Subaru

Szívóboxerrel érkezik Európába a Subaru Outback

2021.04.08.

Már beüléskor felismeri majd sofőrjét a hatodik generációs Subaru Outback, ami szívómotorral és állandó összkerékhajtással várja a kalandokat.

Már áprilisban az európai kereskedésekbe érkezhet a Subaru Outback új generációja. A japán gyár európai kínálatának tetejére érkező modell leginkább egy kombi és egy crossover között helyezkedik félúton. Egy praktikus családi autó, emelt hasmagassággal és körbe futtatott műanyagozással. Azonban a legtöbb példával ellentétben itt valódi tereptudásról is beszélhetünk, nem feltétlenül dísznek szolgálnak azok a kardánvédőt imitáló ezüst lemezek az első és hátsó lökhárítókon. Ugyanis az Outback is örökli a Subaru rali gyorsaságikon nevelkedett állandó, nyomatékvetorált összkerékhajtását.

Mindössze egyetlen motorral kínálják majd nálunk a Subaru szabadidőautóját: egy 2,5 literes, négyhengeres szívóboxerrel, amit egy Lineartronic CVT automatához kapcsoltak. Állítólag a benzinmotort 90%-ban újratervezték, és a CVT váltót is úgy hangolták, hogy a korábban használt 8-fokozatú automatát imitálja fokozat kiosztásban – noha tudjuk, hogy egy fokozatmentes váltó folyamatosan változtatja az áttételt. Az új Global Platformnak köszönhetően feszesebb, de könnyebb lett a hatodik generáció, ráadásul alapból járnak a hangszigetelt első ablakok, a szélvédőt is beleértve.

Hasmagassága 21,3 cm, amivel messze jobb terepszögeket produkál, mint a szabadidőautók túlnyomó többsége, ráadásul bemutatkozik az X-Mode, amit kifejezetten terepes használatra hangoltak. Az új Outback rendelhető lesz távolságtartó tempomattal, sávtartóval, és egy újfajta kamerarendszerrel, ami a korábbi látószögének a duplájára képes. Újdonság még a 11,6-colos, portré tájolású kijelző, ami Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis, illetve a sofőrt figyelő kamera, ami állítólag arcfelismerő segítségével automatikusan betölti az adott személy preferenciáit, vagyis az üléspozíciót, a tükrök állását vagy a légkondit.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.21
Hamarosan bemutatja a Volkswagen az ID modellcsalád harmadik tagját, az ID.6-ot. A hírek szerint a....
2021.04.21
Szalagkorlátnak ütközött szerdán hajnalban egy autó az M3-ason; az útszakaszt a Nyíregyháza felé....
2021.04.21
Egy ember meghalt, hatan megsérültek, amikor egy traktor kedd délután a tilos jelzés ellenére....
2021.04.20
A kínai multimilliárdos cégfelvásárlásokkal folyamatosan gazdagítja kollekcióját, miközben újabb....
2021.04.20
Az európai lapok elsősorban a győztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzőjének....
2021.04.20
Az üzemanyag szivárgását vizsgálják az úgynevezett „szimatrobottal”, amely a felépített....
2021.04.20
Közel két deciliter pálinkát ivott meg vezetés előtt az az edelényi sofőr, akit a rendőrök a....
2021.04.20
Könnyű a szabályokat betartani a nagyfiúknak, akik olcsó autókat adnak el. De nem könnyű ugyanez a....
2021.04.20
A csoport 2 millió 430 ezer autót szállított ki világszerte az idei első negyedévben, ami 21,2....
2021.04.20
Toto Wolff, a világbajnoki címvédő Mercedes csapatfőnöke szerint versenyzőjük, Valtteri Bottas,....