közlekedésbiztonság

Ősszel is biztonságban

2016.10.28.

Előzzük meg a baleseteket! A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. október 27-én Gödön tartotta az őszi átállással kapcsolatos ellenőrzéssorozat kampányindító rendezvényét.

A rendőrök az elkövetkező hetekben az ellenőrzések során vizsgálják majd a járművek világító- és jelzőberendezéseinek állapotát, működőképességét. Szintén nagy figyelmet fordítanak gumiabroncsok minőségére. Ebben egy gumiabroncsokat forgalmazó cég szakértői adtak a kampány első rendezvényén szakmai tanácsokat a gépjárművezetőknek.

A rendőrség célja a prevenció előtérbe helyezésével a figyelemfelhívás, hiszen a hétvégén kezdődik a téli időszámítás is. A korai sötétedés is hátrányosan befolyásolja az optimális közlekedési viszonyokat.

Az ellenőrzés során a rendőrök az autósokat tájékoztatták a Látni és Látszani Plusz kampány nyújtotta lehetőségekről. A kampányban „Plusz” –t jelent az idei évben a kiterjesztett átvizsgálási lehetőség, hiszen a járművek szélvédői is bekerültek az átvizsgálás elemek közé.

Felhívták a közlekedők figyelmét a megváltozott időjárási körülmények okozta közlekedési helyzetek fontosságára, és arra is, hogy minden esetben szükséges járműveink műszaki átvizsgálása, hogy a téli szélsőséges időjárási viszonyok miatt ne kerüljünk veszélybe az utakon.

A rendőrök hangsúlyozták a gyalogosok és kerékpárosok láthatóságának fontosságát is, hiszen ők a legvédtelenebbek az utakon.

Kiemelték a közelegő hétvége és őszi szünet egyedi jellemzőit. A Halottak napjára tekintettel felhívták a figyelmet arra, hogy ilyenkor megnövekszik a forgalom az utakon, a temetők környékén jelentős gyalogosforgalomra kell számítani. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy mindenki türelmesen és kellő odafigyeléssel közlekedjen.

Fontos, hogy ne megszokásból közlekedjenek, hiszen előfordulhat, hogy a forgalom folyamatosságának biztosítása céljából ideiglenes forgalmirend-változásokat vezetnek be. 

 

(Police.hu)

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.28
A Datahouse adatai szerint 2021 eddig eltelt kilenc hónapjában 111 ezer 951 új személygépkocsit és....
2021.10.28
Az előzetes várakozásokat jelentősen meghaladó érdeklődés miatt már a jegyzés harmadik napját....
2021.10.28
Halálos áldozata is van a Mélykút és Bácsalmás között csütörtök reggel történt vonatbalesetnek -....
2021.10.28
A főváros 2023 végéig 48 új, alacsonypadlós trolibuszt vásárol - döntött szerdai ülésén a Fővárosi....
2021.10.28
Várhatóan csaknem félszáz űrhajós érkezik Budapestre, a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (Association....
2021.10.28
A repülő szerkezetek fejlesztésére szakosodott japán Skydrive startup nagy bejelentéssel rukolt elő....
2021.10.28
Az oroszországi Novgorod régió Állami Közlekedési Felügyelősége Lada Vesta szedánokat kapott....
2021.10.27
Minden út a Rimac és Porsche márkához vezet. Jó, van még néhány hiperszupergép, itt épp egy....
2021.10.27
A két dobozos típus nem más, mint a hasonló Opel, Peugeot, Citroen, és Toyota modellek....
2021.10.27
Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy....