támogatás

RC autómodellező bajnokok, kézilabdás lányok és a legfiatalabb digitális kamion Európa bajnok népszerűsítette az állatvédelmet

2023.07.30.
Az Orosházi Női Kézilabda Club sportolói, a helyi RC autómodellező bajnokok, a hazai autósportban jól ismert, szintén orosházi Kárai Exclusive Racing Car Service, Ferenc Zsolt autótörténész, gépészmérnök, a Magyar Chrysler Múzeum alapítója, és a Szurkolók az állatokért mozgalom fogtak össze, hogy a helyi állatvédőket, a Viharsarki Állatőrség Alapítványt - és persze a helyben rendkívül sikeres RC autómodellezést és kézilabdát népszerűsítsék. 
Mivel az Orosházi RC autómodellezők azon kevesek közé tartoznak Magyarországon, akik RC Formula1-el is foglalkoznak, a leglátványosabb az a néhány bemutató kör volt, amit a modellpályán megtett a Mercedes Formula1-es csapatának 1:5-ös méretarányú versenyautója.
A szervező csapat vezetője Rosinsky Norbert, RC autómodell bajnok, az autós szakosztály elnöke, orosházi lokálpatrióta, egyúttal lelkes állatvédő és kézilabdarajongó.
- Nagyon boldogok vagyunk, hogy sokan, köztük rengeteg kisgyermekes család is eljött az Orosrázi RC modellautó pályára, ahol nem csak RC autóversenyeket nézhettek meg, de meg is ismerkedhettek az érdeklődők a modellezéssel, aminek Orosházán nyolcvan éves múltja van. Emellett - mivel az egész csapatunk sportrajongó, állatbarát és fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást - nagy öröm volt találkozni a helyi női kézilabda csapat élsportolóival, és meg is beszéltük velük, hogy viszonozzuk a látogatást: amikor tehetjük ott fogunk szurkolni a lelátón a hazai meccseiken. 
Egyúttal abban is megállapodtunk, hogy a Szurkolók az állatokért mozgalommal együtt igyekszünk folyamatosan segíteni a Viharsarki Állatőrség Alapítvány munkáját, akik emberfeletti küzdelmet folytatnak nap mint nap az állatok védelméért. A családi napon részt vett Magyarország egyik legfiatalabb autóversenyzője, Gilyén Krisztián is, aki - Kiss Norbi csapattársaként - immáron digitális kamion Európa bajnok és Norbi alapítványnak a Macskaárvaháznak az állatvédő önkéntese. 
Krisztián úgy fogalmazott: mindenképpen ki szeretné próbálni az RC on road autóversenyzést, amely - mint köztudott - például Lewis Hamilton számára is fontos készségfejlesztő sportág volt  sportkarrierje során. 
- Büszkék vagyunk arra hogy az orosházi kézilabdázó lányok, nem csak nagyszerű sportolók, de lelkes állatvédők is, hiszen az élsport ma már a társadalmi felelősségvállalásnak is fontos terepe - fogalmazott Szabó Viktor orosházi üzletember, a kézilabda club elnökségi tagja, a Tűzőrség Kft. nevű tűzvédelmi cég  tulajdonosa, aki - megköszönve  a Szurkolóknak, hogy adományaikat az ország másik feléből is elhozták az orosházi állatvédőknek -  megtankolta az állatmentő autójukat. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..