Subaru

Szívóboxerrel érkezik Európába a Subaru Outback

2021.04.08.

Már beüléskor felismeri majd sofőrjét a hatodik generációs Subaru Outback, ami szívómotorral és állandó összkerékhajtással várja a kalandokat.

Már áprilisban az európai kereskedésekbe érkezhet a Subaru Outback új generációja. A japán gyár európai kínálatának tetejére érkező modell leginkább egy kombi és egy crossover között helyezkedik félúton. Egy praktikus családi autó, emelt hasmagassággal és körbe futtatott műanyagozással. Azonban a legtöbb példával ellentétben itt valódi tereptudásról is beszélhetünk, nem feltétlenül dísznek szolgálnak azok a kardánvédőt imitáló ezüst lemezek az első és hátsó lökhárítókon. Ugyanis az Outback is örökli a Subaru rali gyorsaságikon nevelkedett állandó, nyomatékvetorált összkerékhajtását.

Mindössze egyetlen motorral kínálják majd nálunk a Subaru szabadidőautóját: egy 2,5 literes, négyhengeres szívóboxerrel, amit egy Lineartronic CVT automatához kapcsoltak. Állítólag a benzinmotort 90%-ban újratervezték, és a CVT váltót is úgy hangolták, hogy a korábban használt 8-fokozatú automatát imitálja fokozat kiosztásban – noha tudjuk, hogy egy fokozatmentes váltó folyamatosan változtatja az áttételt. Az új Global Platformnak köszönhetően feszesebb, de könnyebb lett a hatodik generáció, ráadásul alapból járnak a hangszigetelt első ablakok, a szélvédőt is beleértve.

Hasmagassága 21,3 cm, amivel messze jobb terepszögeket produkál, mint a szabadidőautók túlnyomó többsége, ráadásul bemutatkozik az X-Mode, amit kifejezetten terepes használatra hangoltak. Az új Outback rendelhető lesz távolságtartó tempomattal, sávtartóval, és egy újfajta kamerarendszerrel, ami a korábbi látószögének a duplájára képes. Újdonság még a 11,6-colos, portré tájolású kijelző, ami Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis, illetve a sofőrt figyelő kamera, ami állítólag arcfelismerő segítségével automatikusan betölti az adott személy preferenciáit, vagyis az üléspozíciót, a tükrök állását vagy a légkondit.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.22
Jó hónapjuk volt a luxusautó-kereskedőknek Magyarországon, számos nagyon drága luxus- és sportautó....
2021.04.22
A zalai rendőrök a dán hatóságok által keresett, több millió forint értékű gépkocsit a nyomozók....
2021.04.22
- Az M1-es autópálya 144-es kilométernél, a Hegyeshalom felé tartó oldalon dolgoztak ma reggel a....
2021.04.22
 Nőttek a Renault csoport autóeladásai, értékesítési árbevétele viszont árfolyamhatások miatt....
2021.04.22
Megindulhat a növekedés a használt autók magyarországi piacán a második negyedéven az első....
2021.04.22
A koronavírus-járvány alaposan megmozgatta a befektetők fantáziáját. Kiderült: a klasszikus autók....
2021.04.22
A ferencvárosi rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket - a nyomozók a gyanúsítottként....
2021.04.22
2021 végén a bajor prémiummárka sorozatban tizenkilencedik alkalommal adja át a BMW M Különdíjat a....
2021.04.22
A Toyota részesedést szerzett a hidrogén meghajtású vízi közlekedés fejlesztését zászlójára tűző....
2021.04.22
Aki különlegességekre vágyik, az itt megtalálhatja. Az összeguberált két Bugatti Chiron mellett ott....