Rallye

A Silk Way Rally Kínában is bemutatkozott

2015.12.18.

Leterítették a piros szőnyeget Pekingben, ahol gála keretében mutatták be a 2016-os Silk Way Rallyt jó néhány különleges meghívott vendég jelenlétében – beleértve a viadal kiemelt partnereit és a rendezõ csapatot. A gálavacsorát hivatalos sajtótájékoztató követte csütörtök reggel, amelyen válaszolt az újságírók kérdéseire orosz sportminiszter-helyettes Jurij Nagornij és a kínai általános közigazgatási és sportminiszter helyettese, Yang Shuan is.

Szmoking és estélyi ruha. Peking legismertebb luxushoteljében, a Tiltott Várostól sétatávolságra lévõ Grand Hotel Beijingben ez volt a viselet szerda este, a 2016-os Silk Way Rally bemutatkozó gálavacsoráján, amelyen részt vett a versenyigazgató Vlagyimir Csagin, és a rali szervezõbizottságának jó néhány tagja, valamint a kiemelkedõ partnerek képviseletében Mr. Alekszej Miller az OJSC Gazprom és CNPC elnöke, valamint jó néhány kormányzati tisztviselõ orosz és kínai részrõl egyaránt.

A gálaesten bemutatták a Silk Way Rally új látványterveit, amelyeket Denis Szimancsev álmodott meg, s amelynek központi figurája a fehér tigris. Oroszországban és Kínában egyaránt gyakori, a kínai mitológiában pedig a bátorság jelképe. A nagy macska mostantól a verseny jelképe, hogy inspirálja és megvédje a versenyzõket a rali során.
Az új logót is bemutatták a csütörtök reggel megtartott hivatalos sajtótájékoztatón, amelyen további rangos személyek jelentek meg, így az orosz sportminiszter, Nagornyh Yuriy is emelte jelenlétével az esemény rangját, csakúgy, mint a kínai sportminiszter-helyettes, Yang Shuan. A vendéglátó országok részérõl tehát két magasrangú politikus biztosította támogatásáról a viadalt, amely a tervek szerint a valahavolt legnagyobb eurázsiai terepraliverseny lesz.

A két pekingi esemény ismét megmutatta a remek együttmûködést a szervezõk és a helyi hatóságok között – s ezt szimbolizálja, hogy Párizs és Moszkva után novemberben Pekingben is megnyitották a Silk Way Rally irodát. Ennek az irodának Kathy Lee irányítása alatt az lesz a fõ feladata, hogy közzétegye a versennyel kapcsolatos információkat, promótálja az eseményt a kínai médiában, és a jövõbeni versenyzõk felé, és a lehetõ legjobban tájékoztassa a szurkolókat és érdeklõdõket a közösségi médiumokban.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megjegyezni, hogy a két eseménnyel együtt elkezdõdött az együttmûködés a Kínai Autó és Motorsport szövetséggel, amelynek elnöke, Zhan Guojun bemutatkozott a gálán és a sajtótájékoztatón is, és egy hároméves megállapodás nyitotta meg az utat a szorosabb együttmûködés felé a sport, a logisztika és a versenybiztonság területén.
A 2016-os Silk Way Rally július 8-án rajtol a moszkvai Vörös térrõl, hogy azután a versenyzõk lenyûgözõ tájakon haladva átszeljék Oroszországot, Kazahsztánt és Kínát, és többezer kilométer megtétele után július 24-én megérkezzenek Pekingbe. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.20
Folyamatosan nő a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos forgalma, utasainak....
2023.03.20
2023 januárjában 8314 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 2,8 százalékkal....
2023.03.20
Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol versenyzője lett a hatodik olyan....
2023.03.20
A technológiai csoport egy, az oldalirányú ütközések jobb felismerésére szolgáló rendszerért és egy....
2023.03.20
A francia pilóta idén sem fut teljes szezont, mégis vezeti a vb-t, eddig ugyanis minden versenyt....
2023.03.20
Hamis rendszámmal akarta elhagyni az országot a sofőr – írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei....
2023.03.20
Fölényes kettős győzelmet aratott a Toyota a Sebring 1000 mérföldesen: a 2023-as Hosszútávú-....
2023.03.20
Öt és fél éve tartó felújítás után hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-....
2023.03.20
A győri rendőrök egy súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek –....
2023.03.20
Felvarrott szemöldökkel is jól néz ki, a Citroën C5 Aircross vérbeli családi autó, amely szabadidős....