Év Magyar Autója

DS 3 Crossback teszt: különcöknek

2019.08.05.

Magas árral, átlag feletti dizájnnal, izgalmasan következetes arculattal, átlagos kényelemmel és pörgős kis motorral támadja a prémium szubkompakt kategóriát a DS 3 Crossback. A PSA legfrissebb márkája jó úton jár, a kérdés csak az, lesz, aki megfizeti?

Hogy néz ki?

Csak szurkolni tudok a DS-nek, hogy tartson ki a lendület és ismerjük meg azokat az autókat is, amelyeket állítólag évente piacra dobnak. Az első kettő igazi finomság, a DS 7 Crossback hamarosan tiszteletét teszi nálunk, a DS 3 Crossbacktől pedig elsőre leesett az állam. A szemfényvesztés nagymestere. És a divaté. A DS maga a divat. Vajon divatba is jön a stílusteremtő ikon?

A DS 3 Crossback nem átlagos autó, ahogy a formavilága sem az. Különc, különleges, érzéki, vagány és emocionális. Megkapó még ebben a fekete/bordó, belül óraszíj hangulatú kombinációban is. A kézműves hatású, masszírozó bőrülésekben kétfajta a tömés, a külső puha, a belső sűrű, hogy tartsa a formát. A rombuszforma az uralkodó, mindenhonnan az és a karórák számlapjára emlékeztető gilosálás köszön vissza. A B oszlop fordított cápauszonya vonzza a tekintet, főleg bentről, mert miatta nem lehet hátul kilátni az autóból. A kilincsek akkor bújnak elő, ha megközelítjük a járművet, ez nagyon látványos, de a varázslat nem következetes, van, hogy nem bújnak elő. Ilyenkor sem kell pánikba esni, ha kézzel nyomkodjuk a süllyesztett kilincset, kiugrik.

Digitális felső középkonzoljának hátránya, hogy a klímát is csak innen lehet állítani, a tolatókamera képe elmosódott és túl világos, a navigáció grafikája nagyon elavult, az 525 wattos, 12 hangszórós Focal Electra hifi parádésan szól, a lapkára vetített színes kijelző informatív. Bőrözött műszerfala érintőgombokat hord, tanulni és szokni kell a kezelésüket. Meglett férfiaknak szűkös a beltér, hölgyekre méretezték az autót, az első ülésekre könnyű a be- és a kiszállás, a magas üléspozíció kellemes.

A 12 mázsás DS 3 Crossback hossza 4,12 méter, szélessége 1,79 méter, 1,53 méter magas, tengelytávja 2,56 méter, csomagtartója 350 liter, amelyet az ülések lépcsős ledöntésével 1050 literre bővíthetünk. Arra nem elég, hogy a szokásos hokis táskámat simán betegyem, nem fér be ugyanis. A háttámla egyik oldalát le kellett döntenem, hogy magammal vihessem a felszerelést. Amikor egy Opel Astra H Caravanból kellett átpakolni barátom bőröndjeit, bizony a kalaptartót, a vonóhorgot, az egészségügyi dobozt és az elakadásjelzőt is otthon kellett hagyni, miközben az Astra még félig tele volt. Megpakolva csomagokkal és öt személlyel mutatja meg igazi arcát a futómű, ráz, kemény és kellemetlen, a motor viszont jól bírja a terhelést, a plusz kilók és a dübörgő klíma ellenére vígan száguldoztunk.

Fotó: Csordás Gábor

Lámpája 15 szegmenst egyenként működtető mátrix-ledes, vakításmentes, automatikusan alkalmazkodik a forgalomhoz és a környezethez. Igazi légyszem.

A modellt az importőr a Magyarország Autója 2020 díjra nevezte.

Hogy megy?

Izmos, 1,2 literes, háromhengeres turbómotorja 155 lóerős (percenként 5500-as fordulaton), legnagyobb forgatónyomatéka 240 Nm (percenként 1750-es fordulatnál). Álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 8,2 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége 208 kilométer/óra.

A DS 3 Crossback alapja a PSA-csoport moduláris platformja (CMP), amire egyébként a Peugeot 208 és az Opel Corsa is épül. A szépséget a franciaországi Poissy-ben gyártják.

Milyen vezetni?

A nyolcgangos Aisin automatikus váltó ügyesen dolgozik, lehet kézzel is váltani a kormány mögötti fülekkel, de ettől nem lesz izgalmasabb a DS 3 Crossback vezetése. Annál inkább, ha sportmódba kapcsoljuk, amitől megélénkül a gázreakció és a váltási pontok is eltolódnak, az ércesebb fordulatbércek irányába. Gokartos vezethetőségre ne számítson senki, ez nem a régi DS 3 és nem is Mini. Magas építése miatt kanyarban nagy az oldaldőlés, szlalom közben enyhén imbolyog. 

Kormányzása érzéketlen, sportos vezetésre alkalmatlan. Szokni kell a középkonzolra került ablakemelő kapcsolókat, amelyek bármilyen jól is nézzenek ki, nem esnek kézre. Egy alkalommal az ablak leengedése helyett a parkolóféket aktiváltam, szerencsére nem jött szorosan senki mögöttem. Fogyasztása átlagos, a kis motor hergelve szomjas. 7,2 liter benzint fogyasztott az 500 kilométeres teszten vegyes használatban.

A hangja morcos, vérpezsdítő, de jellegzetesen háromhengeres. Futóműve lágy, elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros, üresen megfelelően csillapít. Hasmagassága 17 centiméter, összkerék-meghajtás nem elérhető.

Mennyibe kerül?

Ezt a kérdés nem szereti hallani egyetlen DS-kereskedő sem. Ezt a kérdést ennél az autónál ugyanis nem szabad feltenni. Bele kell szeretni, aztán meg kell venni. Másképp nem fog menni. Észérvekkel nem választja senki. Alapára 7,19 millió forint (széria a sávtartó, az aktív vészfékrendszer, a LED-es fényszóró), a tesztelt La Premiere változat a 155 lovas motorral a képeken látható összeállításban 11,265 millió forint. Hagyok időt emészteni...

Kép és szöveg: Biró Csongor

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.02
A Volkswagen Tiguan Európa legsikeresebb szabadidőautója és a világ egyik legkelendőbb SUV-je.....
2020.07.02
Rögtön az elején szeretném előrebocsátani, hogy aki száraz, technikai adatokra kíváncsi, az most....
2020.07.02
Yalda Hasheminezhad Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.02
Jó hír az elektromos autók tulajdonosainak: június 15-től minden tisztán elektromos meghajtású,....
2020.07.02
Véget ért a Hungaroring E-sport Bajnokság öt fordulóból álló online szezonja. Az első öt helyezett....
2020.07.02
Új autóértékesítési és szervizpont létesítéséhez vásárolt ingatlant a budapesti Váci úton az....
2020.07.02
Megérkezett a robosztus és sportos megjelenésű Suzuki ACROSS! A kifinomult plug-in hybrid....
2020.07.02
A Porsche Hungaria Volkswagen márkája is benevezett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu....
2020.07.02
Fontos mérföldkőhöz érkezett az Alfa Romeo. A fennállásának 110. évfordulóját ünneplő patinás olasz....
2020.07.02
A szabadidőjárművek nemcsak újonnan, de használtan is egyre népszerűbbek az autóvásárlók körében.....