgyhogy bízom benne, hogy jó eredményt tudunk majd elérni" - jelentette ki Csomós.

A versenyző a korábbi navigátorával, Nagy Attilával komoly balesetet szenvedett májusban, a Kanári-szigeteken, amiről Csomós elmondta, sokáig azt gondolta, hogy nem is fognak tudni visszatérni a mezőnybe ebben a szezonban.

"Júniusban még azt hittem, részt sem tudunk majd venni a Rally Hungaryn, mert annak a balesetnek komoly anyagi és lelki vonzata is volt. Viszont erősen tértünk vissza, túltettük magunkat a történteken, és ez nagyon fontos, mert ennek is köszönhetően stabilan tudjuk hozni a jó eredményeket" - nyilatkozta Csomós.

A Rally Hungary pénteken a nyíregyházi lőtéren sorra kerülő úgynevezett kvalifikációs szakasszal kezdődik, majd aznap este a máriapócsi Rabócsiringen sorra kerülő prológgal folytatódik. Szombaton további hét gyorsaságit - közte a nyíregyházi belvárosit -, vasárnap pedig négy szakaszt rendeznek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.23
Modellfrissítést kapott a cseh gyártó legnépszerűbb modellje, a külső mellett a belső sem maradt....
2024.02.23
Az MG Motor Hungary alig ünnepelte meg első születésnapját Magyarországon, máris újabb mérföldkőhöz....
2024.02.23
A heves havazás fennakadásokat és forgalmi dugókat okoz Tirol útjain – írja az osztrák....
2024.02.23
Már hivatalos képeken látható a BYD prémium almárkájának karcsú szedánja, ami döbbenetesen erős....
2024.02.23
- A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával....
2024.02.23
Az áremelés súlyosan érinti a „nagy” autókat.   ..
2024.02.23
- Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi....
2024.02.23
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.....
2024.02.23
A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét....
2024.02.23
Közeleg a 2024-es, UNIX-AMTS Autó, Motor és Tuning Show, ahol Magyarországon először lesznek....