autósport

Swift Cup Europe a Hungaroringen

2016.08.29.

Több-tízezer néző látogatott ki a TruckFest hétvégéjére! Nem csak a helyszínen lehetett látni a Swift Cup Europe futamát, hanem élőben, professzionális közvetítésen is nyomon lehetett követni az eseményeket.

A Kamion Európa-bajnokság, és a rendkívül nívós Blancpain GT Series mellett, a Swift Cup Europe futamaira sem lehetett panasz, 39 induló rendkívül látványos futamokat vetített előre. Az autókból 13-at a csütörtöki, belvárosi parádén is megcsodálhattak a nézők - grandiózus esemény volt, a Hősök Terén végigvonuló mezőny komoly feltűnést keltett.

Pénteken két szabadedzésre volt lehetőségük a pilótáknak, amit a nagy meleg ellenére szép számban ki is használtak. A szombat reggeli időmérő után délutánig kellett várni az első futamra, melyet Borsi Gergő abszolút 12., magyar 8. helyen zárt. Vasárnap 10:45-kor kezdődött a második futam, ahol Gergő összetettben 9., magyarok között a 7. helyet szerezte meg, Senior kategóriában pedig elsőként ért célba!

A harmadik futamon egy fantasztikus rajtot követően, Gergő az ötödik helyre küzdötte fel magát, de az osztrákokkal való ütközéseket követően 3 pozíciót vesztett, így a nyolcadik helyre került – amit azonban a folyamatos, embertelen nyomás ellenére tudott tartani a futam végéig, sőt, többször támadásba is lendült a 7. pozícióért. Senior kategóriában pedig ismételten megnyerte a futamot! Így az ötödik versenyhétvégét összetettben nyolcadik, magyar értékelés szerint hatodik helyen zárta, Senior kategóriában pedig két kupával is büszkélkedhet!
 

A vasárnapi versenynapon Teruo Katakawa, a Suzuki Austria ügyvezető igazgatója is tiszteletét tette, aki a rajtrácson személyesen adta át jókívánságait Gergőnek, és csapattársainak. A hatodik – és egyben évadzáró megmérettetésnek ismételten a Hungaroring biztosít majd helyszínt, 2016. október 14-16. között.  Hasonlóan látványos, és garantáltan izgalmas versenyre számíthatunk!
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.17
A világ autóiparának és autófejlesztésének egyik emblematikus alakja, Wolfgang Reizle nyilvánította....
2021.06.17
„Felvillanyozva” juthatnak el Budapesten, a foci-Eb hivatalos szurkolói zónájába azok a....
2021.06.17
Kénytelenek voltak betörni a tűző napon parkoló autó egyik ablakát - írja a police.hu   ..
2021.06.17
A szeptemberi IAA koncepciójáról még nem döntöttek végleg, de a látogatóknak valószínűleg FFP2-es....
2021.06.17
A pandémia szorítása után sokan indulnak útnak nyaralni autóval Európa különböző országaiba. A....
2021.06.17
Nagy szabású közös projektet indít a Japán Űrkutatási Ügynökség (Japan Aerospace Exploration Agency....
2021.06.17
Egy részlegesen kiépített, használaton kívüli vasúti átjárón teherautóval próbált meg áthajtani az....
2021.06.17
Akkora az érdeklődés a Lamborghini sportautói iránt, hogy az idei kapacitások gyakorlatilag majdnem....
2021.06.17
A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric....
2021.06.17
„Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!” Az Autós Nagykoalíció....