Scania

A Scania V8-as technikájának csúcsa: akár –3 százalék üzemanyag

2020.10.01.

A Scania állandóan keresi, hogy hogyan tudná továbbfejleszteni a V8-as motorjait, s ez természetesen a 2020-as években is folytatódik – az eredmény pedig még üzemanyag-hatékonyabb motorok, amelyek a legnagyobb igénybevétellel járó fuvarfeladatokhoz is megfelelnek. A Scania mérnökei által végrehajtott fejlesztések a szenvedély, az óriási tapasztalat, a korlátlan szakértelem és számos zseniális gondolat eredményei. Szóval, hogyan is csinálták ezt?

Az EMS (motorvezérlő rendszer) együttműködik az AMS-sel (kipufogógázutánkezelést vezérlő rendszer). Mindkettő rendkívül fontos a jelenlegi és a jövőbeli Euro 6-os szabályozások teljesítéséhez a nitrogénoxidok és a részecskék tekintetében. (És nemcsak akkor, amikor a tehergépjármű még új, hanem az idő múlásával is; a jogszabályi követelmény legalább hét év vagy 700 000 kilométer.) A Scania bevezetett egy új megoldást, amelynél az AdBlue-folyadékot két lépésben fecskendezik be: először közvetlenül a kipufogófék után, majd a második adagot a megszokott helyen, magában a kipufogódobban.

Ezzel a kiegészítő befecskendezéssel tökéletesebb az AdBlue porlasztása a kis terhelésű ciklusok során, mivel a kipufogócsonk közelében nagyobb a hőmérséklet. A kiegészítő befecskendezéssel javult a kipufogógáz-utánkezelés stratégiája, ami az üzemanyaghatékonyság fokozásához is hozzájárul. Nagy nyomás A továbbfejlesztett V8-as család tagjait mostantól egy új nagynyomású üzemanyagszivattyúval szerelik fel, amelynél egyenként szabályozzák a szivattyú részegységeit (AIM, aktív bemeneti mérés). A nyomás és a bemeneti mennyiség teljes körű szabályzását továbbfejlesztett diagnosztika javítja a hosszabb üzemidő és a nagyobb teljesítmény érdekében. Az új szivattyút a motorolaj-fogyasztás minimalizálására is optimalizálták. Továbbá a sűrítési arányt és az égési csúcsnyomást is megnövelték, hogy még tovább javítsák az égést, illetve az üzemanyag-hatékonyságot.

Korszerű, nagy teljesítményű motorok tervezésekor rendkívül fontos cél a belső súrlódás csökkentése. A belső veszteségek mérséklése alapvető előnyökkel jár. Ennek az egyik lehetséges módja természetesen a vékonyabb, hatékonyabb korszerű olajok használata, amelyek mai tulajdonságai még 10-15 évvel ezelőtt is ismeretlenek voltak. Azonban a korszerűbb, hosszú élettartamú olajok elmúlt években végrehajtott jelentős fejlesztései nem elegendők. Magát a motort is fejleszteni kell, hogy kihasználhassuk az új lehetőségeket. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.19
Szerdán röviddel 18 óra után fa zuhant egy motoros vonatra Szlovákiában - írja a parameter.sk. ..
2024.07.19
A járatok törlése megterheli az ausztriai utazókat. Csak az elmúlt 6 napban 1129 késés és közel 100....
2024.07.18
Csehországban az idei első fél évben 774 310 személyautót gyártottak, ami éves szinten 4,9....
2024.07.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.07.18
Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek....
2024.07.18
A gyorshajtási bírságok is elkerülhetőek lesznek az új eszközzel. ..
2024.07.18
Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.07.18
Látványosan frissült a Cupra Formentor és a Cupra Leon/Leon Sportstourer duó. A plug-in hibrid....
2024.07.18
Az őzek kezdődő párzása miatt óvatosságra, figyelmesebb közlekedésre hívja fel a figyelmet a....
2024.07.18
Ahogy február óta töretlenül, úgy júniusban is a kontinens élmezőnyébe tartozott a magyarországi....