Jenson Button

Jenson Button újra versenyezni fog, legendás pályán, neves pilótatársakkal

2023.02.04.

A NASCAR bejelentette, hogy sztárokból álló versenyzőtriót nevez az idén századik évfordulóját ünneplő Le Mans-i 24 órás futamra a „Garage 56 projekt” keretében. A Goodyear gumikkal szerelt, új generációs Chevrolet Camaro ZL1 vezetőülésén a hétszeres NASCAR-bajnok Jimmie Johnson, a 2009-es F1-világbajnok Jenson Button, valamint a korábbi Le Mans-i győztes Mike Rockenfeller (Rocky) osztozik. A futamot szervező ACO (Automobile Club de l'Ouest) várhatóan a következő hetekben hagyja jóvá a különleges versenyutó rajtengedélyét.

A Le Mans-ban rajthoz álló Garage 56 projekt az USA legnagyobb autósport-szervezete, a szériaautó-versenyzést összefogó NASCAR, a Hendrick Motorsports istálló, valamint a Chevrolet és a Goodyear partnersége. Azaz, az amerikai szakág 75 éves történetének legsikeresebb csapata, gyártója és gumiabroncs márkája próbálja majd elhódítani a kategóriagyőzelmet a világhírű futamon.

„A Garage 56 projekt bejelentése óta az a célunk, hogy a világ legjobb versenyzői képviseljenek minket Le Mans-ban – mondta el Jim France, a NASCAR elnök-vezérigazgatója. – Jimmie, ’Rocky’ és Jenson olyan trió, amilyet megálmodtunk – három elitpilóta, akik a világ legmagasabb szintű versenysorozataiban jutottak el a csúcsra. Miközben a NASCAR 75. évfordulóját ünnepeljük, megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen kaliberű bajnokok viszik el a NASCAR autók látványát és hangát a rajongókhoz Le Mans-ban és szerte a világon.”

Jenson Button az F1 közelmúltbeli történetének meghatározó alakja, 15 futamgyőzelmet aratott, 50-szer állhatott fel a dobogóra, 2009-ben pedig világbajnok lett, így minden idők egyik legjobb brit pilótájaként tartják számon.

„Mint vérbeli autósport-rajongó, mindig is álmodoztam róla, hogy különböző kategóriákban méretem meg magam, híres pilóták oldalán vagy ellenében vezetek, és legendás futamokon indulok – mondta el Button. – Júniusban számos álmom válik valóra egyszerre, amikor a világ legrangosabb versenyének 100. évfordulója alkalmából a NASCAR-t képviselem a világ színpadán Jimmie-vel és Rockyval. Nagyon várom, hogy megosszam ezt az utat a NASCAR-ral, a Hendrick Motorsportsszal, a Chevrolet-vel és a Goodyearrel, valamint a jelenlegi és jövőbeli NASCAR-rajongókkal a világ minden tájáról.”

Jimmie Johnson illusztris pályafutása során rekordot jelentő 7 bajnoki címet szerzett és 83 futamgyőzelmet aratott a NASCAR legmagasabb kategóriájában a Hendrick Motorsports és a Chevrolet színeiben. Nemrég a NASCAR Cup Series-ben induló Legacy Motor Club istálló résztulajdonosa lett, és februárban rajthoz áll a daytona-i 500 mérföldes viadalon. Johnson decemberben Sebringben tesztelte a Le Mans-ba szánt Garage 56-os autót.

„Nagyon izgatottan várom a versenyt, a bakancslistám élén volt, hogy egyszer részt vegyek a Le Mans-i 24 óráson – mondta el Johnson. – Hihetetlen lehetőség, hogy most erre alkalmam nyílik, méghozzá egy ilyen pilótafelállás részeként – hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a vállalkozásnak.”

Mike Rockenfeller már eddig is komoly sikereket ért el Le Mans-ban: 2010-ben abszolút győztes volt, 2005-ben pedig kategóriagyőzelmet aratatott a GT versenyosztályban. Emellett 2010-ben megnyerte a daytonai 24 órás futamot, 2013-ban pedig bajnok lett a német DTM bajnokságban. Ő a Garage 56 projekt vezető tesztpilótája, minden éles gyakorláson a volán mögé ült, és számtalan órát töltött a szimulátorban.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.23
Az áremelés súlyosan érinti a „nagy” autókat.   ..
2024.02.23
- Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi....
2024.02.23
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.....
2024.02.23
A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét....
2024.02.23
Közeleg a 2024-es, UNIX-AMTS Autó, Motor és Tuning Show, ahol Magyarországon először lesznek....
2024.02.23
Olyat büntetett a piros Ford sofőrje, hogy azt megemlegeti az audis - kevésen múlt a tragédia. ..
2024.02.23
Megnyílt a 46. Utazás kiállítás és 32. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kongresszusi és....
2024.02.23
Frontálisan összeütközött péntek reggel két kisbusz Báránd külterületén, a 42-es főút 17-es....
2024.02.23
Lehetőséget látva a jóval olcsóbb kínai Volkswagen modellekben, egy hivatalos kereskedés importba....
2024.02.23
Távozik a Boeingtől a cég 737-es programjának vezetője a modell közelmúltbeli problémái miatt -....