Zöldrovat

Versenyt hirdetnek Londonban az autózás ellen

2021.11.17.

A mikromobilitási megoldásokban élenjáró Lime nemzetközi szolgáltató 1000 angol fontot kínál azoknak a londoni autósoknak, akik hajlandóak leselejtezni az ultraalacsony kibocsátású zónának (ULEZ) nem megfelelő autók leselejtezésére.

A londoni ultraalacsony kibocsátású zóna (ULEZ) mai (október 25-i) kibővítésével egyidőben a Lime e-közlekedési megoldásokat szolgáltató vállalat több mint 1000 font (kb. 434 ezer forint) e-bicikli és e-robogó közlekedést ajánl azoknak, akik hajlandóak a környezetszennyezőnek kikiáltott személygépjárműveikről környezettudatosabb közlekedési módokra váltani.

A levegőszennyezés és a fővárosi torlódások csökkentésére tervezett, bevezetett, és most szinte az egész városra kiterjesztett ULEZ rendszer nem kis büntetés a környezetszennyezőknek: a nem megfelelő járművek vezetőinek 12,50 fontot (kb. 5430 forintot) kell fizetniük minden alkalommal, amikor az új zónába lépnek be. Ha egy átlagos londoni sofőr hetente ötször megy be az ULEZ körzetbe, az évente több mint 3000 fontba (1,3 millió forintba) kerül.

Annak érdekében, hogy minél több embert ösztönözzön az elektromos kétkerekűek használatára, a Lime bármelyik londoni szolgáltatási területén tartózkodó minden helyi lakos, aki bizonyítani tudja, hogy október 25. és november 1. között leselejtezte nem ULEZ-kompatibilis járművét, 1250 font (kb. 542 ezer forint) Lime-jóváírást kap, ami 100 ULEZ behajtásnak, vagy 2,5 év ingyenes Lime utazásnak megfelelő összeg.

Nálunk is ismertek és közkedveltek a Lime fehér-zöld elektromos kétkerekűi (mondjuk a fáma most nem szól ezek szabályozásáról...)

A kezdeményezés célja, hogy támogassa a London polgármestere által kihirdetett selejtezési tervet, amely arra ösztönzi a londoniakat, hogy selejtezzék az idősebb, környezetszennyezőbb, nem ULEZ-kompatibilis járműveiket.

A Lime felhasználók az „ULEZULIME” promóciós kód használatával ingyenesen oldhatják fel a Lime járműveket, és használhatják azokat. Az új felhasználóknak a cég az ULEZ körzet kiterjesztése alkalmából 2 alkalom 15 perces ingyenes utazást, a meglévő Lime-osoknak pedig 2 ingyenes feloldást ajánl fel. Ez a kód az ULEZ-bővítés első hetében (október 25. és november 1. között) váltható be, és az egész fővárosban érvényes, segítve a londoniakat biztonságosan és fenntarthatóan eljutni oda, ahova csak szeretnének.

A közlekedési szokások hosszú távú megváltoztatásának ösztönzése érdekében a Lime kedvezményeket kínál a Lime utazásokra azokon a napokon, amikor az előrejelzések szerint rossz lesz a levegőminőség. Ha a főváros légszennyezettsége magasra vagy nagyon magasra emelkedik, a Lime azonnali kedvezményeket kínál a felhasználóinak, mellyel várhatóan arra sarkallja őket, hogy szálljanak ki az autóikból, és vegyék fel a harcot a légszennyezés ellen a tiszta és zöld közlekedési mód választásával.

„A Lime szereti Londont, és büszkék vagyunk arra, hogy segíthetünk egy tisztább, zéró kibocsátású főváros létrehozásában” – nyilatkozta Alan Clarke, a Lime észak-európai üzletpolitikájáért felelős igazgatója. „Selejtezési programjaink és kedvezményes utazási ajánlataink célja, hogy megmutassuk a londoniaknak a fenntartható utazás előnyeit, és bemutassuk, hogy bárhová biztonságosan és kényelmesen eljuthatnak úgy is, hogy otthon hagyják az autójukat.”

„Az ULEZ bővítése létfontosságú London botrányosan rossz levegőminőségének javításához. De ez önmagában nem lesz elég a levegő megtisztítására” – mondta Simon Munk, a London Cycling Campaign kampánymenedzsere. „Sürgősen támogatnunk kell a londoniakat abban is, hogy az autós utazásokat kerékpáros, e-bike és egyéb tisztább közlekedési módokkal váltsák fel. Reméljük, hogy a kibővített ULEZ arra fogja késztetni az embereket, hogy a tisztább, egészségesebb alternatívákmellett voksoljanak az autóhasználattal szemben, és örülünk, hogy a Lime megkönnyíti a londoniak számára ezt a döntést.”

Ezek a kezdeményezések a Lime szélesebb körű elkötelezettségének részét képezik, hogy fenntartható utazást biztosítsanak az Egyesült Királyságban, ezáltal promotálva a járműmegosztó, elektromos és zéró kibocsátású közlekedés jövőjét. A Lime három éve üzemelteti megosztott e-bike szolgáltatását Londonban, és ezidő alatt több mint 4 millió zéró emissziós utat teljesített, mindezen felül pedig nemrégiben elindított egy sikeres e-robogó próbaüzemet is.

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és képek: Traffic Technology International

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.12
A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, és a magyar nemzetgazdasági miniszter is bírálta....
2024.06.12
Sci-fibe illő látvány tárul az elé, aki belép a Dongfeng egyik dél-kínai gyárába: mesterséges....
2024.06.12
Június 15. és 16. között rendezik meg a 92. Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyen a japán gyári....
2024.06.12
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közzétette azokat a szabályváltozásokat, amelyeknek meg kell....
2024.06.12
..
2024.06.12
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai....
2024.06.12
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában....
2024.06.12
Az elsőkerék-meghajtású RZ 300e nem csak jelentősen olcsóbb, de nagyobb hatótávot is kínál az....
2024.06.12
Az 57. Mecsek Rallye-n június 14-15. között 6 különböző mezőnyben, több mint 150 hazai és....
2024.06.12
A L'Ultime nevű modell az ötszázadik Chiron lesz, egyben az utolsó is. ..