e-autó

NFM: az energetikai jogszabály-módosítások hozzájárulnak az e-mobilitás elterjedéséhez

2016.06.09.

Annak érdekében, hogy minél gyorsabb ütemben valósuljon meg az elektromos közlekedés Magyarországon, a járművek vásárlásának, használatának ösztönzése mellett olyan támogató szabályozási környezet kialakítására van szükség, amely hatásos eszközökkel segíti a környezetbarát autózás hazai elterjedését - fejtette ki Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián a tárca tájékoztatása szerint.

A közlemény szerint a Jedlik Ányos Tervhez kapcsolódó energetikai jogalkotási feladatok teljesítését eredményesnek értékelte az államtitkár. Aradszki András elmondta: a szaktárca kedvezőbb szabályozási környezetet alakított ki, így egyszerűbbé váltak az engedélyezési eljárások. Már csak egyszerűsített töltőpont-üzemeltetői engedély szükséges a villamosenergia-kereskedőknek és az elektromos töltőállomás-üzemeltetőknek, ha töltőponton, villamosenergia-értékesítés keretében történik a töltés.

Hozzátette, elkészült a töltőpont-engedélyezés szabályairól rendelkező módosítási javaslat is, amelyről hamarosan szintén kormányzati döntés várható.
Az államtitkár szerint a jelenlegi fogyasztási igények az elektromos közlekedés elterjedése miatt valószínűleg megváltoznak. Ahhoz, hogy tartani lehessen az e-mobilitás fejlődési ütemét, fel kell készíteni a hazai villamosenergia-rendszert a megnövekedő fogyasztás biztonságos, fenntartható és környezetkímélő ellátására - hangsúlyozta.

Jelenleg az atomerőművi villamosenergia-termelés az egyetlen olyan technológia, amely ipari mértékben, megbízhatóan, alacsony szén-dioxid-kibocsátás mellett, megfizethető áron termel villamos energiát, Magyarországnak ezért érdeke, hogy az atomenergia jelenlegi részaránya hosszú távon is megmaradjon a hazai villamosenergia-ellátásban - mondta az NFM közleménye szerint a Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett E-mobilitás konferencián az államtitkár.

 

(MTI)

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.10
Kínában júniusban már a harmadik egymást követő hónapban nőttek az autóeladások éves összevetésben....
2020.07.10
Az angol hatóság körözte az Interpol rendszerben - az autóalkatrészt lefoglalták. ..
2020.07.10
- Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési....
2020.07.10
A várakozásoknak megfelelően a szeptember 6-ra kiírt monzai Olasz Nagydíj után is marad a Forma-1-....
2020.07.10
A járvány autóiparra gyakorolt hatásaival kapcsolatban gyakran írtunk az online értékesítésről.....
2020.07.10
- A Tesla "nagyon közel jár" az emberi beavatkozást egyáltalán nem igénylő, önvezető....
2020.07.10
Két személygépkocsi ütközött össze a Markó Csárdánál, teljes útlezárás mellett helyszínelnek a....
2020.07.10
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M1-es autópályán intézkedtek egy bolgár....
2020.07.10
Két helyszínen, Portugáliában és Magyarországon, idehaza a TRT műhelyében épülnek majd a Peugeot....
2020.07.10
Sebastian Vettel igent mondana a Red Bullnak, ha a következő Forma-1-es idényre felkínálna neki egy....