autósport

2018-ban a Ford Performance is segíti az M-Sport Ford World Rally Team munkáját

2018.01.11.

A Ford Motor Company ma bejelentette, hogy nagyobb mértékű pénzügyi és műszaki támogatást nyújt régi motorsport-partnerének, az M-Sport csapatnak, amely 2017-ben mind az egyéni, mind a gyártói címeket megszerezte a FIA Rally Világbajnokságon (WRC) az EcoBoost-motoros Ford Fiesta WRC versenyautóval.

A világ egyik legeredményesebb autóversenyzőjének tartott, és ezért a Brit Birodalom Rendjének tisztjéül választott Malcolm Wilson vezetésével működő, az angliai Dovenby Hallban működő M-Sport Ford World Rally Team csapat 2018-tól kezdve értékes technikai támogatásra is számíthat a globális Ford Performance részlegtől, amit Mark Rushbrook, a globális motorsport-tevékenységekért felelős igazgató irányít.

A Ford a 2017-ben nyújtott műszaki és pénzügyi hozzájárulások után immár még nagyobb befektetésekkel támogatja az M-Sport Ford World Rally Team munkáját, hogy a csapat a 2018-as WRC-szezonban – és természetesen a későbbiekben is – ütőképes maradjon.

A Ford határozottabb támogatása fontos szerepet játszik abban, hogy az M-Sport megtarthatta a 2017-es FIA WRC egyéni bajnokát, Sébastien Ogiert. Ő és a feltörekvő tehetség, Elfyn Evans a csapat kulcsfigurái, akik navigátoraikkal, Julien Ingrassiával és Daniel Barrittal 2018-ban is rajthoz állnak majd a Ford Fiesta WRC-vel.

“A Ford és az M-Sport 20 éves együttműködése már a rallysport minden szintjén páratlan sikereket eredményezett, amelyekre nagyon büszkék vagyunk; emellett pedig világszerte megalapozta a Fiesta hírnevét a rallyversenyzők körében,” nyilatkozta Rushbrook. “Tavaly a vadonatúj Fiesta kifejlesztésével támogattuk az M-Sportot, és az autó bajnoki címeket szerzett a csapatnak. Már izgatottan várjuk, hogy 2018-ban még komolyabban segíthessük a munkájukat.”

A Ford már 1997 óta folyamatosan az M-Sport partnere. A Ford által kiválasztott rally-specialistaként az M-Sport gyártja a Ford versenyautókat a rally több géposztálya számára is, a FIA R2-től kezdve egészen a sportág csúcsát jelentő WRC-ig. A világon jelenleg több mint 400 darab, az M-Sport által fejlesztett Ford Fiesta versenyez a rallysportban.

“Az évek során mindig élvezhettük a Forddal való együttműködés fantasztikus előnyeit, most pedig hatalmas örömmel tölt el minket, hogy a márka 2018-ban még nagyobb mérvű támogatással segít nekünk megvédeni a világbajnoki címünket,” mondta el Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. Sébastien és Elfyn részvételével újra ütős gárdával léphetünk pályára, a magasabb szintű műszaki támogatás pedig lehetővé teszi a Ford Fiesta WRC sikeres továbbfejlesztését. A verseny szorosabbnak ígérkezik, mint valaha, de biztos vagyok benne, hogy együttes erővel és partnereink támogatásával ugyanazt a remek teljesítményt nyújtjuk majd, ami már 2017-ben is diadalra vitt minket.”

A Ford 1,6 literes EcoBoost benzinmotorjával hajtott Ford Fiesta WRC rallyautó a vadonatúj Fiestára épül, amely már Európa-szerte kapható, és a kínálatban ugyanúgy szerepel a stílusos Fiesta Titanium, mint a Ford Performance izomautói által inspirált Fiesta ST-Line és a gazdag felszereltségű Fiesta Vignale. A 200 lóerős, 1,5 literes EcoBoost motorral felszerelt és válaszható üzemmódokkal vezethető vadonatúj Fiesta ST 2018-ban már kapható lesz a márkakereskedésekben.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.23
Izgalmas és világszintű versenyeknek ad otthont a hétvégén a Balaton Park Circuit. ..
2024.04.23
A világgazdaság következő éveit, évtizedeit leginkább az elektromos autóipari forradalom határozza....
2024.04.23
A japán vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy a jövő év végéig Thaiföldön mutatja be népszerű....
2024.04.23
A Volvo EX30 elnyerte a rangos Red Dot 'Best of the Best' formatervezési díjat. ..
2024.04.23
Kicsi a világ: szoktuk mondani, amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozunk. De ki gondolta....
2024.04.23
Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros,....
2024.04.23
Közel 450 kiállító több, mint 12 ezer négyzetméteren várja a szakembereket 2024. május 7-10. között....
2024.04.23
Súlyos baleset történt az M2-es autóúton Vác térségében kedd délután, a forgalmat megállították -....
2024.04.23
A Renault SA francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít részben annak....
2024.04.23
A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset – jelentette a katasztrófavédelem. ..