járműgyártás

Stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal a Johnson Electric Hungary Kft.

2015.07.21.

Újabb stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a partner ezúttal az autóipari elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Johnson Electric Hungary Kft. A cég két telephelyén jelenleg 1500-an dolgoznak.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a Johnson Electric célja egyezik a kormány stratégiájával, szeretnének minél több terméket hatékonyan előállítani, jelentős részét exportálni, stabilan és hosszú távon építeni a magyar munkaerőre. Laurent Cardon, a hongkongi központú Johnson Electric európai operatív igazgatója kiemelte, hogy tíz éves ittlétük óta folyamatosan fejlesztik magyarországi tevékenységüket, jelenleg az ózdi és a hatvani gyáraikban 1500 munkavállalót foglalkoztatnak.

Szabó László szólt arról, hogy dinamikusan fejlődnek a magyar-kínai kapcsolatok, Kína Magyarország számára a 10. legfontosabb külkereskedelmi partner, tavaly a magyar export Kínába több mint 7 százalékkal bővült. Az államtitkár elmondta, tavaly 14 százalékkal nőtt az itt befektetett külföldi tőke, és az egykulcsos adórendszer, a vállalati adminisztrációs terhek csökkentése, a flexibilis Munkatörvénykönyve hozzájárulhat a további beruházásokhoz.
Az autóipar adta tavaly a beruházások 52 százalékát, és nemcsak összeszerelő műhelyként kezelik a magyarországi beruházásokat, hanem kutatás-fejlesztési és innovációt is hoznak ide, növelve ezzel a hozzáadott értéket. Ez is mutatja, kellenek a mérnökök, a szakképzett munkaerő, a magyar szakiskoláknak, egyetemeknek pedig meg kell érteniük az ipar igényeit - tette hozzá.

Az autóiparban tevékenykedő hongkongi Johnson Electric cégcsoporthoz tartozó Johnson Electric Kft. jogelődjét 1998-ban alapították. Az ózdi gyárban elsősorban a termelést végzik, a hatvani telephelyen a mérnökségi és szolgáltatásokat nyújtó részlegnek köszönhetően a diplomás munkavállalók aránya eléri az 50 százalékot, jelenleg a két gyárban mintegy 1500 fő dolgozik, a társaság éves árbevétele tavaly meghaladta a 33 milliárd forintot. (MTI)

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.28
Kevesen gondolnák, hogy a több mint 1000 lóerős Lucid Air villanyautóban, a vadonatúj Range....
2022.05.28
A hely, ahol festői környezetben James Bond BMW-je parkol és ahol egy gombóc fagyi drágább, mint....
2022.05.28
Igazi ritkaságokkal érkezett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az AMTS-re. ..
2022.05.28
Charles Leclerc, a Ferrari hazai versenyzője indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói....
2022.05.28
Lehet, hogy nem ez a legerősebb és leglátványosabb autó a kiállításon, de ennek van a legjobb....
2022.05.28
A kamerákkal, radarral és lidarral felszerelt autonóm teherautók hamarosan nagyrészt önállóan....
2022.05.28
A Volkswagen standján a számtalan pályarekordot tartó Volkswagen ID.R prototípus is megtekinthető a....
2022.05.28
Vác ad otthont a hazai ralibajnokság soron következő futamának, a Dunakanyar Rallye-nak. A Peugeot....
2022.05.28
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) több kategóriában meghirdette és....
2022.05.28
Négy évtized, négymillió eladott példány, négy hajtott kerék: a Toyota 4Runner a modern kompakt....