Tóbiás és Balambér kalandjai - Készüljünk a gyereknapra | Autoszektor

gyermekek

Tóbiás és Balambér kalandjai - Készüljünk a gyereknapra

2015.05.17.

Ne legyen unalmas ez a nap sem!

Tóbiás és Balambér két kutyakölyök minden hétre tartogat néhány jó tanácsot a szülőknek és a gyermekeknek egyaránt! Közeleg május utolsó vasárnapja, vagyis a minden évben várva-várta gyereknap, így minden szülő vállán nő a teher, vajon milyen programot is csináljanak erre a jeles napra, mi Mi segítünk!

Tóbiás és Balambér a két kutyakölyök idén sem lesz rest, hogy a május 31-i gyereknapra gyereknapon valamilyen kellemes programon vegyenek részt. Szüleik mindig ügyeltek ügyelnek arra, hogy a két rosszcsont kis csemete számára ne csak vidám, hanem egyúttal hasznos programokat szervezzenek, ahol Tóbiás és Balambér  kellőenjátékos formában tanulhatnak is valamit. lefárassza magát a gyereknap alkalmával. Nem kell feltétlenül szervezett gyereknapi programra gondolni, bár ebből is akad jó néhány, ha szétnéztek az interneten. Tóbiás és Balambér egyébként nagyon szeretik a nagyobb rendezvényeket is, ha emlékeztek, legutóbb az országos rendőr- és tűzoltónapra látogattak el, és idén többek között voltak már a Bringaexpón is. A két kutyakölyök szívesen nézegetik fotóalbumjaikban elmúlt évek gyereknapi fotóit, és idézik vissza a kellemes emlékeket a vasutas gyereknapról, amikor az Animal Cannibals zenekarral léptek fel egy színpadon, tavalyelőtt pedig egy áruházlánc meghívására kedvenc KRESZ-parkjukat vitték el két áruház előtti parkoló.

Tavaly a rivaldafény helyett inkább a családi programot választották, és elmentek egy hosszú gyalogtúrára a hegyekbe. Ami azért volt különleges, mert egy egész napra együtt volt a család. Végre apa se dolgozott, sőt, egész nap nem is telefonált, hanem beszélgettek, nevetgéltek, egy kellemes kis fogadóban ebédeltek, és egy cukrászdában kedvenc sütijükből is elmajszoltak fejenként egyet-egyet. A két kutyakölyök az előkészületek alapján úgy sejti, idén is hasonló élmény vár rájuk, édesanyjuk valószínűleg egy biciklitúrát szervez erre a jeles napra. Tóbiás és Balambér pedig köztudottan imádják a bringatúrákat. Voltak hosszabb tekerésen már idén is, május közepén például részt vettek a Tour de Velencei-tó nevű szervezett kerékpártúrán és –versenyen.

De hogy milyen árulkodó jelekből következetett a két kiskutya arra, hogy kétkerekűre pattan az egész család? Például abból, hogy édesapjuk nemrég elvitte a biciklijüket egy kerékpárszervizbe, hogy a hosszú téli álom után rendbe tegyék a masinákat, és édesanyjukkal jövő héten ellátogatnak egy bringaboltba, hogy a kinőtt kerékpáros bukósisakjaik helyett újat válasszanak. Mondanunk sem kell, nagyon várják már az a napot…

Addig is Tóbiás és Balambér szüleikkel átismétlik a legfontosabb szabályokat, ezt általában akkor teszik meg, amikor édesapjuk hazaér a munkából, és elmegy velük egy körre bringázni a környéken. Mert egyedül csak az udvaron és a játszótéren bringázhatnak, az utakon még jó, ha van velük egy felnőtt. Viszont amikor édesapjukkal bemerészkednek a város forgatagába, az általában egyet jelent egy finom fagyizással (ilyenkor tolják a biciklit), miközben apukájuk rendre megkérdezi tőlük, melyik tábla mit jelent.

