töltők

A Honda R&D központjában adták át Európa legfejlettebb elektromosautó-töltőjét

2017.06.03.

Az iparági érdeklődés középpontjába került a Honda offenbachi kutatási és fejlesztési részlege, itt adták át ugyanis a kontinens legfejlettebb elektromos autóknak szánt töltőállomását. A 940 voltos rendszer négy villamos jármű egyidejű töltésére alkalmas, és különféle csatlakozóinak köszönhetően tulajdonképpen minden típussal kompatibilis.

Maga a töltőállomás kizárólag megújuló energiát használ, parkolójának tetején például fotovillamos napelemek kaptak helyet. A rendszer további előnye, hogy rendkívül nagy teljesítmény jellemzi, egy időben akár négyszer 150 kW leadására is alkalmas.
A töltőt a Honda Kutatási és Fejlesztési központja, az R&D Europe üzemelteti majd, s adottságaiból fakadóan az elektromos autók új nemzedékét is képes kiszolgálni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenkor villamos járművei (pl. kocsik, motorok, robogók) mellett a jövőben várható, nagyobb, erősebb akkumulátorokkal hajtott gépek igényeinek is megfelel.
 
A Honda R&D Europe befektetése az ún. Smart Company kutatási projekt keretein belül valósul meg, melynek célja, hogy a lehető leghatékonyabban aknázzák ki az energiaforrásokat Offenbach am Mainban. A 940 voltos kapacitás különféle elektromos autózással kapcsolatos kutatásokra is lehetőséget ad, nem mellesleg a
 
Honda nemrégiben bejelentett, Electric Vision névre keresztelt stratégiájának is szerves része.
 
A későbbiekben a Honda R&D Europe hidrogéntöltő-állomás és integrált hidrogéngenerátor építését is tervezi Offenbach am Main-i telephelyén, ezek üzemeltetéséhez szintén alternatív energiákat kíván felhasználni a neves japán gyártó. Végül, de korántsem utolsó sorban, fontos megemlíteni, hogy amennyiben a megtermelt energiát nem hasznosítja a töltőállomás, a „maradék” feltölthető a helyi elektromos hálózatba.
 
Yasunori Oku, a Honda R&D Europe alelnöke elmondta: – Úgy látjuk, hogy Európa, különösképp Németország rendkívül fontos az elektromobilitás fejlődése szempontjából, hiszen hatalmas a kereslet a villamos járművek iránt. Éppen ezért a Honda R&D Europe felgyorsítja kutatási folyamatait az Offenbach am Main-i központban, és a töltőhálózat mihamarabbi kiépítésére törekszik.”
Heike Hollerbach, a város Energiaügyi és Klímavédelmi Hivatal környezetért felelős igazgatója hozzátette: „Nagy örömmel tölt el, hogy Offenbach am Mainban a Honda igyekszik megvalósítani nagyszabású terveit, példa értékű ez az elkötelezettség. Az elektromobilitás térnyerésének üteme mindent meghatároz, beleértve a parkolási szabályokat, a várostervezési folyamatokat, a légszennyezettséget, a klímaváltozást és persze Offenbach am Main jövőjét is.”
 
A 940 voltos töltőállomást 2017. május 29-én, ünnepélyes kereteken belül adták át. A rendezvényen Bernard Massberg, a Hesseni Gazdasági, Energiaügyi és Régiós Fejlesztési Minisztérium mobilitásért felelős vezetője és Horst Schneider, Offenbach am Main polgármestere is felszólalt.
 
Miként megtudhattuk, a Honda továbbra is elkötelezett az elektromos járművek iránt, legfőbb törekvése pedig, hogy 2025-re az Európában eladott Hondák két harmadát villanymotor hajtsa. A márka tervei szerint 2025-re az Európában eladott Hondák két harmada hibrid, konnektoros hibrid, akkumulátoros hibrid vagy üzemanyagcellás lesz.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.26
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform friss jelentése alapján. ..
2023.09.26
Az autonóm járművek hada hamarosan már a szomszédban cirkál.   ..
2023.09.25
Nem telik el úgy hónap, hogy ne osztaná meg velem egy-egy közeli, vagy távoli ismerős, hogy milyen....
2023.09.25
Csattanós bűnügyben fordult a lakossághoz a bécsi rendőrség. Szeptember elején rajtaütöttek egy 33....
2023.09.25
2030-ra 50%-os akkumulátor tömegcsökkenést szeretne elérni a Stellantis, hogy közelítsenek a....
2023.09.25
Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing világbajnokságon induló ralicsapatának vezetője újra....
2023.09.25
Az Apple hamarosan átvenné a hatalmat az autók felett, ugyanis a CarPlay minden képernyőn....
2023.09.25
– Letisztult formavilággal és továbbfejlesztett technikával frissíti fel Q-családja zászlóshajóját....
2023.09.25
Pénteken az Alacsony-Tátrában lévő Ördöglakoma-hágónál (Čertovica) történt autóbaleset, mely során....
2023.09.25
Lezajlott múlt héten a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi....