közlekedésbiztonság

Motoros Fesztivál: „A szabályok azért vannak, hogy megóvjanak”

2014.07.14.

A tavalyi sikerek adta lendülettel és fontos tapasztalatokkal felvértezve július 12-én, szombaton rendezték meg második alkalommal a balmazújvárosi Motoros Fesztivált. A rendezvény sajtótájékoztatóján Tiba István, Balmazújváros polgármestere úgy nyilatkozott, minden olyan rendezvény, ami helyben van, jó reklám a városnak.

– Különösen megtisztelő, hogy egy komoly fesztivál magánvállalkozás keretében valósul meg. Igyekszünk a magunk módján támogatni, hiszen érdekünk, hogy jól sikerüljön, és jó hírünket vigyék a hozzánk érkezők határon belül és határon túl – fogalmazott Újváros első embere.

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke, egyben a fesztivál fővédnöke elmondta, minthogy szervezetük legfőbb célja a szabályok betartatása, az ilyen alkalmak kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy találkozzanak a közlekedőkkel, noha tisztában vannak vele, nem keverhetik össze szerepüket a rendőrség közlekedésrendészeti munkájával.

– A motorosok és a kerékpárosok számára az utóbbi időben a KRESZ könnyítéseket tett, amiket a közlekedők előszeretettel értelmeznek „kitágítva” (például: menetiránnyal szemben közlekedő kerékpáros az egyirányú utcában, álló kocsisort a záróvonalat átlépve előző motoros). Ez is alátámasztja: érdemes és kell javítani a közlekedésbiztonságon, ehhez azonban módszert kell kialakítani, amivel a szabályszegéseket meg lehet előzni; egy fesztivál – mint az NKH szélesen értelmezett megjelenési lehetősége – kiváló terep ehhez – mondta Győri Gyula.

Koroknai Imre főszervező, a Koroknai Autósiskola vezetője kitért rá: a lengyelországi motoros különítmény idén dupla létszámmal kelt útra, így mintegy száz barát érkezett.

–A balmazújvárosi nem klasszikus motoros találkozó, hanem egynapos rendezvény, aminek alapvető célja javítani a közbiztonság helyzetén, hiszen tudjuk, sokan nem azért ülnek motorra, hogy A-ból B pontba eljussanak, hanem hobbiból, az alapképzés során azonban nem ismerik meg ennek a kedvtelésnek a veszélyeit, mert voltaképpen nincs rá idő. Éppen ezért belülről kell jönnie az igénynek, hogy akár vezetéstechnikai cégeken keresztül, akik profi motorosokat tudnak képezni, fejlesszék tudásukat, képességeiket. A házigazda úgy nyilatkozott, ennek érdekében vezetéstechnikai bemutatókat csempésznek a fesztivál programjainak sorába, de profi rendőrmotorosokat is hívtak, hogy hangsúlyossá váljon: partnerként kezelik a hasonló kétkerekűn közlekedőket. A látványra is építenek: kaszkadőrök mutatják be elképesztő tudásukat – természetesen motoron.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....
2021.12.04
Az EQXX-ről újabb adatokat és egy képet hoztak nyilvánosságra. ..
2021.12.04
A Toyota prémiummárkájának első dedikált villanyautóját RZ-nek fogják hívni. ..
2021.12.04
Idén már hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján....
2021.12.04
A Fiat Mirafiori gyárát elektromos járművek gyártóközpontjává kívánja átalakítani a Stellantis.....
2021.12.04
Lengyelországban jelentősen csökkent az új autók és kisteherautók eladása novemberben éves szinten....
2021.12.04
A GR86 értékesítését 2024-re le fogják állítani Európában, méghozzá szokatlan okból. ..
2021.12.04
A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt....