közlekedésbiztonság

Így lesz biztonságosabb az e-rollerezés

2022.04.06.

A Tier mikromobilitási vállalat mobilappos biztonsági funkciókkal egészíti ki szolgáltatását. 

A Traffic Technology Today információi szerint a Budapesten is elérhető Tier elektromos roller szolgáltató egy Flare nevezetű személyi biztonságot támogató mobilalkalmazással fejleszti közlekedésbiztonsági színvonalát. Az alkalmazásban elérhető lesz többek között egy SOS segélygomb is. Az új SOS funkció, amely már minden londoni és yorki Tier felhasználó számára elérhető, lehetővé teszi a rollerezőknek, hogy egyszerűen és diszkréten segítséget hívjanak, ha utazás közben nem érzik magukat biztonságban. Hangos aktiválással vagy egy egyszerű gombnyomással élő követési linket küld a közelben lévő Flare összes felhasználója, valamint a versenyző öt vészhelyzeti kapcsolattartója felé, hogy a segítség a lehető leggyorsabban megérkezzen.

A Flare-rel való együttműködés a Tier és a Safe & the City társadalmi vállalkozással folytatott közös kutatási munka pozitív eredményei alapján jött létre. A tanulmány kimutatta, hogy az Egyesült Királyságban csak minden ötödik nő érzi magát biztonságban, ha éjszaka egyedül utazik. Ugyancsak fontos szempont, hogy az éjszaka elektromos rollerrel közlekedő nők legnagyobb aggodalma a követéstől, üldözéstől, ill. szexuális zaklatástól való félelem.

Nehezebb, masszívabb, biztonságosabb, és… jelentős értékben újrahasznosítható (kép: Traffic Technology Today)

A Flare-nek köszönhetően a Tier felhasználók új funkciókhoz is hozzáférhetnek. Ilyen a GroupSafe funkció, amely lehetővé teszi, hogy a használók megosszák élő tartózkodási helyüket barátaikkal vagy családtagjaikkal, valamint a veszélyjelző funkció, amivel a többi rollerezőt lehet figyelmeztetni a közlegő veszélyhelyzetre, például egy kátyúra vagy egy jeges útszakaszra. A Flare közlekedésbiztonsági funkciója gépi tanulással képes felismerni, ha egy Tier felhasználó bajba kerül, és értesíti a vészhelyzeti kapcsolattartókat, ha a rollerező rövid időn belül nem reagál.

James Duffy, a Flare alapítója és vezérigazgatója azt nyilatkozta: „Mivel az e-rollerek egyre elterjedtebbek az Egyesült Királyságban, úgy gondoljuk, mindenkinek joga van ahhoz, hogy biztonságban érezze magát közlekedés közben. Nagy örömmel tölt el minket a Tierrel való együttműködés, és büszkék vagyunk arra, hogy mindenki számára biztonságosabbá tudjuk tenni az A-ból B-be való eljutást.

Georgia Yexley, a Tier brit vezérigazgatója a következőket fogalmazta meg: „Célunk, hogy mindenki számára javítsuk a közúti közlekedésbiztonság színvonalát. Ez nem csak azt jelenti, hogy a felhasználóink fizikai biztonságával foglalkozunk az utakon, hanem egyúttal támogatjuk őket abban is, hogy magabiztosan érezzék magukat utazásaik során – bármilyen napszakról legyen szó. A Flare-rel való partnerségünk kiegészíti meglévő biztonsági kezdeményezéseinket, innovatív technológiákat használva a versenyzőink és a többi közlekedő biztonságának támogatására. A tágabb értelemben közlekedési szektorban dolgozó vállalatként komoly felelősséget érezünk azért, hogy mindenki számára biztosítsuk a szabad helyváltoztatás jogát, úgy, hogy közben a felhasználó végig biztonságban érezze magát. A közlekedési szolgáltatókkal, és a Flare-hez hasonló úttörő cégekkel való együttműködés elengedhetetlen egy biztonságos, integrált közlekedési rendszer kialakításához.”

2020 óta ők a leginkább karbonsemleges mikromobilitási szolgáltatók (kép: Traffic Technology Today)

A Tier-ről

A Tier a saját honlapján fellelhető információk alapján 2020-tól az első teljesen klímasemleges mikromobilitási vállalkozás. A töltéshez kapcsolódó kibocsátások csökkentésén túl a gyártási, működési és szállítási kibocsátások csökkentésére is nagy hangsúlyt fektetnek. A rollerek minden darabja cserélhető és újrahasználható, beleértve a kivehető akkumulátort is. Ezenkívül a logisztikát is elektromos eszközökkel intézik.Hazánkban egyelőre csak Budapesten elérhetők, de többek között jelen vannak Németország 69, Lengyelország 18, Svédország 15, Norvégia 12, Ausztria 11, Svájc és Franciaország 10-10 városában. Magyarországon 2021. szeptember 9-e óta szolgáltatnak.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és kép: Traffic Technology Today

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.24
Charles Leclerc, a Ferrari hazai környezetben szereplő versenyzője érte el a legjobb köridőt a....
2024.05.24
Hol máshol, mint a Nordschleifén, a sportautók, pláne a Porschék legmérvadóbb játszóterén. ..
2024.05.24
Három európai digitális képzőművészt kért fel a Lexus, hogy teremtsen különleges világot a Lexus....
2024.05.24
2020 júniusában Birgit Lauda úgynevezett kötelesrész pert indított a meghalt férje által alapított....
2024.05.24
Japán sajtóértesülések szerint zöld utat kapott a sorozatgyártásra a 2015-ös Tokiói Autószalonon....
2024.05.24
Julie Mehretu, a nemzetközileg elismert művész a BMW M Hybrid V8 versenyautó műszaki alapjaira....
2024.05.24
A SEAT S.A. erősen kezdte a 2024-es évet, hiszen január és március között rekordszintű eredményeket....
2024.05.24
A friss termékek egy „vertikális” intelligens farmról származnak. ..
2024.05.24
Összeütközött három személyautó és egy kamion a 3-as főút 193-as kilométerénél, Arnót térségében. A....
2024.05.24
A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum....