kecskeméti Mercedes

Indul a szerszámkészítés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

2013.12.05.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban saját szerszámkészítő központ kezdte meg a működését, amely elsősorban a kecskeméti présüzem teljesítményét erősíti. Erre a célra forgácsoló központot hoztak létre, amelynek része az optikai 3D- méréstechnika is.

2014-ben szerepel a tervek között a próbaprés átépítése is, és ezzel együtt a beruházás összege meghaladja az öt millió eurót. Ennek köszönhetően a jövőben helyben végezhető el a szerszámok karbantartása és módosítása is. Ezen felül pedig a kecskeméti szerszámkészítő központ igény szerint rugalmasan segítheti a német sindelfingeni és brémai gyárak szerszámkészítő központjait is új szerszámok készítése esetén.

Balról: Jörg Heinze, Dr. Zombor Gábor, Frank Klein, Dr.Frank Webber

Az itt dolgozó munkatársak megfelelő képzése a sindelfingeni és brémai gyárak szerszámkészítő területeinek támogatásával már 2012 júliusában elkezdődött. A most elkészült új kompetenciákkal a kecskeméti Mercedes-Benz gyár egyúttal az egyetlen olyan gyár Németországon kívül, amelyiknek saját szerszámkészítő központja van.
 

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
 „Továbbra is jövőbe mutató beruházásokat tervezünk: Az új technológiai kompetenciákra Kecskeméten fordított több mint őt millió euró is azt támasztja alá, hogy hosszú távra köteleztük el magunkat Magyarországon. Munkatársaink tudják: nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a jövőben is kiváló szakmai kilátásaik legyenek a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban.“ –mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Háttér:
A kecskeméti gyár a rastatti partnergyárral közös termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveinek új generációját. Ez a hálózat döntő mértékben járul hozzá a kompakt gépjárművek gazdaságos termeléséhez, valamint lehetővé teszi a két gyár kihasználásának rugalmas, és mindenkor optimális vezérlését is.

A kecskeméti gyárat 2012 márciusában, kevesebb, mint négy évvel a 2008 nyarán meghozott döntés után nyitották meg, és azóta a legmodernebb környezetbarát technológiával gyártja a B-osztályt, amelyik a partnergyárban, Rastattban is készül. 2013 januárja óta gyártja a kecskeméti gyár a második modelljét, az új kompakt négyajtós kupét, a CLA-t, amelyik kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el a vevőkhöz világszerte.
A gyár időközben már több mint 3.000 helyi munkatársat foglalkoztat, és a régió legvonzóbb munkáltatója lett – nem utolsó sorban annak köszönhetően, hogy igen nagy hangsúlyt helyez munkatársainak megfelelő képzésére, valamint arra az egyedülálló kezdeményezésre, hogy magyarországi partnerekkel közösen német mintára bevezették a duális szakmunkás- és főiskolai képzést. A 2012-ben a magyar kormány és a Daimler AG között megkötött stratégiai együttműködési megállapodás aláírásának is az volt a célja, hogy a kecskeméti régió, mint a magyar járműipar újabb központját hosszútávon erősítse.

Avatás karácsonyi hangulatban

Gőzerővel folyik a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a Mercedes-Benz B- és CLA-osztályának gyártása. A gyár 2012 márciusi megnyitása óta a németországi rastatti gyárral közösen gyártja a B-osztályt, és 2013 januárja óta kizárólag Kecskeméten gyártják a világ minden pontján megtalálható vevők számára a négyajtós kupét, a CLA-t. Az idén először gördül le a gyárban több mint 100.000 jármű a szalagról. Ez természetesen a gyár saját présüzeme számára is sok munkát jelent: Az üzem indulása óta már több mint 10 millió karosszériaelemet gyártottak, nagy részüket a CLA-hoz. A présüzem, amelyik a sindelfingeni, brémai és kuppenheimi présüzemekkel közös termelési hálózatban dolgozik, ezeken kívül gyárt még karosszériaelemeket a rastatti gyárnak is, valamint a finnországi Valmet Automotive üzemnek  is az A-osztály gyártásához.

  

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.21
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.04.21
Thierry Neuville vezet, de Elfyn Evans és Sébastien Ogier ott lohol a nyomában. A belga 108 km....
2024.04.21
Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt közlekedési baleset feltételezett okozója ellen....
2024.04.21
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi....
2024.04.21
Tóbiás és Balambér már nagyon várja a jó időt, hogy újra biciklizhessenek, addig pedig rendbe....
2024.04.21
- A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási....
2024.04.21
Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás....
2024.04.21
A kempingezők imádni fogják.   ..
2024.04.21
A koreai villany hot hatch alapkivitelében vesz részt a legendás hegyi versenyen. ..
2024.04.21
Zivatarok alakulhatnak ki, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként....