jármű

Erőt venni, vagy milliókat spórolni triciklivel

2022.04.20.

Ha nem vágyik társaságra és szereti a magányos száguldást, akkor itt van néhány friss ajánlat.

Hírkoktélunkba kevertünk kettő, három és négykerekű gépeket, sőt, repülőt is, de van amelyik úgy nyújtja a vezetési élményt, a száguldás élvezetét, hogy ki sem kell mozdulni otthonról.

A világ legszebb autóverseny szimulátortárát ígéri a motorsportból ismert Prodrive, melynek elnöke David Richards szerint ez nemcsak technikájában, de megjelenésben és kialakításában is élenjáró. Nem véletlenül, mert formáját az a Ian Callum tervezte, akinek neve több sikeres autómodellt fémjelez: Aston Martin Vanquish, Vantage and DB9, Jaguar F-Type, F-PACE, XJ and I-PACE. Az első Prodrive motorsport szimulátor a társaság központjában, az Egyesült Királyságban, Banbury városában készül, bemutatója nyáron várható.

A Callum designstúdió és mérnöki iroda másik attraktív terméke a Rena Max elektromos robogó, melynek 5,6 kWh-os lítium akkumulátora egy töltéssel 150 kilométeres útra képes, 9 kilowattos teljesítményű villanymotorjának köszönhetően közel százas tempóval. Tervezője, Ian Callum szerint a „Barq’s Rena Max robogó egyszerű, korszerű, tiszta és maximálisan funkcionális közlekedési eszköz”, melyből 2025-ben évi 50 ezer gyártását tervezik.

Motorkerékpár

A Suzuki ajánlata a legfrissebb Hayabusa, valamint a kalandozásra alkalmas V-Strom 650, V-Strom 650XT, valamint a csupasz SV650 és SV650X, a szlogen mindegyikhez az erővétel, pontosabban a teljesítményvásárlás propagálása.

A Suzuki ennél is magasabbra tette a lécet, pontosabban a földről is elrugaszkodott modellel állt elő.

A japán márka kutatásról, fejlesztésről és értékesítésről szóló megállapodást írt alá a SkyDrive céggel, mely már korábban elkészítette helyből fel és leszálló elektromos hajtású légi járművének prototípusát.

Repülő autó

A repülő jármű célpiacainak bővítésekor megcélozták Indiát, ahol a Suzuki Maruti az első számú autógyártó és a helyi eladásokat is évtizede vezeti. Bombayben és Manesarban lévő telephelyének bővítésére 105 milliárd rúpia (462 milliárd Ft) értékű beruházással teszi képessé indiai gyártóegységeit elektromos járművek, illetve jármű-akkumulátorok gyártására.

A 2018-ban alapított SkyDrive a legnagyobb japán vállalatokkal működik már most is együtt; jelenleg egy kompakt, kétüléses, elektromos repülő jármű fejlesztésén dolgozik. Nem tudni, hogy ebbe a projektbe száll-e be a Suzuki. A SkyDrive nem csak értékesíteni szeretné légi személy- és áruszállító megoldásait, hanem 2025-re repülő taxiszolgálatot kíván beindítani Oszaka városában.

A Suzuki annyira komolyan gondolja a repülő autó fejlesztését, hogy máris negyedik mobilitási üzletágaként emlegeti azt, a személygépkocsik, a motorkerékpárok és a hajómotorok mellett.

Tricikli

A Selfridges cég mindig valami különlegeset ígér, most sem hazudtolta meg magát, hiszen nyáron mutatja be elektromos triciklijét, ami hatvan mérföldet képes megtenni egy fontnyi költségből, pontosabban ennyibe kerülő árammal.

A Carver S+ modell 80 km/h sebességre képes és hatótávolsága egy töltéssel 130 kilométer.

A kétszemélyes járműben a vezető mögött ül az utas, az együléses cargo változattal ötszáz liternyi árú szállítható. Az ULEV (Ultra Low Emission Vehicle) triciklivel napi használat esetén naponta £12.50-15 fontot, évente több mint 10 ezer fontot ( 4,5 millió Ft) lehet megtakarítani csak a city behajtási díjtól való mentesüléssel.

Monoposto

Az angol BAC (Briggs Automotive Company) már évtizede sem ígért gyors szállítási határidőket, sőt, már a Mono R 2011-es bemutatásakor is több évet kellett várni rá. Már aki felkerült a listára. Nem véletlenül, mert kivételes élmény nyújt a mindössze 580 kilós és 310 lóerős gép, Aztán jött a diéta, ami 25 kilóval könnyebb, miközben teljesítménye 35 lóerővel több lett. Ráadásul a jóval izmosabb Mono R megkapta az AP Racing karbon-kerámia fékrendszerét, titán kipufogóját és szénszálas padlólemezét, állítható Öhlins lengéscsillapítókat és Pirelli Trofeo R abroncsokat.

A 2,5 literes 340 lóerős teljesítményű Ford RS motorral 2,6 másodperc alatt gyorsul százra és 274 km/h tempóra képes. A vételár egyébként egyedi kérések teljesítése nélkül 191 ezer font, azaz több mint 8,6 millió forint, de nem számít, mert mind a harminc elővételben elkelt. A Mono R együléses, a Radical Rapture változatba már utas is elfér.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
Először repítette magasba Hexa nevű lebegő járművét Tokióban a SusHi Tech Tokyo startup cég a világ....
2024.05.19
A korábbi keretet csaknem a duplájára emelve több mint 10 milliárd forintot biztosít a kormány a....
2024.05.19
Két Bentley is áldozata lett egy közlekedési balesetnek, amelyet egy kisteherautó figyelmetlen....
2024.05.19
Az Egyesült Államokban 2029-től kötelezővé teszik az automatikus vészfékező rendszer beépítését....
2024.05.18
Amikor a hirdetés tételesen cáfolható. ..
2024.05.18
Szombaton délelőtt 28 km-es dugó volt a dél felé vezető autópályán – írja a Heute című osztrák....
2024.05.18
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a....
2024.05.18
Csaknem egy méter hosszú, villamosított V16-os szívómotor fogja működtetni az új Bugattikat a régi....
2024.05.18
Az egykori F1-es pilóta, Marc Gené lesz a vendéglátója, és egy Ferrari 296 GTB-vel még egy gyors ..
2024.05.18
2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-....