gazdaság

Kétmilliárdos útfelújítás

2013.08.28.

Nógrád megye nyugati részén három mellékút újult meg összesen 2 milliárd 36 millió forintból az Új Széchényi Terv keretében - közölték a Magyar Közút Nonprofit Zrt. projektzáró rendezvényén, szerdán Nagyorosziban.

    Ürmössy Ákos, a cég Nógrád megyei igazgatója elmondta: az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból összesen 19 kilométernyi szakaszon újítottak fel erősen leromlott állapotú mellékutakat Rétság-Galgaguta, Bánk-Nógrádkövesd, valamint Nagyoroszi-Dejtár között. Mindhárom szakaszon elvégezték a burkolatok megerősítését és szélesítését, a kopórétegek cseréjét, a belterületeken felújították a vízelvezető árkokat és a buszöblöket, a külterületeken pedig rendbe hozták az átereszeket és az árokpadkákat - tette hozzá.
    Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője komoly sikernek nevezte a mintegy 10 ezer embert érintő fejlesztéseket. Hozzátette: fontos, hogy a beruházások folytatódjanak 2014-től, de lát lehetőséget további fejlesztésre még ebben az évben is. Hangsúlyozta: a szakmával együtt mindent  elkövetnek, hogy lépésről lépésre felújítsák a Nógrád megyei úthálózatot. Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, megyei miniszteri útügyi biztos a rendezvényen úgy fogalmazott: a Regionális Operatív Program (ROP) keretén belül átlag feletti volt a megyei érdekérvényesítés,

de ez nem azt jelenti, hogy elégedettek lehetünk a Nógrád megyei közutak állapotával.

    Közölte, az elmúlt három évben meghaladta az egymilliárd forintot az útfejlesztésekre megkötött vállalkozási szerződések összege.
    Elmondta azt is: a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) forrásából még ebben az évben mintegy 33 milliárd forint áll a Magyar Közút rendelkezésére az egy-, két- és három számjegyű utak burkolatfelújítására. A Nógrád megyei listát 3 milliárdos kerettel állítják össze. Gutyán Gergely, a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője kifejtette: nemcsak társadalmi, de
gazdasági, turisztikai szempontból, a megye megítélése szempontjából is jelentőségük van az ilyen fejlesztéseknek, és jelezte, hogy a  következő hét évben is fontos szerepe lesz az utak felújításának.
    Annak kapcsán, hogy a kivitelezők már megkapták a juttatásukat, kiemelte: a közreműködő szervezet nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a korábbi példákkal ellentétben határidőn belül rendezzék a számlákat.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
A védelmi ipari szakképzés infrastrukturális feltételeit teremti meg a Zalaegerszegi Szakképzési....
2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....
2021.09.19
A tűzoltók áramtalanítják a járműveket - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..