autósport

Swift Cup Europe a Hungaroringen

2016.08.29.

Több-tízezer néző látogatott ki a TruckFest hétvégéjére! Nem csak a helyszínen lehetett látni a Swift Cup Europe futamát, hanem élőben, professzionális közvetítésen is nyomon lehetett követni az eseményeket.

A Kamion Európa-bajnokság, és a rendkívül nívós Blancpain GT Series mellett, a Swift Cup Europe futamaira sem lehetett panasz, 39 induló rendkívül látványos futamokat vetített előre. Az autókból 13-at a csütörtöki, belvárosi parádén is megcsodálhattak a nézők - grandiózus esemény volt, a Hősök Terén végigvonuló mezőny komoly feltűnést keltett.

Pénteken két szabadedzésre volt lehetőségük a pilótáknak, amit a nagy meleg ellenére szép számban ki is használtak. A szombat reggeli időmérő után délutánig kellett várni az első futamra, melyet Borsi Gergő abszolút 12., magyar 8. helyen zárt. Vasárnap 10:45-kor kezdődött a második futam, ahol Gergő összetettben 9., magyarok között a 7. helyet szerezte meg, Senior kategóriában pedig elsőként ért célba!

A harmadik futamon egy fantasztikus rajtot követően, Gergő az ötödik helyre küzdötte fel magát, de az osztrákokkal való ütközéseket követően 3 pozíciót vesztett, így a nyolcadik helyre került – amit azonban a folyamatos, embertelen nyomás ellenére tudott tartani a futam végéig, sőt, többször támadásba is lendült a 7. pozícióért. Senior kategóriában pedig ismételten megnyerte a futamot! Így az ötödik versenyhétvégét összetettben nyolcadik, magyar értékelés szerint hatodik helyen zárta, Senior kategóriában pedig két kupával is büszkélkedhet!
 

A vasárnapi versenynapon Teruo Katakawa, a Suzuki Austria ügyvezető igazgatója is tiszteletét tette, aki a rajtrácson személyesen adta át jókívánságait Gergőnek, és csapattársainak. A hatodik – és egyben évadzáró megmérettetésnek ismételten a Hungaroring biztosít majd helyszínt, 2016. október 14-16. között.  Hasonlóan látványos, és garantáltan izgalmas versenyre számíthatunk!
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.14
Meghalt egy motoros péntek hajnalban a 6-os úton Pécs és Hird között - közölte a Baranya Megyei....
2020.08.14
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – az Útinfom péntek reggeli összesítése....
2020.08.14
Látszólag marad ugyanaz, ám mégis színesebb, és lemezei alatt fejlettebb lesz az új Kia Stonic....
2020.08.13
Nyáron történik a legtöbb közlekedési baleset a magyar közutakon és külföldön is - mondta az....
2020.08.13
Egy újabb márka, a Fiat-Chrysler csatlakozik az elektromos autók egyre bővülő táborához. A....
2020.08.13
A tavasz jellemzően nagyon csapadékos. A francia Közúti Kockázatok és Mobilitás Új....
2020.08.13
A Magyar Közút Nonprofit Zrt., az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az ORFK Országos....
2020.08.13
Filip Karan Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.13
Hiába várták a MOL Racing Team versenyzői a Liepaja Ralit, a COVID-19 járvány újra felülírta a....
2020.08.13
A nemzetközi motorsportok globális visszatérésével kezdetét veszi az Aston Martin Racing Driver....