Volkswagen

Az új Volkswagen Golf Sportsvan

2013.09.09.

Frankfurtban a Volkswagen nagy használati értékű, sportos újdonságot is bemutat. A márka standján ugyanis kiállítják az új fejlesztésű, már gyártás-közeli Golf Sportvan tanulmányt is, mely a jövő év közepén bővíti a Golf család kínálatát.

Az új Volkswagen láthatóan nagyobb és rugalmasan alakítható belső térrel jelenik meg. A hátsó ülések támláját például 18 centiméterrel lehet előre mozgatni, mellyel akár 1500 literes teherkapacitás is elérhető, illetve a Golf Sportvan komoly vezető-segítő rendszereket is felvonultat. Már az alapváltozatban is szerepel az XDS+, automata ütközés-előtti fékező rendszer, légkondicionáló, 7 légzsák, új automata parkolási fék, 5 colos érintőképernyő, az állítható csomagtartó alapfedél és a csomagborítás.

Mindezek mellett olyan új, innovatív rendszerek is segítik a vezetőt, mint a mögöttes forgalom jelzővel egybeépített holt-tér monitor, mely először szerepel a Golf kínálatában. Vezetés közben a holt-tér monitor figyelmezteti a sofőrt a holt-térben lévő járművek veszélyére. A rendszer külön jelzést ad a parkolóból történő kihajtásnál hátulról érkező, és a vezető által általában nem észlelt keresztforgalom esetén. Elkerülhetetlen ütközés előtt a rendszer vészfék funkciót aktivál. További műszaki megoldások az autóban a a DCC, a dinamikus alaplemez kontroll, a városi vészfék funkcióval kiegészített első segéd-radar térfigyelő ellenőrző funkcióval, az adaptív távolságtartó (ACC), és az oldalsáv tartó asszisztens.

A Golf Sportvan hatféle motorjának teljesítménye 63 kW/85 LE-től 110 kW/150 LE-ig terjed, melyekhez széria felszereltség a start-stop rendszer. Ezek a motorok a régebbi motorváltozatoknál 19%-kal takarékosabban működnek, és valamennyi megfelel az Euro-6-os kibocsátási kritériumnak. A Golf Sportvan 1,6 literes dízel, BlueMotion változata például 3,7 literes fogyasztással és 95 g/km-es károsanyag kibocsátással is működtethető, mely a legjobb érték a kompakt minivan kategóriában.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.15
A rendőrök a tréleren szállított járművet lefoglalták, a külföldi férfit előállították. ..
2020.07.15
A BMW X modellcsalád első tisztán elektromos meghajtású tagja készen áll az utak meghódítására. A....
2020.07.15
- A spanyol Pol Espargaro kétéves szerződést kötött a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP....
2020.07.15
Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási....
2020.07.15
- Egy személyvonat tehervonattal ütközött kedd éjjel a cseh főváros közelében, a baleset....
2020.07.15
A német kormány gazdaságélénkítő csomagjában nem támogatja a hagyományos belső égésű motorral....
2020.07.14
Csaknem 4500 e-sportoló regisztrált és vett részt a selejtezőkön a Michelisz Norbi és csapata által....
2020.07.14
Az attól függ, mennyi pénzünk van rá. ..
2020.07.14
Nehéz volna olyan alkatrészt megnevezni a Lexus LFA-n, amely a maga műfajában ne teremtett volna új....
2020.07.14
Ester Lauringson Észtországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....