futómű

Hogyan működik a Toyota kinetikus felfüggesztési rendszere (KDSS)?

2020.03.14.

A Toyota Land Cruiser egyedi futóműve lehetővé teszi a különféle terepek bejárását. A Land Cruiser a Toyota elismert futóművével, a „Kinetikus Dinamikus Felfüggesztési Rendszerével” (KDSS) van felszerelve. Ezt az egyedülálló futóművet a Toyota Hilux Invincible modellbe is beépítették.

 

Mi a KDSS?

A Land Cruiser egy négykerék-hajtású jármű, melynek autópályán és terepen is meg kell állnia helyét. A legtöbb járműben lévő stabilizátor rúd korlátozza a kerék függőleges mozgását. A KDSS ezzel szemben dinamikusan reagál az útviszonyok változására. Ez magában foglalja a futómű alkalmazkodási képességét a váltakozó erőkhöz. A teljesítmény ezen szintjének elérése olyan elektromosan vezérelt hidraulikus rendszer használatával lehetséges, amely képes megváltoztatni, sőt néha akár le ki is kapcsolni a stabilizátor rudak hatását.

 

A KDSS hidraulikus vezetékeinek a szerepe

A Land Cruiser és az Invincible is olyan stabilizátor rudakkal van ellátva, amelyek hidraulikus hengerei különálló felső és alsó kamrákkal rendelkeznek. A hengerek felső és alsó kamrái is a hidraulikus vezetékekkel vannak összekötve, melyekre töltő és ürítő szelepeket kötnek. A szelepeket egy elektronikus rendszer vezérli. Amikor a jármű egyenletes úton elfordul, azonos terhelés oszlik el a külső kerekeken. Ez lehetővé teszi, hogy a hidraulika folyadék a helyén maradjon a vezetékekben, és továbbra is megőrizze az első/hátsó munkahengerek helyzetét. A stabilizátor rudak normál elfordulása, a rugóút lerövidítése, a karosszéria „csavarodásának” csökkentése fokozott stabilitási érzést eredményez.

A KDSS könnyedén veszi a terep nyújtotta kihívásokat

Durva terepviszonyok mellett, az első és hátsó keréken különböző erők lépnek fel. A tengelyek között ezek az erők arra ösztönzik a hidraulikus hengerben lévő dugattyúkat, hogy különböző irányba mozduljanak el. Ez a mozgás ellensúlyozza a jármű stabilizátor rúdjának a rendszeres ellenállását, és lehetővé teszi a futómű nagyobb mozgását. Miután a rendszer azonosította ezeket az egyenlőtlen erőket, a töltő szelep gyorsan kinyit majd bezárul, ezzel megváltoztatva a folyadék mozgását a hidraulikus vezetékekben. Ez a gerjesztett lengések nagyobb mértékű csillapítását okozza, az útfelület hullámosságához igazodik a jármű, melynek mind a négy kereke hosszabb ideig érinti a talajt. Ebben az állapotban úgy viselkedik, mintha nem lenne benne stabilizátor rúd.

Az alábbi bemutató videó jól szemlélteti a rendszer működését:

https://www.youtube.com/watch?v=NLF6n3nMwww

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.11
Minden jónak vége lesz egyszer, az európai buszlimuzinok kora leáldozóban van, helyükre a szabadidő....
2020.08.11
A német autóipar bajban van, ezt jól tudjuk, az államtól pedig egyelőre csak az elektromos autók....
2020.08.11
November 22-én, Portugáliában zárul a gyorsaságimotoros-világbajnokság 14 futamosra tervezett....
2020.08.11
Wessam Jamoul Szíriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.11
A koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy novemberben sem tudják pótolni az áprilisról....
2020.08.11
A Lexus dizájnerei, akik hosszú és bonyolult folyamat során fejlesztik ki az új színárnyalatokat....
2020.08.11
A második negyedévben számottevően, de legjelentősebb felvevőpiaca, a járműipar termelésénél kisebb....
2020.08.11
A 2021-es modellév is számos modellfrissítést hoz a BMW Motorrad-nál. Az új konfigurációk 2020.....
2020.08.11
A koronavírus járvány kapcsán született autóipari cikkek nagy része arról szólt, hogy a....
2020.08.11
A mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) világszerte nagy léptékben fejlődik, és....