Ennek érdekében anyukájuk kitalálta, hogy az egész család tesz egy biciklitúrát, amelyre megfelelő módon készül fel az egész család . Balambér már kinőtte régi bicaját így apukájukkal elindulnak, hogy új bringát válasszanak. Anyukájuknak csak egy vágya volt, hogy együtt legyen a család.Ám amellett, hogy a család együtt tölti az időt, a gyerekeknek úgy fognak tanulni a biztonságos közlekedés alapjairól, hogy nem is tudják. Ha kilátogatnak egy KRESZ parkba akkor megtanulhatják a táblák jelentését és az alapvető közlekedési szabályokat úgy, hogy közben még jól is érzik magukat.

A szülők ilyenkor gyereknap alkalmából általábansok esetben lepik megmeglepik  a gyerekeket valamilyen ajándékkal, új játékkal, mesével, vagy bármilyen kis aprósággal. Ha szeretnéd, hogy gyermeked játszva tanulja meg a biztonságos közlekedés alapjait, bátran ajánljuk figyelmedbe a Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai című hangoskönyvet vagy éppen a matricás oldalakat is tartalmazó foglalkoztató füzetet. Ha kíváncsi vagy a mesék és dalok hangulatára, IDE KATTINTVA hallgathatsz bele a hangoskönyvbe. A biztonságos közlekedés alapjainak egyszerűbb elsajátításához készült a Tóbiás és Balambér hangos mesekönyv is aminek köszönhetően a gyerekek két kutyakölyök meséjén keresztül ismerkedhetnek meg a közlekedés alapvető szabályaival. Nem szabad elfelejteni a hangos mesekönyvről készült foglalkoztató füzetet sem, mely érdekes kihívások elé állítja a gyerekeket. Érdemes lehet a gyerekeknek beszerezni továbbá egy láthatósági mellényt és bukósisakot.

A legtöbb helyen a május 1-én felállított majálisok visszalátogatnak gyereknap alkalmából ugyanarra a helyre, így lehetősége nyílik a szülőknek elvinni a gyerekeket egy kis élményszerzésre. Itt azonban ügyeljünk a biztonságra és arra, hogy a gyerekeket ne veszítsük el.A két kutyakölyök, Tóbiás és Balambér sem maradhat el a nagy gyereknapi zsibongásból így a kerékpáráról hazatérve – ha még lesz erejük - idén ők is csapnak egy nagy gyereknapi KRESZ KRESZ-parkozást! Légy te is részese a mesének és csatlakozz a közösségünkhöz! Az esemény részleteiről pedig tájékozódj az autoszektor.hu-n!

itt, az Autószektoron. És persze Ne ne feledjétek, vidáman, decsak óvatosan!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.28
Az ABB új, iparágvezető IRB 1300-as robotja, Robotics Pharmacy automatizálási rendszere, és vezető....
2020.09.28
Cikksorozatunk első részeiben az 1/1990 (IX.29.) KHVM rendelet vesézzük ki, mivel ez szabályozza a....
2020.09.28
A Hyundai Motor bemutatta azt a Hyundai Soapbox versenyjárművet, amelyet kisgyermekes családok vagy....
2020.09.28
Egy 62 éves nőt Csepelen, egy 22 éves lányt pedig Kőbányán ütöttek el - írja a police.hu   ..
2020.09.28
Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak....
2020.09.28
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 68. évében elhunyt dr. Vajda István, egyetemi tanár, az MTA....
2020.09.28
Egy felmérés tanúsága szerint a németek elkötelezettek a fenntartható fejlődés mellett, tenni....
2020.09.28
A kabinban kialakult nyomásprobléma miatt visszatért Bécsbe az Austrian Airlenes Stuttgartba tartó....
2020.09.27
Japán beszállítótól jön a kompakt megoldás. A kerékben feszültség indukálódik a tekercselt úttesten....
2020.09.27
Az immár hibrid hajtáslánccal felfrissített, hozzánk Japánból érkező Suzuki Swift új időszámítást....