Bentley

Roóz Balázs a Bentley Motors új európai regionális igazgatója

2020.07.09.

A Bentley Motors Roóz Balázst jelölte ki azonnali hatállyal a vállalat új európai regionális igazgatójának.

Roóz Balázs több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az autóiparban. Ez idő alatt számos vezetői pozíciót töltött be, legutóbb a Jaguar Land Rover európai üzlet-átalakítási és stratégiai igazgatója volt – a brit vállalatnál dolgozott az elmúlt 9 évben, különböző vezetői pozíciókban. Előtte 4 évet Svédországban töltött a Saabnál, továbbá 7 évet Magyarországon, a General Motorsnál.

Roóz Balázs mostantól a Bentley Motors egyik legfontosabb régióját irányítja, amely a márka globális eladásainak mintegy negyedét teszi ki 34 európai piacon, összesen 68 hivatalos kereskedéssel.

Roóz Balázs

Az aktuális bejelentés közvetlenül követi a megújult Bentley Bentayga megjelenését, ami európai piacra lépésének küszöbén áll. A Bentley ezzel a fontos modellel indítja el 101. évét és új stratégiáját, a Beyond100-at, amelynek célja, hogy a márka a fenntartható luxusmobilitás éllovasa legyen.

Chris Craft, a Bentley Motors Értékesítés és Marketingért felelős igazgatósági tagja a következőképp nyilatkozott az új kinevezésről:

„Szeretettel üdvözlöm Balázst a Bentley csapatában ezekben az izgalmas időkben, amikor elindítjuk Beyond100 stratégiánkat, amivel arra törekszünk, hogy vezető szerepet tölthessünk be a jövőbeli fenntartható luxusmobilitásban. A modellpaletta tekintetében a megújult Bentaygával, vagyis a luxus SUV modellek csúcsával indítjuk el stratégiánkat. Az európai piac kulcsfontosságú ennek az autónak, én pedig már alig várom, hogy Balázzsal együtt dolgozva tovább építsük a régióban elért sikereinket.”

Chris Craft szavaira Roóz Balázs a következő szavakkal reagált:

„Mindig is nagy tisztelője voltam a Bentley Motors vállalatnak és bizton  merem állítani, hogy a Bentley aktuális modellpalettája a legfrissebb és a legütőképesebb a világon a luxusmárkák piacán. Nagyon várom, hogy végre együtt dolgozhassak a Bentley családdal, beleértve értékes európai kollégáinkat, ügyfeleinket és kereskedői hálózatunkat, akikkel egyazon cél lebeg szemeink előtt: úgy Európában, mint világszinten a vezető luxusautómárka szeretnénk lenni a jövőben.”

Az új Bentayga még ebben a hónapban megérkezik az európai kereskedésekbe. A modell külső formanyelvét tervezőink a Bentley aktuális arculatához igazították, ami immár palettánk minden tagjánál megfigyelhető, a legmodernebb autóipari technológiákkal egyetemben. Mindezeken felül az enteriőr még nemesebbé vált, ezáltal a Bentayga úgy kívül, mint belül alaposan megújult.

A Bentayga koncepciója páratlan: egy nagy teljesítményű Grand Tourer, egy luxuslimuzin, egy tágas családi autó, valamint egy terepjáró tulajdonságait mesteri módon ötvözve a piac legsokoldalúbb modelljéről beszélhetünk. A Bentayga, amely megalapította a luxus SUV kategóriát, az aktuális frissítés alkalmával még tovább fejlődött és kifinomultabbá vált. Az Angliában, Crewe városában tervezett, és mind a mai napig kézműves eszközökkel gyártott luxusautó viszi tovább elődjének kiemelkedő sikereit.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.15
Jiri Novák Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.15
Először látható grafikákon a Nissan Magnite utastere, ami ugyan egy Indiának szánt modell, de....
2020.08.15
A frissen kiszivárgott iparági hírek szerint egy évvel korábban, már 2022-re elkészülhet a....
2020.08.15
Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzését szombaton Barcelonában. ..
2020.08.15
Az ország északnyugati sarkában épülő négysávos autóút Dömper és a Subterra-Raab által épített....
2020.08.15
Júniusban kezdett magára találni a francia autópiac. Míg a tavaly júniusi autópiac 8,9 százalékos....
2020.08.15
Leállították a szombati Miskolc-ralit, az országos bajnokság második fordulóját, mivel a második....
2020.08.15
Az Egyesült Államokban társadalmi, történelmi és persze praktikus okokból mindmáig az egyik....
2020.08.15
Egy 81 éves ukrán férfi feküdt az A 25-ös osztrák autópálya két oldalát elválasztó füves sávján....
2020.08.15
„Ne ingereljétek a franciákat és óvakodjatok a görögöktől! Ők a leghajlamosabbak arra, hogy a volán....